$type=ticker$label=0$cols=3$va=0$count=99

,,Még a főiskola második osztálya után is tűzoltónak készültem” – Interjú Ötvös Andrással

Az Orlai Produkciós Iroda június 27-én a Belvárosi Színházban mutatja be Sam Holcroft Családi játszmák című intellektuális komédiáját. A történet egyszerű: összegyűlik a família egy családi ünnepre, megérkezik a szülői házba a két fiútestvér, akik magukkal viszik a saját családjukat. Amint egy asztalhoz kényszerülnek a különböző életformák és gondolkodásmódok, felszínre kerülnek a frusztrációk, a kényszerképzetek, a rokonszenvek és az ellenszenvek. Az előadás azonban több ennél: közös komédia és cinkos játék is a közönséggel. A szereplők viselkedésének szigorú szabályait ugyanis a nézőtéren tudni lehet majd előre, így a nézők beavatottként láthatják, miként lelepleződnek le a titkok és hazugságok. 
A próbaidőszak kezdetén a Matthew-t alakító Ötvös Andrással beszélgetett L. Horváth katalin.

Ez a második Orlai Produkció-s munkád. Hogyan jött az első felkérés, az A csemegepultos naplója szerepe? 
Lehet, hogy legenda, de úgy tudom, amikor Orlai Tibor fejében megszületett az ötlet, hogy megcsinálná a regényt, rögtön rám gondolt. Göttinger Pál szintén. Palival együtt végeztünk a főiskolán, csináltunk már egy monodrámát, Brecht Baalját, dolgoztam a diploma-előadásában, Hamvai Kornél Pokoljában a Merlinben, aztán elváltunk nyolc évre. Azért is volt jó a találkozás, mert mind a ketten szerettünk volna újra együtt dolgozni, hogy lássuk, megy-e még. És úgy tűnt, hogy igen.

A Művészetek Völgyében, Taliándörögdön láttalak szenzációs csemegepultosként. Kint harminc, a teremben ötven fok volt, de normál szobahőmérsékleten is nagy fizikai terhet jelenthet a szerep. Kell hozzá valamilyen különleges kondicionálás?
Nem. Egyszer csak megtanulja a szamár testvér − ahogy Szent Ferenc nevezi a testét Nikosz Kazantzakisz regényében. A próbaidőszakban ráadásul kicsit el is híztam, mert jó kedvünk volt, és nagyon sok kókuszgolyó fogyott a büfében. A három muskétás helyett a három macit testesítette meg Schneider Jankó bábos, Göttinger Pali rendező és Ötvös András. Valahogy megszokja az ember, de amikor dupla előadásokat játszottam, volt rosszullétem is, szóval nem csak vicces ez, de végül az is jól jött, mert a tapasztalatokat be lehetett építeni az előadásba. Eddig közel százhússzor adtam elő. Az első fél évben minden előadás előtt háromszor eljátszottam otthon a kertben, reális időben, azt is jeleztem magamnak, hogy merre forgatom a díszletkockát. Most már egy hónapos szünet után is lényegében csak ,,szájra tevés” van, tehát elmondom. De igazából ez egy folyamatos kísérletezés. Az is, hogy hogyan játssza az ember, és az is, hogy hogyan jön vissza. Nem volt még olyan előadásom, ami százat ment volna, ez külön kihívás. A kezdetek óta rengeteget változott.

A Családi játszmák – amely újra Göttinger Pál rendezésében készül – szintén különleges előadás lesz. Matthew-t, a család két felnőtt gyereke közül az öcsöt játszod. A szereplőknek bizonyos játékszabályok szerint kell cselekedniük, de ezeket a szabályokat csak a nézők ismerik, ők nem. Ez könnyebbség vagy nehézség?
Olyan lesz, mint egy sportközvetítés. A sportpályán, egy díszletben elindul egy történet, Matthew nem tudja, hogy mi van a feje fölött kiírva, de én, a Matthew-t játszó színész, tűpontos kotta szerint tudom. Minden jelenet előtt fölsorolta a szerző, hogy milyen szabályok vannak érvényben az egyes szereplőknél, és mely szabályok jönnek be pluszban az egyes megszólalásoknál. Például amikor újra hazugságba kerül az adott szereplő, akkor ennie kell. Ezeket lényegében a szövegkönyvvel együtt kell megtanulni. Az elején nehézséget jelent bevésni, hogy mikor kell felállni, leülni, enni, de az összképet tekintve nagyon jótékony szabály. A nézőnek pluszszórakozás, nekünk pedig egy termékeny akadály. Már most, a próbák elején sírunk a röhögéstől, rengeteg vicces helyzet adódik, amiben szerintem a néző is kedvét leli majd. 

