Orlai Tibor közleménye

Kedves Nézőink, Barátaink, Partnereink!

Mint Önök is tudják, a közelmúltban megszüntették a színházjegyek tao formában megvalósuló normatív ártámogatását. Ez sajnos érinti az Orlai Produkció működését is.

Célunk a működés fenntartása és nézőink számára az eddigi széles repertoár biztosítása a Belvárosi Színházban, a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban, a Hatszín Teátrumban és vidéken, a megszokott minőségben.
Ez azonban rendkívüli erőfeszítést és rendkívüli intézkedéseket igényel.


A jegyárakat 2019. január 1-től mintegy 20%-kal megemeljük: ez a kieső bevételnek körülbelül a negyedét pótolja majd.

Kénytelenek vagyunk egyes előadásokat átmenetileg, más előadásokat végleg levenni a repertoárról, és összességében kevesebb előadást fogunk műsorra tűzni.

Működésünk fontos része a vidéki előadássorozat, és fontosnak tartjuk, hogy a meghívásoknak a jövőben is eleget tegyünk. Ameddig nem tudjuk, milyen támogatási rendszer lép a kieső tao helyébe, ez a tevékenységünk teljesen bizonytalanná vált. Reméljük, hamarosan nyilvánosságra kerül, hogy a kormányzat milyen új jegyártámogatási rendszert léptet életbe - remélhetőleg olyat, amely a színházak és a meghívók számára is megnyugtatóan biztosítja a vidéki előadások megtartását, valamint az átmenetileg levett produkciók újbóli műsorra tűzését.

Mivel 2019-re a 2018-ban végzett tevékenységünk és az érvényes jogszabályok alapján terveztünk, reméljük, hozzájutunk a jegybevétel után járó taónak megfelelő összeghez mi is, és a többi előadóművészeti szervezet is.

Kedves Nézőink!

Nem szeretnénk csalódást okozni Önöknek: idén is megtartjuk a sokak által nagyon várt Mikulás Napi vásárunkat (2018. december 1-jén és 2-án), bérleteinket változatlan feltételekkel kínáljuk, és minden, a bérletekben szereplő előadást megtartunk.

Kérem Önöket, hogy látogassanak minket, tartsanak ki mellettünk, mert soha még nem volt ennyire szükségünk arra, hogy teltházakkal menjenek előadásaink.

Ígérhetem a magam és alkotóközösségünk nevében, hogy mi a magunk részéről mindent megteszünk azért, hogy nézőink élményekkel feltöltődve, boldogan távozzanak tőlünk és újra és újra örömmel jöjjenek hozzánk.

2018. 11. 19. 
Orlai Tibor