Különleges monodrámák a Bárkában

Október 12–16. között a Bárka Színház és a Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál közösen szervezik a Nemzetközi Monodráma Fesztivált.

Október 12-én és 13-án különleges előadással érkezik a szlovén Glej Színház rendezője, színésze, írója és fordítója Jure Novak, aki az Ezért vagyok boldog című önéletrajzi performanszát adja elő a depressziót (vagy a boldogságot?) állítva a középpontba. Az előadás érdekessége, hogy az előadás részeként egy vacsora kerül felszolgálásra, így csupán 12 néző tekintheti meg a darabot.

Október 14-én igazi meglepetésnek ígérkezik aBárka Színház két színésznőjének, Spolarics Andreának és Varjú Olgának egyszemélyes színháza, melyek ez alkalommal lesznek először láthatóak.

Október 15-én egy követő kerekasztal-beszélgetésen vehetnek részt az érdeklődők. A beszélgetés témája a monodráma műfaja. A beszélgető partnerek: Göttinger Pál Csizmadia Tibor rendező, dr. Király Nyina színháztörténész, Seress Zoltán színész, Szabó Bori író. Később a lengyel Praktika Színház Krzysztof Bizio, az új lengyel dráma markáns személyiségének Siralmak című darabját adja elő.

Október 16-án a DAKH Színház vendégjátéka látható Harmadik nap – Én… ő… ők… ő… vagy bukott angyal címen, amely Dosztojevszkij A félkegyelmű című regényének nem létező fejezetei nyomán jött létre. A monodrámát Vladiszláv Troickij rendezte és Tatjana Vaszilenko adja elő.

jav.: a szerk.