Játszottál már hasonló darabban?
Nem. Olyan, mintha egy mesét csinálnánk, amiben van egy kobold, aki átkokat szór, és azok terhe alatt kell végigcsinálni egy karácsonyi ebédet. Az átkok az egyes emberek életstratégiájának manifesztációi, minden szereplő azzal a saját stratégiájával érkezik, amiben fölnőtt. Ezeket a stratégiákat markánsan láthatóvá teszi a sportközvetítő kijelző. Mindenki nagyon jól fog szórakozni, aki valaha részt vett családi veszekedésben.

Matthew milyen karakter, mi történik vele?
Bekövetkezik nála az a pillanat, amikor nem tud eleget tenni a sportközvetítésben megjelent instrukcióknak, és a stratégiája ellen cselekszik. Ha egy konfliktuskerülő embertől elvesszük az alapszabályt és konfrontálódnia kell, létrejön egy olyan furcsa őszinteség, kitárulkozás, amit már nem lehet meg nem történtté tenni egy családban. Az egész előadásban azt látjuk, hogy a meghitt családi készülődés pillanatai hogyan folynak át vidám gonoszkodásokba, amik aztán észrevétlenül fojtogató részvétté változnak. Ez nagyon alattomosan történik majd meg velünk és a nézőkkel. Amikor ráismerünk a családi helyzetekre, a mondatokra, jóízűen röhögünk, és ezen keresztül nagyon szépen behúz a csőbe a darab. Miközben éppen jól szórakozik a néző, Göttinger Pali és a hét színész révén egyszer csak olyan pillanatokat él át, amik meg tudják facsarni. Az ilyen pillanatok miatt érdemes színházba menni.

Ezek szerint komédia ide, komédia oda, nem egy könnyű nyári viselet a darab.
Fogalmazhatunk úgy, hogy ez egy lenge, könnyű öltözékbe bújtatott, nagyon sok elkapart szúnyogcsípéstől sebes színdarab. A könnyű nyári viselet stimmel, szerintem divatos is, tetszik az embereknek, de közben lehet látni az alatta lévő véres szúnyogcsípéseket.

A szereplők közül kikkel játszottál már együtt?
Egri nagy fénykorunkban Járó Zsuzsával játszottam, és Göttinger által rendeződtem. A többiekkel nem találkoztam még.

Milyen az első találkozás egy akkora ,,ágyúval”, mint Kútvölgyi Erzsébet? Nem vagy zavarban?
Senkivel szemben nem érzek zavart. Mérhetetlen munkajátékkedv, oda-vissza kíváncsiság működik köztünk: mi fog kijönni egy szituációból, a színdarabból, belőle és belőlem? Milyen a másik szemébe nézni? Az idősebb kollégának kijáró normális tisztelet mellett próbálunk egyről a kettőre jutni, és egy jó munkafolyamat nagyon hamar bensőségessé tudja tenni a kapcsolatokat.

Biztosan te is hallottál arról, hogy annak idején a nagy bölényekhez nemhogy közel kerülni nem lehetett, de az öltözőjük előtt is lábujjhegyen kellett közlekedniük a fiatal színészeknek.
Ilyet a Jurányi Inkubátorházban nem tapasztaltam sem Kútvölgyi Erzsébettel, sem Papp Jánossal kapcsolatban. (Nevet.) Változtak az idők, a mostani idősebb kollégáknak már nincsenek ilyen elvárásaik.

