Weöres macskája és a Szénakutyák - Ősbemutató a Kőszegi Várszínházban

A várszínház az idén ünnepli 40. születésnapját. Pócza Zoltán igazgató fontosnak tartotta, hogy a vasi Weöres Sándorhoz kapcsolódjon az első premier a jubileumi szezonban.

ÖLBEI LÍVIA

Így is lesz: április 28-án 19 órakor a vár lovagtermében ősbemutatót tart a Kőszegi Várszínház: Kálid Artúr játssza a Szénakutyákat Göttinger Pál rendezésében. A darabot is a rendező jegyzi: Weöres Sándor műveinek és élete dokumentumainak a felhasználásával írta. Az írás alapjául szolgáló anyag összeállításában Nagy András PhD működött közre, aztán Lőcsei Péter is fontos információkkal szolgált.

A Kőszegi Várszínház produkciójának alcíme: „Képzeletbeli dokumentumjáték Weöres Sándor macskájáról.” Az előadás utaztatható, de Budapesten a FÉM Caféban lesz az állandó játszóhelye.
A várszínház egyszemélyes Grecsó-előadása, a Vera gyakran színen van Budapesten. Grisnik Petra után most Kálid Artúron a sor, mindkettejüket ismerjük (és nyilván kedveljük) már Kőszegről. Szóval Szénakutyák – egy macskáról. Vagy másról. Addig is: „Tanulj nevetségig szeretni.”