ZENESZERZŐI PÁLYÁZAT!

A Kórusok Éjszakája 2013 májusában került először megrendezésre a VIII. kerület szívében. A Palotanegyedet beéneklő rendezvény óriási sikert aratott: a Mikszáth téri záró közös éneklésre több mint ezer ember gyűlt össze, melynek csaknem fele amatőr kórusénekes, közreműködő volt. Az idei, 2014. május 24-i Kórusok Éjszakája szervezőbizottsága és művészeti vezetése úgy döntött, hogy a nagy sikerre való tekintettel nyílt zeneszerző-pályázatot hirdet, melynek nyertes kórusművét a 24 meghívott együttes, illetve a közönség összkarként énekli majd 23 órakor a Mikszáth téren.

A győztes kórusmű kritériumai a következők:
• rövid, maximum 2-3 perces terjedelem
• magyar nyelvű szöveg
• könnyen megtanulható vegyeskari letét, melynek egyik szólama kiemelhető és abba a közönség is bekapcsolódhat
• eddig bemutatva, publikálva nem volt

A beérkező pályaműveket a Kórusok Éjszakáját szervező Halastó Közhasznú Kulturális Egyesület
által felkért három tagú szakmai zsűri bírálja el.

A győztes pályázó műve automatikusan a 2014-es Kórusok Éjszakája hivatalos záródalává válik, amellett pedig, hogy az összes résztvevő együttes megtanulja a művet, a szerző 50 000 forint pénzdíjban is részesül.

A pályázat beadásának határideje január 15-e éjfél.

A pályaműveket PDF-formátumban kérjük benyújtani a korusokejszakaja@halasto.com e-mailcímre. A pályázaton nevezési díj nincs, minden pályázó maximum 2 művel indulhat. A győztesről a zsűri február folyamán dönt, az eredményről a Kórusok Éjszakája minden pályázót e-mailben értesít. Az ünnepélyes díjátadásra május 24-én, a záródal eléneklése előtt kerül sor.