Hogyan építed fel a szerepedet? Már a próbák elején látod magad előtt az előadás egészét és a szerint dolgozol?
Ez úgy történik, hogy most például amíg a Jászai Mari térről átértem a Vigadóhoz, beleolvastam az Esti Kornélba. Közben a Lánchíd körül egyszerre jutott eszembe, hogy amikor a feleségemet megpróbáltam meghódítani egy randi alatt, kutyakakába léptem, és az, hogy mit szeretnék kipróbálni a darab egy bizonyos jelenetében. Ez egészen addig tart, amíg elindul egy fixálódási periódus, mert a főpróbahétre mindent fixálni kell. Miután az első előadásokon levonulnak az őrületek, újra nagyon friss, képlékeny helyzetekben találom magam, amelyek folyamatosan, estéről estére sokszínű variációkat hoznak. Ez minden előadással így van. A Katonában már két évad óta megy a Sirály, de például fűnyírás vagy gyerekkergetés közben még most is rengeteg mindenre jövök rá. És ha valamire rájön az ember, akkor apró tervekkel készül a következő estére. Önmagát generálja a dolog, és egy olyan jelenet is más lesz, amire nem is készültem, csak előtte két nappal éppen eszembe jutott valami. Ilyen értelemben folyamatosan dolgozik az ember. A Csemegepultost többhetes szünet után most fogom újra játszani, ami azt jelenti, hogy előző nap egyszer el kell mondanom. Amikor lazán végigmondom, miközben egy gumilabdával cselezek magamban a kertben, egyszer csak kiderül, hogy arra a mondatra, ami eddig nagyon jó volt, most találtam egy még jobb megoldást. Ez az iszonyatosan érdekes munka már most elkezdődött a Családi játszmákkal is. Innentől kezdve amíg a darab megy, egy hátsó wincheter más-más intenzitással, de folyamatosan azon kattog.

Felmondtál a Katona József színházban, és átigazoltál az Orlai Produkciós Irodához? Miért?
Mert nem tudtam megélni a katonás fizetésemből. Orlainál született egy szlogen: együtt, szabadon. Ez a fiktív társulat szabadúszók gyülekezete, akik elsődlegesen Tibor produkciós irodájánál csinálnak előadásokat, de máshol is dolgoznak. Ha kiépül egy repertoárom, az már stabil megélhetést biztosít.

Nem fáj a szíved a Katonáért? Mégis csak az ország egyik legjobb, ha nem a legjobb színháza.
Van bennem sajgó érzés, mert ezer dolog köt a Katonához. Első körben a gyakorlati év, aztán elmentem, voltam a Krétakörnél egy kicsit, voltam Egerben, kicsit az Örkényben meg a KOMA Társulatnál, utána egy vargabetűvel visszajöttem, és nagyon jó volt a hat újabb év. De hiába szeretek itt lenni (a Sirály meg is marad nekem, vendégként tovább játszom), ha nem élek meg belőle, menni kell. Nagyon zárt, egyben családias társulat, sok minden köt az igazgatóhoz, Máté Gáborhoz, aki az osztályfőnököm is volt, Egerben is rendezett, de ha az élet ezt hozza, akkor nem érdemes keseregni, mert ki tud jönni valami jó is az új helyzetekből. Imádom, hogy beülünk egy kocsiba, elmegyünk mondjuk Nagykanizsára, ahol teljesen ismeretlen közegben hirtelen felmerülő díszlet- és egyéb problémákkal megküzdve kell eljátszani egy előadást. Borzasztóan élvezem, mert megsokszorozza a variációk lehetőségét. A másik, amiért örülök az új fejezetnek: Tibornál most alakul egy társulatféle, ami nagyon izgalmas. Schruff Milán osztálytársam volt, Járó Zsuzsával, Mészáros Mátéval az egri csapatban voltunk együtt. Az is nagyon jó, hogy nyolc év után összehoz minket Tibor, és az is, hogy egy csomó olyan emberrel dolgozhatok, akikkel eddig nem sikerült. Annyira jó, hogy most délelőttönként Kútvölgyi Erzsébettel, Papp Jánossal próbálok!

