Az Orlai Produkció a SzínházTV-ben

"A lényeg és a hangsúly mindig a hitelességen, az alázaton van. Nem felejthetjük el soha, hogy nem egy szűk szakmai elitnek, hanem a közönségnek hozzuk létre az előadásokat. Ugyanakkor hiszem, hogy a közönséget szolgálnunk kell, nem pedig kiszolgálnunk."

Az Orlai Produkciós Iroda az egyik legjelentősebb magánszínház Magyarországon, alapítása óta állami támogatás nélkül működik, Orlai Tibor vezetésével. Első, mérföldkőnek számító önálló színházi produkciójuk a 2006-ben bemutatott Hat hét, hat tánc című előadás volt.
Minden évadban 8-10 bemutatójuk mellett megközelítőleg 35 produkciót tartanak folyamatosan műsoron, melyek között hosszú szériákat megélő, komoly díjakkal elismert előadások vannak. Egyedülálló, széles műfaji és tematikai skálát felvonultató repertoárjukban komoly hangsúlyt fektetnek a kortárs hazai és nemzetközi irodalom alkotásainak bemutatására. A magyar drámák szinte kivétel nélkül ősbemutatónak számítanak, a nemzetközi kortárs művek adaptációi pedig jelentős részben magyarországi bemutatók.
Évente közel 700 előadást játszanak szerte az országban, ennek 60 százalékát vidéki színpadokon adják elő. Legfontosabb fővárosi játszóhelyük a Belvárosi Színház és a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház. Előadásaikkal visszatérő vendégei a jelentős hazai színházi fesztiváloknak, emellett rendszeresen eleget tesznek határon túli és más nemzetközi meghívásoknak is.
Műsorukban igyekeznek egyensúlyt kialakítani a rétegszínházi és a szélesebb közönségnek szóló produkciók között. Ebben egyetlen vezérelvük a minőség. Az Együtt. Szabadon. jegyében létrehozott sokszínű és sokoldalú alkotóközösségükben az ország kiváló, nagy formátumú művészei mellett tehetséges fiatalok is lehetőséget kapnak.
Az Orlai Produkciós Iroda a minőségi szórakoztató színházi produkciók létrehozásáért megkapta a Színikritikusok díját, valamint a Pro Artis Erzsébetváros kitüntető címet, az autizmus ügyéért végzett munkáért pedig a Kék Szikra-díjat.

forrás: Facebook