Brit zeneszerző is ellátogat az 5. Kórusok Éjszakájára

2017. június 10-én énekhanggal telnek meg a józsefvárosi Palotanegyed utcái, terei es patinás belső udvarai az 5. Kórusok Éjszakája alkalmából. Az este folyamán több mint 70 minikoncertet hallhatnak a fesztivál látogatói hazai és külföldi amatőr kórusok előadásában, akik a szervezőkkel együtt vallják, hogy a közös éneklés összehoz és összeköt mindannyiunkat.

Az 5. Kórusok Éjszakájára ellátogat Jonathan Dove brit zeneszerző is, akinek Tóbiás és az angyal c. közösségi operáját néhány hónappal ezelőtt adta elő Budapesten a Csíkszerda kórusa Göttinger Pál rendezésében és Tóth Árpád vezényletével. A neves brit zeneszerző – többek között – új kórusoperájához gyűjt inspirációt a budapesti Kórusok Éjszakáján.

A fesztivál kilenc beltéri helyszínén tartandó koncertek mellett számtalan szabadtéri flashmob színesíti majd a józsefvárosi közterek, utcasarkok, erkélyek, teraszok hangulatát ezen a kora nyári éjszakán. A rendezvény jó hangulatáról a fellépő kórusokon kívül az a közel száz önkéntes is gondoskodik, akik szintén hisznek a közös éneklés örömében.

A rendezvényre jegyek elővételben online is kaphatóak a Kórusok Éjszakája weboldalán, de a városrészt elárasztó, konzervdobozokból kisarjadó zöld búzanövényekkel a szemfülesek jegyeket is nyerhetnek a Kórusok Éjszakájára. A búza a test táplálékát, a kenyeret szimbolizálja, míg a zene lelki táplálékul szolgál mindannyiunk számára. A nyereményjáték lényege, hogy a Kórusok Éjszakája matricákkal ellátott konzervdobozokat és az azokban lévő növényeket a Palotanegyed különböző pontjain helyezik el Csíkszerda kórus tagjai. A feladat csupán annyi, hogy ha sikerült megtalálni ezeket a dobozokat, akkor a róluk elkészített fotókat a Kórusok Éjszakája Facebook-oldalára töltsék fel a játék résztvevői.

A programra minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

A teljes program elérhető a Kórusok Éjszakája weboldalán.