Érzed, tudsz arról, hogy nem csak a közönség, hanem a szakma is a generációd egyik legtehetségesebb színészének tart?
Ottlik Géza Prózáját olvasám, és ő azt mondja: az ember lényegének egy egészen kis része az, hogy milyen foglalkozást űz. [Bővebben itt. – A szerk.] A lényünk nagyobbik része ugyanolyan körvonalazhatatlan valami, mint öt- vagy hétévesen. Miközben az ember szöveget tanul, rendelkező próbára megy, elismert vagy nem elismert színész, aközben annyi minden más is. Beírhatja az igazolványába, hogy elismert író, mondja Ottlik, de azért jó, ha időnként összekacsint magával a tükörben, és tudja, hogy igazából egy ürge, aki az égbolt alatt összevissza járkál mindenféle dolga után, és időnként ír, ha éppen megy neki. Ebben a nagyon szűk közegben tudja az ember, hogy a szakmai munkája alapján hová sorolható, de a hétköznapokban nem nagyon foglalkozik vele. Amikor jó lehetőségeket, díjakat kap, abból összeáll egy kép, ami aktuálisan visszajelzi, hogy amit minőséginek gondol, azt a szakma is minőséginek gondolja. Ez jó érzéssel tölt el engem is, de aztán jön egy következő délelőtt, egy rendelkező próba, ahol fogalmam sincs semmiről. Ha sokat foglalkozunk azzal, ami hírlik rólunk, egyszer csak már nem biztos, hogy bele merünk vágni bizonyos dolgokba, mert attól tartunk, hogy megrepedezik a kép. Inkább azzal foglalkozom, hogy amikor Matthew hazudik, akkor le kell ülnie.

És mint ürge nem szeretnél néha pocok lenni?
Pocok is, sas is persze, és még annyi minden más szeretnék lenni. Amikor Göttinger Palival próbáltam a Csemegepultost, komolyan utánanéztem, hogy hogyan lehetnék mozdonyvezető, hol van az oktatás, mennyibe kerül, hogyan lehetne egyeztetni, amíg próbálok. Nem jópofizás volt, teljesen komolyan gondoltam.

Miért éppen mozdonyvezető?
Palival valahogy belekeveredtünk a mozdonyvezetés témájába, és amikor mentünk a főpróbahétre, pont egy mozdonyvezetővel találkoztunk. Végig faggattam. Az öcsém mentőtiszt, nagyon büszke vagyok rá, mert most egy hatalmas földrengési és tűzoltógyakorlaton van Hajdúszoboszlón. Azt csinálja, amit én akartam. Amikor kapok egy képet egy káreset felé induló szirénázó konvojról, iszonyatosan irigykedem. Igenis legyünk pockok! Az ürge vagy a pocok lényének egy részét le lehet fedni azzal, hogy mi a foglalkozása, de a nagyobbik részét nem. Mindannyiunknak, akik reggel bemegyünk egy munkahelyre, igazi hűsítő zuhany lenne az a gyerekkorból fakadó hozzáállás, hogy nem csak azok vagyunk, amit ott csinálunk, nem kell, hogy a munkánkkal azonosítsuk magunkat. Lehet, hogy elveszi tőlünk az élet, és egy év múlva már egészen másról beszélgetünk. Kosztolányi azt mondja: ha életrajzot kérnének tőlem, akkor A szegény kisgyermek panaszai lenne az. Weöres Sándor is azt mondja: velem már minden megtörtént tízéves koromig. A játékokban meghaltam, feleségül vettek, gyerekem lett, király voltam, sárkány voltam. Ady pedig ezt írta: ,,Gyermek: sohasem fogom megérteni, hogy ezt a címet a felnőttek számára nem olyan kivételesen adják, mint az aranygyapjas rendet. Petőfire hiába keresnék az összes nagy szótárú nyelvekben több és nagyobb jelzőt: gyermek. Viszont nincs is e joggal megbírálható teremtésnek, világnak, életnek különb, istenibb produktuma, mint a gyermek. A gyermek az elevenség, az öröm, a jövőbe ható ígéret, a bilincsbe nem vert ember, az igazán igaz isten”. 
Olyan jó lenne mindenkivel erről beszélgetni! Ez a gondolkodás természetesen ellene megy annak, ami körülvesz minket, de ha legalább időnként visszanyerjük, jöhet egy reggel, amikor tényleg a létezés a fontos, mindegy, hogy éppen mit csinálunk.

