Ugrás a fő tartalomra

MOST ÉPP EZ

Újabb Puccini operát rendez Göttinger Pál: nem a koronavírusra akarok reagálni! – mondta a közönségtalálkozón

A Szegedi Nemzeti Színház új évadának első opera bemutatóját október 22-én láthatja a közönség a nagyszínházban. Puccini Bohémélet című operáját Göttinger Pál állítja színpadra. A premier előtt, szerdán délután az alkotók közreműködésével zenés közönségtalálkozót rendeztek a Reök-palotában. Nem először állít színpadra Szegeden Puccini operát Göttinger Pál. Éppen két éve, 2019 októberében vitte színre az olasz szerző két egyfelvonásosát, A köpenyt és a Gianni Schicchit. Most ismét a huszadik század legnépszerűbb operaszerzőjének újabb darabját vette elő. A Bohémélet a rendező szerint is Giacomo Puccini életművének egyik csúcspontja, valódi drámai remekmű. A közönségtalálkozót vezető Dinyés Dániel zeneigazgató elsőként azt kérdezte Göttingertől, mennyiben különbözik a Bohémélet a korábbi két Puccini-rendezésétől. – A köpenyhez képes ez a darab sokkal ráérősebb, van idejük a szereplőknek alakulni, fejlődni. Így a Bohéméletet én elsősorban színészi darabnak tartom. Kiderült az is, Pucciniv

Közönség és szakmai sikerdarabok Pécsen

Nyáron érkezik az Orlai Produkciós Iroda

2017. júniusban és júliusban hat előadással érkezik az Orlai Produkciós Iroda Pécsre.

A Pécsi Országos Színházi Találkozó alkalmából megtekinthető a hazai és nemzetközi szakmai és nézői sikernek örvendő Egy őrült naplója Keresztes Tamással, a Bocs félrement! többek között Kovács Patrícia és Schruff Milán szereplésével és az Őszi szonáta Udvaros Dorottya és Radnay Csilla főszereplésével. Júliusban két vadonatúj előadást az elsők között láthatnak a pécsiek, a Vőlegényt Szabó Kimmel Tamással és Kovács Patríciával, a Családi játszmákat Ötvös András és Kútvölgyi Erzsébettel; majd a nemrég elhunyt író, Dés Mihály Pesti barokk című művével találkozhatnak Kern András főszereplésével a Pécsi Nyári Színházban.

A Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) színházi programjai között található az Orlai Produkciós Iroda (OPI) három előadása.

Június 8-án a Pécsi Nemzeti Színház Kamaraszínházában látható az Őszi szonáta Udvaros Dorottya, Radnay Csilla, Fodor Annamária és Széll Attila szereplésével. Az Ingmar Bergman filmjének forgatókönyve alapján készült mű, ahogy a kritika is fogalmaz „bűvészmutatvány, a nézőteret kiüríti, a jelenlevőket felrepíti a színpadra, vinniük kell a saját életüket és mind a kártyalapokat kiteríteni.”.

Június 13-án a komédiáé a főszerep, hiszen Kovács Patrícia, Schruff Milán, Mészáros Máté, Járó Zsuzsa és Péter Kata erősen megmozgatja a nevetőizmainkat a Bocs, félrement! előadás alatt a Zsolnay Negyedben.

Június 18-án az óriási nemzetközi sikernek örvendő az Egy őrült naplója látható Bodó Viktor rendezésében és Keresztes Tamás szereplésével a Kamaraszínházban. A díjakat halmozó előadásra Budapesten hónapokkal korábban elfogynak a jegyek, még a pontos időpontok meghirdetése előtt.

Júliusban szintén három előadással tér visszatér az Orlai Produkció a Pécsi Nyári Színházba.

Július 8-án, nem sokkal a budapesti premier után tekinthetik meg Pécsen Göttinger Pál rendezését a Családi játszmákat Ötvös András, Réti Adrienn, Járó Zsuzsa, Szikszai Rémusz, Kútvölgyi Erzsébet, Papp János és Csikász Ágnes szereplésével.

Július 11-én Dés Mihály Pesti barokk című könyvéből írt darabra válthatnak a nézők jegyet és nézhetik Kern András, Szabó Kimmel Tamás, Bánfalvi Eszter, Schruff Milán, László Lili és Mészáros Máté mesteri játékát.

Július 22-én nem sokkal a szentendrei premier után érkezik Pécsre Novák Eszter rendezése, Szép Ernő: Vőlegény című műve. A komédiában Szabó Kimmel Tamás, Kovács Patrícia, Takács Kati, Gazsó György, Tóth Ildikó, Fillár István/Kerekes József, Szabó Irén, László Lili, Hevesi László és Madácsi István játszanak.