Mi zajlik a Menházban?

Szabó Borbála: Telefondoktor, Lázár Kati: Kripli Mari című előadását láthatja a közönség a z elkövetkező napokban. Széllel szembe címmel Jordán Tamás estjét élvezhetik az érdeklődők, valamint Szókratész védőbeszédét Haumann Péter tolmácsolja a Mehház színpadán.

Szabó Borbála Telefondoktor című darabját láthatják az érdeklődők október 16-án 19 órakor a Menház Színpadon(Kossuth Lajos u. 24.) Előadja Göttinger Pál, rendezte Orosz Dénes. 

Békés Dénes, a harmincas éveiben járó, sikeres nőgyógyász véletlenül bezárja magát a rendelőjébe. Ezzel kezdődnek a problémák. Vagy nem, talán nem is ezzel kezdődnek: hanem azzal, hogy nem mer igazat mondani. Mindenkinek azt mondja, amit az hallani szeretne. Miközben a rendelőből próbálja telefonon megoldani ezt az aprónak tűnő kellemetlenséget, kis hazugságai önálló életre kelnek odakinn, ő pedig egyre elkeseredettebben próbálja helyrehozni a lassan helyrehozhatatlant – mindvégig bezárva.

Lázár Kati: Kripli Mari című estjét láthatják az érdeklődők október 17-én a Menház Színpadon (Kossuth Lajos u. 24.) A Kossuth- és Jászai Mari-díjas, Magyarország kiváló művésze címet elnyerő színész és rendező, Lázár Kati legújabb szerepében Jászai Mariként, más néven Kripli Mariként tűnik fel.

A két színésznő életében fellelhető erős lelki és sorsbeli párhuzamok sarkallták Lázár Katit e monodráma összeállítására. A darab a boldogságról és a keserűségről, a szerepek nagyságáról és a színházi viszonyok kisszerűségéről, önmagáról és pályatársakról, magánéleti küzdelmekről és titkon vágyott reményekről szól.


Széllel szembe címmel Jordán Tamás estjét láthatja a közönség október 18-án a Menház Színpadon (Kossuth Lajos u. 24.)

„Sok bajom van a stand up műfajjal. Alig-alig van jó, a többsége komoly szenvedést okoz. Ezt még el is lehetne viselni. Az igazi katasztrófa az, hogy a közönség ezekért is odavan. Felébredt bennem egy dacos düh. Elhatároztam, hogy én is csinálok egy speciális stand up-ot, amelynek az a lényege, hogy a remek történeteim közé becsempészek verseket is. Hiszen a vers is közlés, sok esetben történet is, megpróbálom úgy belopni, hogy egy-egy vers jelenléte magától értetődő legyen.” (Jordán Tamás)


Szókratész védőbeszédét tolmácsolja Haumann Péter október 20-án a Menház Színpadon (Kossuth Lajos u. 24.). Jegyek elővételben, a belépő egységesen 4500,-Ft.

A platoni tragédia közéleti elkötelezettség eszméjét sulykolja belénk szakadatlanul. Érdemes-e élnem, emberi életet élek-e egyáltalán, ha nem vehetek részt a világ alakításában, ha csak szemlélem városom, hazám, Európa és valamennyi földrész sorsát? Mennyit érek én, ha nem vagyok, vagy nem lehetek a közéletben is részt vevő állampolgár? Ez a színházi vállalkozás Platón és Szókratész tükrében vizsgálja meg mai életünk etikai és politikai arculatát, Platón drámai dialógusaival akarja nézők figyelmét felkelteni, rokonszenvét megnyerni.

Pianínó címmel Szacsvay László Szép Ernő estjét láthatja közönség október 22-én 19 órától a Menház Színpadon (Kossuth Lajos u. 24.).

Egy ezeréves barátság megpecsételése. A gyönyörű írásokon keresztül nem csak Szép Ernő élete bontakozik ki előttünk. ltala beszél Benedek Miklós és Szacsvay László, fiatalságról, öregségről, szerelemről, háborúról, elmúlásról – színházról. elépő egységesen 4500 Ft, vásárlás elővételben.