Te szerencsére megőrizted magadban a csápnyújtogatás szabadságát, ráadásul a két kicsi gyereked révén abban a helyzetben vagy, hogy újra friss nézőpontból szemlélheted a világot. Van rá időd?
Sok minden csorbul, de az időm nagy részét a családommal töltöm. Amíg benne vagyok a munkában, addig nagyszerű, de ha nem kell ott lennem, akkor nem is akarok. Egy idő után arra is rájön az ember, hogy nem attól lesz jobb színész, ha eljátszik még tizenöt szerepet, hanem például attól, hogy a gyerekével van. De nem azért vagyok a gyerekemmel, hogy jobb színész legyek, hanem azért, mert ő tudja a legjobb dolgokat kitalálni. A májusi pajorból egyszer csak cserebogár lesz, és a lányom kitalálta, hogy kergessünk cserebogarakat csillagszóróval, mert azt jó látni este a kertben. Ennél jobbat még egy rendező sem talált ki nekem. Egyébként Halász Péter, aki az utolsó kurzusát velünk csinálta, szintén azt mondta: a színész legyen újságolvasás, kávéházi botrány, ötlettelenség, sárga napszemüveg, bármi, csak színész ne. 

L. Horváth Katalin


Ezeken az oldalakon nincsenek saját írások. A cikkek forrását az egyes bejegyzések végén lehet megtalálni.

/fa-tags/ TÁRGYMUTATÓ.

