Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

KEDDEN ELSTARTOL A 14. ÖRDÖGKATLAN FESZTIVÁL

A tizennegyedik Ördögkatlan Fesztivál augusztus 3-án kezdődik! Pécstől délre, a legjobb magyar borok vidékén, három kicsi faluban (Nagyharsány, Beremend, Villánykövesd), a Szoborparkban és a Vylyan és a Mokos Pincészet tereiben. Baranya legnagyobb összművészeti fesztiválja augusztus 3 és 7. között 600 programnak és produkciónak ad otthont. A teljes műsor itt található.(külső hivatkozás) Premierek a Katlanban Ezen a nyáron számos színházi bemutató lesz az Ördögkatlan(külső hivatkozás) színházi tereiben. Protekciósan kiemelünk két Ördögkatlan Produkciót: augusztus 5-én az Amfiteátrumban először látjuk-halljuk a Másnap című koncert-színházat, melyben Cseh Tamás és Csengey Dénes 1986-ban írt dalait tisztogatja meg, énekli el Beck Zoli és Szűcs Krisztián. Stefan Zweig Sakknovella című kisregényéből írt Fekete-fehér címmel vadonatúj monodrámát Légrádi Gergely – ezt augusztus 7-én játssza az Ördögkatlan mindenese, többek között remek színésze, Göttinger Pál. Az előadást Ujj Mészáros Károly r

Közönség és szakmai sikerdarabok Pécsen

Nyáron érkezik az Orlai Produkciós Iroda

2017. júniusban és júliusban hat előadással érkezik az Orlai Produkciós Iroda Pécsre.

A Pécsi Országos Színházi Találkozó alkalmából megtekinthető a hazai és nemzetközi szakmai és nézői sikernek örvendő Egy őrült naplója Keresztes Tamással, a Bocs félrement! többek között Kovács Patrícia és Schruff Milán szereplésével és az Őszi szonáta Udvaros Dorottya és Radnay Csilla főszereplésével. Júliusban két vadonatúj előadást az elsők között láthatnak a pécsiek, a Vőlegényt Szabó Kimmel Tamással és Kovács Patríciával, a Családi játszmákat Ötvös András és Kútvölgyi Erzsébettel; majd a nemrég elhunyt író, Dés Mihály Pesti barokk című művével találkozhatnak Kern András főszereplésével a Pécsi Nyári Színházban.

A Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) színházi programjai között található az Orlai Produkciós Iroda (OPI) három előadása.

Június 8-án a Pécsi Nemzeti Színház Kamaraszínházában látható az Őszi szonáta Udvaros Dorottya, Radnay Csilla, Fodor Annamária és Széll Attila szereplésével. Az Ingmar Bergman filmjének forgatókönyve alapján készült mű, ahogy a kritika is fogalmaz „bűvészmutatvány, a nézőteret kiüríti, a jelenlevőket felrepíti a színpadra, vinniük kell a saját életüket és mind a kártyalapokat kiteríteni.”.

Június 13-án a komédiáé a főszerep, hiszen Kovács Patrícia, Schruff Milán, Mészáros Máté, Járó Zsuzsa és Péter Kata erősen megmozgatja a nevetőizmainkat a Bocs, félrement! előadás alatt a Zsolnay Negyedben.

Június 18-án az óriási nemzetközi sikernek örvendő az Egy őrült naplója látható Bodó Viktor rendezésében és Keresztes Tamás szereplésével a Kamaraszínházban. A díjakat halmozó előadásra Budapesten hónapokkal korábban elfogynak a jegyek, még a pontos időpontok meghirdetése előtt.

Júliusban szintén három előadással tér visszatér az Orlai Produkció a Pécsi Nyári Színházba.

Július 8-án, nem sokkal a budapesti premier után tekinthetik meg Pécsen Göttinger Pál rendezését a Családi játszmákat Ötvös András, Réti Adrienn, Járó Zsuzsa, Szikszai Rémusz, Kútvölgyi Erzsébet, Papp János és Csikász Ágnes szereplésével.

Július 11-én Dés Mihály Pesti barokk című könyvéből írt darabra válthatnak a nézők jegyet és nézhetik Kern András, Szabó Kimmel Tamás, Bánfalvi Eszter, Schruff Milán, László Lili és Mészáros Máté mesteri játékát.

Július 22-én nem sokkal a szentendrei premier után érkezik Pécsre Novák Eszter rendezése, Szép Ernő: Vőlegény című műve. A komédiában Szabó Kimmel Tamás, Kovács Patrícia, Takács Kati, Gazsó György, Tóth Ildikó, Fillár István/Kerekes József, Szabó Irén, László Lili, Hevesi László és Madácsi István játszanak.