Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

KÁVÉSZÜNET HORVÁTH ILLÉS RENDEZŐVEL

„EZ EGY NAGY BARÁTI, ALKOTÓI ÖSSZEJÖVETEL" A Kőszegi Várszínháznak az idei a 40. évada. A szakmában azt szokták mondani: kétféle színész van, aki már játszott a Kőszegi Várszínházban, és aki majd játszani fog. A jubileumi szezon ősbemutatóját, Göttinger Pál Manőver című darabját Horváth Illés rendezi. A tavalyi évadot elvitte a pandémia. A Kőszegi Várszínház kedvelt helye a kőszegieknek, a Vas megyeieknek, de sokan érkeznek ide Budapestről is, hiszen a város és a környék is vonzó pihenőhely az idelátogatóknak. Kifejezetten szeretik, hogy olyan ősbemutatókat láthatnak, amit máshol nem. Olyan előadásokat, amelyek igényesen szórakoztatnak, és közben elgondolkodtatnak. Az idei darab műfaja: képzeletbeli skandináv vígjáték. A történet napjainkban, Svédországban játszódik, mégpedig a Trombon című kisvárosi napilap szerkesztőségében, ahol Kaspernek, az újság főszerkesztő-helyettesének ideje lenne észhez térnie. Valaha ígéretes és tehetséges újságíró volt, de negyvenegynéhány évesen azt é

Felfrissült előadás

Gáspár Katával és Benkő Nórával vált teljessé Rév Fülöp története

Balatóniában nagy a baj: a király csuklik, és ezt a kellemetlen tünetet semmi sem mulasztja el. A királyság lovagjai elindulnak, hogy megtalálják az ellenszert. Ádánd lovag is lóra kap, felfogadva fegyverhordozónak a szerény csendes Rév Fülöpöt. Összecsapnak a Vörös lovaggal, megismerik a Bakonyi banyát, és a Lófőt, a szabadon élő lovak királyát.

A történetben a szerző, Jeney Zoltán regénye nyomán felbukkannak a Balaton környéki táj földrajzi nevei – így az óvodásoknak és kisiskolásoknak szánt mesedarab nem csak szórakoztat, de a magyar táj szeretetére hangol.

Az előadást két új szereplővel – a Bakonyi banya szerepében Benkő Nórával, Ádánd szerepében Gáspár Katával – láthatja a közönség.

Rév Fülöp a Pesti Magyar Színház színpadán legközelebb október 31-én 15:00 órakor látható.