Stuber Andrea naplója az Operabeavatóról

Egy fárasztó nap után a legjobb, amit tehettem, hogy elmentem este a Hatszín Teátrumba az operabeavatóra. Két éve a Kamra-sorozatban a Cosi fan tuttéval foglalkoztak, idén a Figaro házassága szerepel napirenden, Dinyés Dániel és Göttinger Pál élvezetes elővezetésében, Kolonits Klára és Balga Gabriella illusztrálásában-interpretációjában. Ezúttal Cherubinót pertraktálták, és tulajdonképpen csak három részt vettek át: Cherubino Asszonyok, lányok… kezdetű kis áriáját, amit én emberemlékezet óta untam mint operaslágert. Még hogy untam, hah?! Csak mert semmit nem tudtam róla eddig! Azután a Grófnő magányos áriája éjjel a kertben, majd egy rövid, gyors, eseménydús kettős a Grófnő és Cherubino között.

Minden remek volt, amit csináltak, Dinyés Dániel átszellem(es)ült kommentárjaitól kezdve odáig, hogy Balga Gabriellának a civil nevetése is operai hangfekvésű volt.

Havonta egyszer van egy-egy ilyen alkalom, milyen jó lenne mindet látni-hallani, de már a decemberi és a januári jegyek is elfogytak.