Ugrás a fő tartalomra

MOST ÉPP EZ

Újabb Puccini operát rendez Göttinger Pál: nem a koronavírusra akarok reagálni! – mondta a közönségtalálkozón

A Szegedi Nemzeti Színház új évadának első opera bemutatóját október 22-én láthatja a közönség a nagyszínházban. Puccini Bohémélet című operáját Göttinger Pál állítja színpadra. A premier előtt, szerdán délután az alkotók közreműködésével zenés közönségtalálkozót rendeztek a Reök-palotában. Nem először állít színpadra Szegeden Puccini operát Göttinger Pál. Éppen két éve, 2019 októberében vitte színre az olasz szerző két egyfelvonásosát, A köpenyt és a Gianni Schicchit. Most ismét a huszadik század legnépszerűbb operaszerzőjének újabb darabját vette elő. A Bohémélet a rendező szerint is Giacomo Puccini életművének egyik csúcspontja, valódi drámai remekmű. A közönségtalálkozót vezető Dinyés Dániel zeneigazgató elsőként azt kérdezte Göttingertől, mennyiben különbözik a Bohémélet a korábbi két Puccini-rendezésétől. – A köpenyhez képes ez a darab sokkal ráérősebb, van idejük a szereplőknek alakulni, fejlődni. Így a Bohéméletet én elsősorban színészi darabnak tartom. Kiderült az is, Pucciniv

Az Orlai Produkció a SzínházTV-ben

"A lényeg és a hangsúly mindig a hitelességen, az alázaton van. Nem felejthetjük el soha, hogy nem egy szűk szakmai elitnek, hanem a közönségnek hozzuk létre az előadásokat. Ugyanakkor hiszem, hogy a közönséget szolgálnunk kell, nem pedig kiszolgálnunk."

Az Orlai Produkciós Iroda az egyik legjelentősebb magánszínház Magyarországon, alapítása óta állami támogatás nélkül működik, Orlai Tibor vezetésével. Első, mérföldkőnek számító önálló színházi produkciójuk a 2006-ben bemutatott Hat hét, hat tánc című előadás volt.
Minden évadban 8-10 bemutatójuk mellett megközelítőleg 35 produkciót tartanak folyamatosan műsoron, melyek között hosszú szériákat megélő, komoly díjakkal elismert előadások vannak. Egyedülálló, széles műfaji és tematikai skálát felvonultató repertoárjukban komoly hangsúlyt fektetnek a kortárs hazai és nemzetközi irodalom alkotásainak bemutatására. A magyar drámák szinte kivétel nélkül ősbemutatónak számítanak, a nemzetközi kortárs művek adaptációi pedig jelentős részben magyarországi bemutatók.
Évente közel 700 előadást játszanak szerte az országban, ennek 60 százalékát vidéki színpadokon adják elő. Legfontosabb fővárosi játszóhelyük a Belvárosi Színház és a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház. Előadásaikkal visszatérő vendégei a jelentős hazai színházi fesztiváloknak, emellett rendszeresen eleget tesznek határon túli és más nemzetközi meghívásoknak is.
Műsorukban igyekeznek egyensúlyt kialakítani a rétegszínházi és a szélesebb közönségnek szóló produkciók között. Ebben egyetlen vezérelvük a minőség. Az Együtt. Szabadon. jegyében létrehozott sokszínű és sokoldalú alkotóközösségükben az ország kiváló, nagy formátumú művészei mellett tehetséges fiatalok is lehetőséget kapnak.
Az Orlai Produkciós Iroda a minőségi szórakoztató színházi produkciók létrehozásáért megkapta a Színikritikusok díját, valamint a Pro Artis Erzsébetváros kitüntető címet, az autizmus ügyéért végzett munkáért pedig a Kék Szikra-díjat.

forrás: Facebook