600 kilométer 100 guinness a csemegepultos naplója a gyáva a gyermek és a varázslat a haramiák a hülyéje a kék hajú lány a kéz a kis kéményseprő a köpeny a közös többszörös alapítvány a magyar színházakért alba regia szimfonikus zenekar aldi női futógála állj bele aNNa anyám éhesnek tűnik aradi kamaraszínház aranytíz archívum arden az elvarázsolt disznó az ember tragédiája az öreghíd alatt b32 baal babel sound baja balatonboglár balatonfüred balfácánt vacsorára bálna bárka bátorságpróba bencs villa beszélő levelek bisb bivaly-szuflé bob herceg bogáncsvirág bohémélet borral oltó fesztivál börtönrádió bsi budaörs budapest improv show budapest music center budapesti kamaraszínház budapesti vonósok budoár kiállítás busz-színház CAFe Budapest caminus castel felice castel felice vizsga centrál címlap club70 cosí fan tutte cover cupido és a halál cv családi játszmák családi ünnep cseh tamás csíkszerda csoportterápia csukás-díj dankó rádió danubia zenekar debrecen debreceni tavaszi fesztivál delila deszka fesztivál dido és aeneas díjak elismerések don juan dráma kortárs színházi találkozó drámaíró verseny due duett dunapart dunaújváros e-színház egri tavaszi fesztivál egy csók és más semmi egy kiállítás rémei éhség élnek mint a disznók előadásszámok email ének a három hollóhoz english erkel színház ernani érzékenyítő fesztivál esztergom eucharisztikus kongresszus europa cantat ezek mennek falstaff fekete-fehér fellegek fesz segélyalap fiatal írók fidelio színházi est finito firkin fishing on orfű fogság francia sanzonest friss hús furnitur füge független előadóművészeti szövetség gianni schicchi gödöllő grecsó grisnik petra gusztinak megjött az esze gyerekstúdió gyilkosok gyógyír északi szélre győr győri tavaszi fesztivál gyulai várszínház hajmeresztő halál hotel halastó hangoló hárman a padon harminchárom változat haydn-koponyára háromszögek hatok csoport hatszín teátrum hazug hét domb fesztivál hetedik alabárdos hetedik mennyország hírek hírszerzők hogy szeret a másik hol hoppart hrabal-vurstli humorfesztivál így tanultam meg vezetni imprójam imprómaraton in medias brass in memoriam cseh tamás interjú irodalom éjszakája jak jászberény jegyek jó kérdés junior príma jurányi k2 színház kalandra fül fesztivál kaposvár katona képek kibelátó kicsi szívem kávéba pottyant kis suttogás kisfaludy színházi fesztivál kisvárda kmtg kolozsvár koma komárom komédium koronavírus kortárs drámafesztivál kórusok éjszakája kőszeg köszönet estéje-estélye kritika kritikusdíj-átadó kuk kultkikötő kultúrfürdő kurátorok lakott sziget láthatatlan állomás latinovits diákszínpad leenane szépe leonardo lev&te limerick-bajnokság líra és epika london love and money love and money vizsga macskadémon madách színház madame poe magdafeszt mágnás miska magvető magyar rádió magyar színház magyar színházi társaság magyar zene háza manhattan short manna manőver margó irodalmi fesztivál más olvasnivaló menház színpad merlin mesterjátszma mikor mindenütt jó mindenütt nő mintaapák miskolc miszépmiszépmiszép mojo momentán monodráma fesztivál móra kiadó most fesztivál motto mozart-kommandó mozgófénykép mozsár műhely mu múzeumok éjszakája művészetek palotája művészetek völgye nagykanizsa naptár nefelé négyhangú opera nemzeti filharmonikusok nemzeti színház nézőművészeti kft nézőpont színház nofilter nyílt nap nyinyernya nyíregyháza nyolc nő óbudai társaskör ómama online fordítónapok operabeavató operaház operajátszóház operamacera operavita operettszínház orlai othello gyulaházán ők ördögkatlan örkény örkény vurstli örömimpró pájinkás jános pannonhalma papp jános párkák patália páternoszter patreon pécs pécsi egyetem pesthidegkúti művészeti fesztivál pesti barokk pesti magyar színiakadémia petőfi irodalmi múzeum pim dia hangoskönyvek pinceszínház placcc pokol portré postart poszt poznan pozsonyi piknik rádió rádiójátékosok radnóti remény rendezők viadala rév fülöp rögvest russian indie film fesztival sakknovella shots festival sinaia sly snowman soharóza sokszemközt somló cirqsz song-óra sopron sorozat a vidéki operajátszásról stockholm susotázs szabadesés szeged székely-könyv szemes fesztivál szénakutyák szent imre szentendrei teátrum szép heléna szerzői munkák szfe színház a város színház tv színházak éjszakája színházi törvény színlapok szívem szeret szkéné szombathely szöveg szputnyik hajózási társaság táblázat tárgymutató tartalom tatabánya telefondoktor temesvár tengeren 2008 tengeren 2019 térkép terminál workhouse teszt thália the irish coffee thealter tilos rádió tivoli tóbiás és az angyal törőcsik-emlékest trefort színjátszó fesztivál váci dunakanyar színház vágánybenéző van egy határ városmajor vaskakas veled kerek vera vidéki színházak fesztiválja vidor fesztivál vigadó visszaszámláló volt egyszer egy ndk vonalhúzás zalaegerszegi kvártélyház zeneakadémia zichy major zsolnay negyed
Név

