Vendégjátékok egész sorát hozza a közelgő tavasz a Kisszínházba

Szegeden vendégeskedik februárban a Közép-Európa Táncszínház, Göttinger Pál elhozza Légrádi Gergely monodrámáját, Szinetár Dóra pedig életrajzi stand up estjével érkezik márciusban, ami máris olyan népszerű, hogy egy újabb előadást is be kellett iktatni a műsorba, mert a meghirdetett produkcióra gyorsan elfogytak a jegyek.

A Szegedi Nemzeti Színház az évad tizennégy bemutatója és számtalan utánjátszás mellé rendszeresen meghív sikeres vendégelőadásokat. Legutóbb a Stahl Judit által kifőzött improvizációs gasztroszínház töltötte meg zsúfolásig nézőkkel a Horváth Mihály utcai játszóhelyet.

A sorozat kora tavasszal folytatódik: februárban és márciusban három nagy sikerű vendégprodukció érkezik a Kisszínházba.

A Közép-Európa Táncszínház elhozza Anton Lachky legújabb koreográfiáját, a Kortalan nemzedéket

Az ellentétek világába kalauzolja el a nézőket Anton Lachky legújabb, a Közép-Európa Táncszínház művészeire megálmodott Ageless Generation – Kortalan nemzedék című koreográfiája.

Generációkat és kultúrákat összekapcsolva repít minket olyan történetek sorozatába, ahol bármi lehetségesnek tűnik. Örvénylik, mint a víz, amely hol lágyan körbeölel és simogat, mint egy szerelmes érintés, hol pedig őrülten tajtékzik, és erejével magába szippant.

A világ, ahol láthatóvá válik a játékmester, aki minden mozdulatával irányít, a játék, ami generációkat ejtett rabul, a parancsnok és Síva tánca, ami érzékeket csiklandozva nevetésre ingerel, a következő pillanatban pedig csendes ámulatba ejt.

Anton Lachky legújabb víziója, ami február 22-én, csütörtökön este 7 órakor érkezik a Kisszínházba.

Göttinger Pál most nem rendezni jön Szegedre, hanem Légrádi Gergely monodrámáját adja elő

Göttinger Pál, aki már több ízben rendezett Szegeden, most előadóként tér vissza egy estére a Kisszínház színpadára, hogy elhozza Légrádi Gergely Fekete-fehér című monodrámáját.

Stefan Zweig Sakknovella című kisregényéből Légrádi Gergely írt színpadi változatot, amelyet Ujj Mészáros Károly rendezett.

A Fekete-fehér az intellektus, a műveltség, az egyén hatalommal és saját magával vívott harcáról szól, méghozzá a szereplők zseniális sakkpartijának izgalmas megjelenítésén keresztül.

A monodráma azért tud érvényesen megszólalni, mert a hatalom és az egyén viszonyát, a túlélést és annak árát úgy mutatja be, hogy közben tanúi lehetünk, milyen következménnyel jár, amikor a jótéteményként segítségül hívott királyi játék szenvedéllyé, sőt őrületté válik.

A monodráma szereplői, egytől-egyig Göttinger Pál megformálásában, saját értékrendjük és igazságuk szerint cselekednek.

A vendégelőadást február 29-én, csütörtökön este 7 órától láthatják az érdeklődők a Kisszínházban.

Szinetár Dóra életrajzi stand up estjén azt is elárulja, hány férfibe volt szerelmes

Tizenegy évesen ötezer néző előtt énekelte a Nyomorultakat Szegeden. Tizennégy évesen már popsztár volt, akit egy ország imádott. Tizennyolc évesen pedig már feleség és anya. Kicsit korán kezdett mindent. Harmincöt éve énekel és játszik a színpadon.

Három házasság, három gyerek, rengeteg felemelő és megrázó magánéleti élmény. Sok kibeszélésre váró történet. Van miről mesélni: kevés emberről írtak többet a magyar bulvársajtóban, mint róla és még kevesebbről írtak annyi hazugságot, mint róla.

Különlegesen korán kezdődő karrierjéről, három gyermekéről és a válásairól is mesél az Egy életem című produkcióban Szinetár Dóra, aki az önéletrajzi stand-up-estjére egyfajta terápiaként tekint.

A népszerű színésznő ezen az estén kiáll a nézők elé és elmeséli az életét. Nem úgy, ahogy mások megírták, hanem úgy, ahogy ő élte meg.

A Lévai Balázs rendezte produkció iránt olyan nagy az érdeklődés, hogy a március 24-én, vasárnap este 7 órára meghirdetett előadás mellé egy délután 4 órakor kezdődő másikat is be kellett iktatni.

forrás: https://szeged.hu/cikk/vendegjatekok-egesz-sorat-hozza-a-kozelgo-tavasz-a-kisszinhazba