Rekordszámú vetítés várható az idei Filmhéten

Szabó István Bizalom című filmjének vetítésével nyílik a 4. Magyar Filmhét


Február 7-én Szabó István Bizalom című filmjének felújított változatának vetítésével nyílik a 4. Magyar Filmhét, amelyet február 8–11. között új helyszínen, a Corvin moziban rendeznek a Magyar Filmakadémia Egyesület szervezésében, a Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa támogatásával. A szervezők szerint rekordszámú nevezés érkezett, így öt kategóriában összesen 131 filmet nézhet majd meg a közönség.

59 dokumentumfilm, 4 tévéfilm, 21 kisjátékfilm és 29 animáció is szerepel az idei kínálatban. Köztük olyanok is, mint Tuza-Ritter Bernadett Egy nő fogságban című megrázó erejű alkotása, az első magyar dokumentumfilm, mely a Sundance-fesztivál versenyprogramjában szerepel, vagy Mosonyi Szabolcs Tiltott zóna – Harctéren a vadvilág című természetfilmje és Vitézy László Csandra szekere című televíziós munkája, mely Lakatos Menyhért önéletrajzi ihletésű művei alapján készült, és megtörtént eseményeket dolgoz fel a cigányság legszegényebb rétegének mindennapjaiból.

A kisjátékfilmek között szerepel Tóth Barnabás Van egy határ című alkotása, mely szintén igaz történet alapján készült, és egy apa meg a fia a vasfüggönyön keresztül való menekülését mutatja be, az animációk között pedig Gyulai Líviusz Egy komisz kislány naplója is versenyez. A részletes programot a Filmhét.hu honlapon lehet elérni.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2018.01.24.