600 kilométer 100 guinness,4,a csemegepultos naplója,244,a gyáva,1,a gyermek és a varázslat,3,a haramiák,32,a hülyéje,21,a kék hajú lány,2,a kéz,48,a kis kéményseprő,2,a köpeny,34,a közös többszörös,34,alapítvány a magyar színházakért,3,alba regia szimfonikus zenekar,7,aldi női futógála,1,állj bele,1,aNNa,29,anyám éhesnek tűnik,3,aradi kamaraszínház,3,aranytíz,4,archívum,3,arden,1,az elvarázsolt disznó,12,az ember tragédiája,1,az öreghíd alatt,60,b32,8,baal,2,babel sound,1,baja,1,balatonboglár,2,balatonfüred,2,balfácánt vacsorára,27,bálna,2,bárka,268,bátorságpróba,6,bencs villa,1,beszélő levelek,4,bisb,1,bivaly-szuflé,54,bob herceg,37,bogáncsvirág,33,bohémélet,63,borral oltó fesztivál,1,börtönrádió,3,bsi,1,budaörs,5,budapest improv show,10,budapest music center,1,budapesti kamaraszínház,1,budapesti vonósok,11,budoár kiállítás,1,busz-színház,11,CAFe Budapest,8,caminus,72,castel felice,43,castel felice vizsga,5,centrál,3,címlap,18,club70,1,cosí fan tutte,47,cover,4,cupido és a halál,30,cv,1,családi játszmák,59,családi ünnep,3,cseh tamás,4,csíkszerda,65,csoportterápia,17,csukás-díj,10,dankó rádió,1,danubia zenekar,6,debrecen,11,debreceni tavaszi fesztivál,1,delila,2,deszka fesztivál,19,dido és aeneas,52,díjak elismerések,1,don juan,3,dráma kortárs színházi találkozó,6,drámaíró verseny,1,due,1,duett,2,dunapart,6,dunaújváros,2,e-színház,32,egri tavaszi fesztivál,1,egy csók és más semmi,1,egy kiállítás rémei,1,éhség,8,élnek mint a disznók,13,előadásszámok,1,email,1,ének a három hollóhoz,2,english,25,erkel színház,65,ernani,4,érzékenyítő fesztivál,1,esztergom,3,eucharisztikus kongresszus,7,europa cantat,7,ezek mennek,16,falstaff,1,fekete-fehér,39,fellegek,14,fesz segélyalap,9,fiatal írók,1,fidelio színházi est,3,finito,16,firkin,264,fishing on orfű,1,fogság,1,francia sanzonest,2,friss hús,2,furnitur,49,füge,124,független előadóművészeti szövetség,9,gianni schicchi,30,gödöllő,1,grecsó,1,grisnik petra,9,gusztinak megjött az esze,1,gyerekstúdió,2,gyilkosok,1,gyógyír északi szélre,85,győr,5,győri tavaszi fesztivál,3,gyulai várszínház,5,hajmeresztő,27,halál hotel,24,halastó,116,hangoló,1,hárman a padon,66,harminchárom változat haydn-koponyára,94,háromszögek,25,hatok csoport,1,hatszín teátrum,74,hazug,1,hét domb fesztivál,2,hetedik alabárdos,1,hetedik mennyország,15,hírek,3,hírszerzők,1,hogy szeret a másik,76,hol,4,hoppart,1,hrabal-vurstli,14,humorfesztivál,6,így tanultam meg vezetni,1,imprójam,1,imprómaraton,3,in medias brass,1,in memoriam cseh tamás,4,interjú,92,irodalom éjszakája,7,jak,2,jászberény,6,jegyek,1,jó kérdés,13,junior príma,4,jurányi,59,k2 színház,2,kalandra fül fesztivál,2,kaposvár,142,katona,76,képek,330,kibelátó,13,kicsi szívem kávéba pottyant,1,kis suttogás,5,kisfaludy színházi fesztivál,2,kisvárda,8,kmtg,1,kolozsvár,33,koma,38,komárom,5,komédium,1,koronavírus,136,kortárs drámafesztivál,15,kórusok éjszakája,63,kőszeg,195,köszönet estéje-estélye,1,kritika,458,kritikusdíj-átadó,15,kuk,3,kultkikötő,10,kultúrfürdő,26,kurátorok,9,lakott sziget,17,láthatatlan állomás,4,latinovits diákszínpad,1,leenane szépe,30,leonardo,1,lev&te,2,limerick-bajnokság,7,líra és epika,38,london,1,love and money,73,love and money vizsga,9,macskadémon,33,madách színház,4,madame poe,7,magdafeszt,6,mágnás