Négy saját bemutató a Kőszegi Várszínházban

Ezek mellett számos vendégelőadást és táncos programot kínál június 1. és július 31. között az idén 35 éves Kőszegi Várszínház.

Az első nagyszínházi bemutató július 13-án Johann Nepomuk Nestroy A talizmán című darabja Kelemen József rendezésében. A produkciót a premier után még hétszer láthatja a közönség.

Szintén saját várszínházi produkció Nyikolaj Koljada Murlin Murlo című „világvégi vígjátéka”, amelyet Gergye Krisztián rendez és a társulatával közösen mutat be július 7-én és 8-án.

A családoknak szól Dániel András Kicsibácsi és Kicsinéni című darabja, amelyet a szombathelyi Mesebolt Bábszínházzal közösen állítanak színpadra és amelynek bemutatója július 26-án lesz a Jurisics-vár lovagtermében.

A negyedik saját darabot a Dumaszínházzal közösen állítja színpadra a Kőszegi Várszínház, ennek címe GarázsBanda, a bemutatója pedig a tervek szerint július 28-án lesz.

Idén először egy helyi szerző kifejezetten kőszegi történéseken alapuló művét is bemutatják: Tóthárpád Ferenc Vadalma című darabja „félolvasó színházi előadásban” lesz látható és hallható június 19-én a vár lovagtermében. 

A Kőszegi Várszínház nyári programjában idén is lesznek vendégelőadások, így például Gogol Egy őrült naplója című műve lesz látható Keresztes Tamás előadásában, illetve Spiró György Árpád-ház című darabját mutatja be ismét közösen a Kőszegi Várszínház és a HoppART Társulat.

A Rózsavölgyi Szalon két produkciója is látható lesz: a Valami csaj(ok) és Az őz című előadások. Gergye Krisztián egy korábbi rendezése, a Lautrec táncolni fog, valamint a Szkéné Színház EZTRÁD, illetve az Orlai Produkciós Iroda Pesti Barokk című előadása is vendégszerepel Kőszegen.

A zenés darabok között szerepel a Muzsika hangja című előadás a Múzsák Társulat előadásában és Johann Strauss Cigánybáró című operettje a Dáma Díva Bt. - Csonka Zsuzsa Társulata produkciójában.

A gyerekeknek szól a Kíváncsi kiscsikó a Pöttömszínház produkciójaként, illetve a szombathelyi Mesebolt Bábszínház előadásában A kíváncsi kiscsikó című mese, valamint a Szóló szőlő, csengő barack, mosolygó alma című darab a Magyar Népmese Színház előadásában.

(Forrás: MTI, szinhaz.hu)