Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

KEDDEN ELSTARTOL A 14. ÖRDÖGKATLAN FESZTIVÁL

A tizennegyedik Ördögkatlan Fesztivál augusztus 3-án kezdődik! Pécstől délre, a legjobb magyar borok vidékén, három kicsi faluban (Nagyharsány, Beremend, Villánykövesd), a Szoborparkban és a Vylyan és a Mokos Pincészet tereiben. Baranya legnagyobb összművészeti fesztiválja augusztus 3 és 7. között 600 programnak és produkciónak ad otthont. A teljes műsor itt található.(külső hivatkozás) Premierek a Katlanban Ezen a nyáron számos színházi bemutató lesz az Ördögkatlan(külső hivatkozás) színházi tereiben. Protekciósan kiemelünk két Ördögkatlan Produkciót: augusztus 5-én az Amfiteátrumban először látjuk-halljuk a Másnap című koncert-színházat, melyben Cseh Tamás és Csengey Dénes 1986-ban írt dalait tisztogatja meg, énekli el Beck Zoli és Szűcs Krisztián. Stefan Zweig Sakknovella című kisregényéből írt Fekete-fehér címmel vadonatúj monodrámát Légrádi Gergely – ezt augusztus 7-én játssza az Ördögkatlan mindenese, többek között remek színésze, Göttinger Pál. Az előadást Ujj Mészáros Károly r

Vasárnapi Szalon és Ráhangolók novemberben

November hónapban folytatjuk! 

RÁHANGOLÓ - hogy az élmény teljes legyen

Közönségtalálkozók az előadások előtt. A rendezővel vagy valamely alkotóval folytatott, közel félórás találkozó során az előadásokkal kapcsolatos tartalmi-esztétikai kérdések kerülnek terítékre, hogy a ráhangolódást minél teljesebb színházi élmény követhesse.

A Ráhangoló egy egész évadon át tartó sorozat része: várhatóan minden új bemutató esetén lehetőségük lesz olyan előadást megtekinteni, amit félórás „ráhangolódás" előz meg majd.

Időpontok: November 8. péntek (Mozgófénykép), November 29. péntek (Protokoll)

A Ráhangolók 18 órakor kezdődnek!

A belépés díjtalan és nem kötött regisztrációhoz!

VASÁRNAPI SZALON - eseménygazdag közönségtalálkozó mindenkinek

A találkozók az évad bemutatóihoz kapcsolódva kerülnek megrendezésre. Az új előadások megszületésének folyamatát, alkotóelemeit, értelmezési lehetőségeit vizsgáljuk különböző módokon, más-más szemszögből. A beszélgetésekben és a vitákban az előadás alkotói és meghívott vendégek is részt vesznek. 

Időpont: November 10., 11 óra, a téma a Mozgófénykép című előadásunk, meghívott vendégek: Göttinger Pál rendező valamint meglepetésvendég (a program ingyenes, de regisztráció szükséges: radnotiszalon@radnotiszinhaz.hu vagy 342-0188)

Résztvevők véleményei a Szalonról:

"Színházi estéhez fogható élmény volt! Ahogy az Athéni Timonban színpaddá, úgy vált a jól ismert előcsarnok meghitt, baráti nappalivá, ahol két kedves házigazdával építgetünk hidat két világ – a néző és az alkotó világa – közé. Ahol próbáljuk a másik világ nyelv- és észjárását megérteni, a másik világ magától értetődőit magunk megérteni. Hálásak vagyunk: sehol máshol nem kapunk ilyen interaktív segítséget a darab világának megközelítéséhez – és a magunk megközelítéséhez. "

"Lelkesítő este volt. Vártak minket. :-) Olyan érzésem volt, mintha ünnepi bulira érkeztünk volna. A két beszélgetésvezető, Anna és Juli, kedvesen és profin vezettek az asszociációkon és érzelmeken át. Nagyon jó volt ÍGY beszélgetni színházról, életről, megismerni a másik ember értelmezéseit, értékeit."

Új programunk: KULISSZANYITOGATÓ

Kulisszajárással egybekötött előadás előtti ráhangoló beszélgetésre középiskolás csoportok, osztályok jelentkezését várjuk. A jegyárból 20% kedvezményt biztosítunk. További részletek és jelentkezés: radnotiszalon@radnotiszinhaz.hu