SZEGEDEN IS BEZÁR A SZÍNHÁZ! – KILENCSZERES LETT A GÁZ ÁRA A TEÁTRUMBAN

Több mint százmillió forintos megtakarítást vár a Szegedi Nemzeti Színház igazgatója az intézményhez tartozó épületek bezárásától.

“Kedves Nézőink!
Az energetikai válsághelyzet miatt tervezett intézménybezárások értelmében, melyekről október 21-én szavaz a közgyűlés, a Kisszínház január 1. és február 14., a Nagyszínház pedig január 1. és március 3. között zárva tart.
Az évad végéig tervezett bemutatókat megtartjuk, az esetleges további változtatásokról tájékoztatunk benneteket. Kérjük, kövessétek Facebook-oldalunkat, ahol amint tudjuk, megosztjuk az aktuális információkat.
Köszönjük megértéseteket!” – közölte a teátrum.

Emellett a szegedi Reök-palota, a Regionális Összművészeti Központ is zárva tart, hiszen az is a színház intézményeihez tartozik – mondta az InfoRádiónak Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház igazgatója.

A három intézmény bezárásával több mint százmillió forintot lehet megtakarítani, hiszen a gáz ára kilencszeres lett a színházban. Az áram ára január 1-jétől fog változni, de feltételezhető hétszeres, akár tízszeres árkülönbség is.

Mivel a zárva tartó színház nem tud előadásokat tartani, bevételük sem lesz. Ráadásul a városban több intézmény mellett ideiglenesen bezár az IH rendezvényközpont és a Korzó Zeneház, így tehát nem marad helyszín sem az előadásokhoz.

“Ez nem tart vissza minket attól, hogy dolgozzunk, hogy készüljünk” – mondta Barnák László, majd hozzátette, a Hegedűs a háztetőn című musical bemutatójára is próbálnak.

Jelenleg egy tánciskola két termet biztosít, ahol a tánckarok el tudják végezni a napi gyakorlást a későbbi sérülések elkerülése érdekében. A tánciskola nagyterme alkalmas lehet arra, hogy nagy létszámú darabokat felújítsanak, és olyan kollégiumi nagytermeket, céges kiürített raktártermeket keresnek, ahol dolgozni tudnak.

Az igazgató már felvette a kapcsolatot a cégekkel és lehetséges partnerekkel, hogy a januári-februári időszakban két hét szabadságolás után elkezdődjön a munka a színház tánckarával, énekkarával és színművészeivel. Emellett meghirdetik a február végi, márciusi előadások időpontját, illetve más munkákat végeznek, és átcsoportosítják a munkatársakat más szegedi intézményekhez – számolt be az Inforádió.