Ugrás a fő tartalomra

MOST ÉPP EZ

Grisnik Petra 35 éves

Ma ünnepli 35. születésnapját Grisnik Petra Junior Prima-díjas színésznő, Göttinger Pál rendező felesége. Grisnik Petra 1986. október 16-án látta meg a napvilágot Pécsett, egy horvát nemzetiségű családban nevelkedett a város melletti Kökényben. Már gyermekként megcsillogtatta művészi tehetségét, ugyanis 1999-től kezdve fellépett a Pécsi Horvát Színházban. Természetesen ezen a pályán folytatta, 2008-ban fejezte be a Kaposvári Egyetem színművész szakát, majd gyakorlatát a kaposvári Csiky Gergely Színházban töltötte. 2008 és 2014 között ennél a társulatnál talált otthonra, 2014-től kezdve viszont szabadúszó. Eddigi pályafutása során játszott már a Rómeó és Júliában, a West Side Story-ban, A víg özvegyben, a La Mancha lovagjában, az Egérfogóban, a Nyolc nőben és a Csoportterápiában is, de nem idegenek számára olyan közkedvelt darabok sem, mint a Nem élhetek muzsikaszó nélkül, a Játék a kastélyban vagy a Száll a kakukk fészkére. Jelenleg több előadása is műsoron van, például a Kolibri Pincé

ZA KO: félidejénél tart a zalaegerszegi kortárs fesztivál

Zalaegerszeg – Az AquaCity füve ugyan kevéssé alkalmas rollerezésre, egy piros orrú bohóclány mégis ott kanyarog a fürdőlepedők között.

Társa egy hatalmas bőröndöt húzva követi, e módon toborozva nézőket a Bohócok a Láthatáron Csoport hamarosan kezdődő előadásához. Vasárnap délután ugyanis az AquaCitybe települt a ZA KO, vagyis a Zalaegerszegi Kortárs Művészeti Fesztivál, ami a Kvártélyház nyári programjának első két hetét hivatott megtölteni kortárs előadásokkal. A bohóctrió, Feuer Yvette, Manyasz Erika és Szegedi Tamás a Cirkuszödön kalandjai és az Irány Alaszka! című interaktív mesével szórakoztatta a strandolókat vasárnap délután. Míg a gyerekek vigadnak, mi Fazekas Annát, a ZA KO-t szervező budapesti Manna produkciós iroda munkatársát kérjük félideji értékelésre. 

– Ernyőszervezetünk független színházi alkotókkal, pályakezdő színészekkel, társulatokkal dolgozik, alapvetően a kortárs művekre építve. Ez adja a ZA KO „szabásvonalát” is – kezdi. – A kortárs fesztiválnak ez az első évadja, így kellett néhány nap, míg a közönség igazán rátalált a programokra. A hét közepétől egyre fokozódó érdeklődést tapasztaltunk, a pénteki gyerekdarab, a Világszép Nádszálkisasszony már telt ház előtt ment a Kvártélyház színpadán, akárcsak a szombat esti Francia rúdugrás.

Az utóbbi darab a szexualitásról szól, bohózatba illő helyzetekkel. Vajon nem hozta ez zavarba a közönséget? 

– Nagyon jól fogadták, még a csöpörgő eső sem ijesztette el a közönséget. 

A kortárs fesztivál ezen a héten folytatódik. A kínálatból Fazekas Anna kiemeli a keddi Telefondoktor című egyszemélyes bohózatot, amit a rendezőként is ismert Göttinger Pál mutat be. A sztori: egy harmincas éveiben járó sikeres nőgyógyász véletlenül bezárja magát a rendelőjébe. Különös figura ő, mindenkinek azt mondja, amit hallani szeretne... Szabó Borbála, a darab írőnője is eljön, hétfőn 18.30-kor lehet vele beszélgetni a Kvártélyházban. Csütörtökön Péterfy Bori ad koncertet, lesz még improvizációs show, bábelőadás, s szombaton ismét felbukkannak az AquaCityben a bohócok. Este a Toldi zenés táncos verziója elevenedik meg a Kvártélyházban, a színművészeti egyetem hallgatóinak jóvoltából. 

Szombaton a ZA KO véget ér, ám július 19-én már vadonatúj produkcióval várja a nézőket a Kvártélyház Nyári Fesztivál hetedik évadja. Müller Péter - Seres Rezső Szomorú vasárnap című zenés játéka kerül színre Tompagábor Kornél rendezésében, a darab próbái már javában zajlanak. E darabot öt alkalommal mutatják be, majd következik Presser klasszikusa, a Padlás, és Az anconai szerelmesek.

Szabó Judit

forrás: http://zaol.hu/