miska,13,magvető,4,magyar rádió,17,magyar színház,140,magyar színházi társaság,9,magyar zene háza,2,manhattan short,5,manna,110,manőver,38,margó irodalmi fesztivál,7,más olvasnivaló,3,menház színpad,27,merlin,5,mesterjátszma,1,mikor,3,mindenütt jó,34,mindenütt nő,1,mintaapák,1,miskolc,1,miszépmiszépmiszép,54,mojo,51,momentán,134,monodráma fesztivál,9,móra kiadó,1,most fesztivál,6,motto,3,mozart-kommandó,2,mozgófénykép,44,mozsár műhely,4,mu,5,múzeumok éjszakája,1,művészetek palotája,17,művészetek völgye,31,nagykanizsa,1,naptár,1,nefelé,2,négyhangú opera,50,nemzeti filharmonikusok,7,nemzeti színház,11,nézőművészeti kft,46,nézőpont színház,9,nofilter,4,nyílt nap,4,nyinyernya,30,nyíregyháza,370,nyolc nő,26,óbudai társaskör,28,ómama,2,online fordítónapok,1,operabeavató,238,operaház,80,operajátszóház,21,operamacera,7,operavita,12,operettszínház,35,orlai,605,othello gyulaházán,42,ők,2,ördögkatlan,314,örkény,1,örkény vurstli,5,örömimpró,3,pájinkás jános,1,pannonhalma,2,papp jános,1,párkák,44,patália,2,páternoszter,1,patreon,2,pécs,42,pécsi egyetem,2,pesthidegkúti művészeti fesztivál,1,pesti barokk,84,pesti magyar színiakadémia,16,petőfi irodalmi múzeum,4,pim dia hangoskönyvek,3,pinceszínház,8,placcc,30,pokol,10,portré,1,postart,1,poszt,63,poznan,1,pozsonyi piknik,4,rádió,1,rádiójátékosok,3,radnóti,45,remény,10,rendezők viadala,4,rév fülöp,34,rögvest,24,russian indie film fesztival,1,sakknovella,2,shots festival,1,sinaia,1,sly,55,snowman,6,soharóza,82,sokszemközt,1,somló cirqsz,7,song-óra,1,sopron,1,sorozat a vidéki operajátszásról,4,stockholm,2,susotázs,126,szabadesés,39,szeged,224,székely-könyv,4,szemes fesztivál,2,szénakutyák,1,szent imre,1,szentendrei teátrum,15,szép heléna,21,szerzői munkák,4,szfe,18,színház a város,1,színház tv,60,színházak éjszakája,29,színházi törvény,1,színlapok,67,szívem szeret,4,szkéné,29,szombathely,28,szöveg,4,szputnyik hajózási társaság,25,táblázat,1,tárgymutató,1,tartalom,2,tatabánya,46,telefondoktor,176,temesvár,46,tengeren 2008,104,tengeren 2019,69,térkép,1,terminál workhouse,4,teszt,16,thália,75,the irish coffee,46,thealter,15,tilos rádió,3,tivoli,3,tóbiás és az angyal,30,törőcsik-emlékest,11,trefort színjátszó fesztivál,1,váci dunakanyar színház,4,vágánybenéző,11,van egy határ,28,városmajor,11,vaskakas,5,veled kerek,1,vera,102,vidéki színházak fesztiválja,13,vidor fesztivál,83,vigadó,2,visszaszámláló,1,volt egyszer egy ndk,3,vonalhúzás,34,zalaegerszegi kvártélyház,16,zeneakadémia,1,zichy major,1,zsolnay negyed,3,
ltr
item
GÖTTINGER PÁL: ,,Még a főiskola második osztálya után is tűzoltónak készültem” – Interjú Ötvös Andrással
,,Még a főiskola második osztálya után is tűzoltónak készültem” – Interjú Ötvös Andrással
GÖTTINGER PÁL
https://www.gottingerpal.com/2017/06/meg-foiskola-masodik-osztalya-utan-is.html
https://www.gottingerpal.com/
https://www.gottingerpal.com/
https://www.gottingerpal.com/2017/06/meg-foiskola-masodik-osztalya-utan-is.html
true
457243742996709958
UTF-8
Ez a vége. Nincs találat erre. LÁSD MINDET Tovább... Reply Cancel reply Delete By Címlap PAGES CIKK Lásd mindet LÁSD MÉG A TÁRGYMUTATÓBAN ARCHIVE KERESÉS MINDEN CIKK. Nem találtunk semmit erre a keresésre Címlap Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content