Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

KÁVÉSZÜNET HORVÁTH ILLÉS RENDEZŐVEL

„EZ EGY NAGY BARÁTI, ALKOTÓI ÖSSZEJÖVETEL" A Kőszegi Várszínháznak az idei a 40. évada. A szakmában azt szokták mondani: kétféle színész van, aki már játszott a Kőszegi Várszínházban, és aki majd játszani fog. A jubileumi szezon ősbemutatóját, Göttinger Pál Manőver című darabját Horváth Illés rendezi. A tavalyi évadot elvitte a pandémia. A Kőszegi Várszínház kedvelt helye a kőszegieknek, a Vas megyeieknek, de sokan érkeznek ide Budapestről is, hiszen a város és a környék is vonzó pihenőhely az idelátogatóknak. Kifejezetten szeretik, hogy olyan ősbemutatókat láthatnak, amit máshol nem. Olyan előadásokat, amelyek igényesen szórakoztatnak, és közben elgondolkodtatnak. Az idei darab műfaja: képzeletbeli skandináv vígjáték. A történet napjainkban, Svédországban játszódik, mégpedig a Trombon című kisvárosi napilap szerkesztőségében, ahol Kaspernek, az újság főszerkesztő-helyettesének ideje lenne észhez térnie. Valaha ígéretes és tehetséges újságíró volt, de negyvenegynéhány évesen azt é

Örkény-Vurstli

Zenés egyveleg Örkény István egyperces novellái nyomán.

Maguk az eredeti művek változatos hangvételűek, stílusúak, komolyak, játékosak. A vurstliban elhangzó számok együttese is változatos, zenei műfajokat széles skálán idéző műsor. Van, ahol az eredeti szöveg alá kerül zenei kíséret, máshol a dalszöveg közelebbről vagy távolabbról asszociál az eredeti írásra. Hallhatunk bluest, musical-betétet, barokk kórusművet, amerikai street-zenét slam-poetry utánérzéssel, illetve láthatunk cirkuszi-burleszk feldolgozást is.

Szereplők:
Epres Attila, Ficza István, Göttinger Pál, Grisnik Petra, Máthé Zsolt, Murányi Márti, Szathmáry Judit, Vajda Milán

Zeneszerző: Nyitrai László
Zenészek: Fánczi Gábor, Veér Csongor
Zongorán kísér: Kákonyi Árpád
Rendezte: Máthé Zsolt

A koncertet közös játék előzi meg, vásári hancúrozás - kreativitás, helyzetfelismerés, asszociáció, verseny és abuszurditás. Minden résztvevőre, nézőre és véletlenül arrajáró katlanlakóra számít a játékmester: Elek Ányos.