SZEPTEMBERBEN ÚJRA VIDÉKI SZÍNHÁZAK ÉRKEZNEK A THÁLIÁBA

A 2013/2014-es évadot szeptember 6-án a Négy évszak - zenés színház Szekeres Adriennel című produkcióval nyitja meg a Thália Színház, majd ezt követi szeptember 7-től a Vidéki Színházak Fesztiválja, ahol összesen 11 vidéki színház mutatja be egy-egy darabját a közönségnek.

A fesztivál a Debreceni Csokonai Színház Jászai című előadásával nyílik, melynek rendezője Galambos Péter, címszereplője pedig Ráckevei Anna, majd a nagyszínpadi program a Pécsi Nemzeti Színház abszurd játékával, a Picasso kalandjaival folytatódik, amelyet Méhes László rendezett.

A Veszprémi Petőfi Színház az Adáshiba című komédiájával érkezik Tordy Géza rendezésében, a főszerepben Eperjes Károllyal és Esztergályos Cecíliával, a Békéscsabai Jókai Színház pedig Shakespeare klasszikusát, a Lear királyt hozza Chris Rolls rendezésében. A produkció különleges színpadi megjelenítéséért Sean Crowley felel, aki számtalan film, opera és színházi előadás díszlet- és jelmezterveivel szerzett hírnevet magának.

A Tatabányai Jászai Mari Színház Kosztolányi Dezső Édes Annájával vendégszerepel, Törőcsik Franciska, Kerekes Éva, Csankó Zoltán főszereplésével, a Kaposvári Csiky Gergely Színház pedig a Gábor Béla és Tasnádi István szerzőpáros klasszikus vígjátékával, az Othello Gyulaházán című darabbal mutatkozik be. A Szolnoki Szigligeti Színház kínálatában Bíró Lajos színműve, a Sárga liliom szerepel Balázs Péter rendezésében, a Szegedi Nemzeti Színház pedig a Pipás Pista című tanyawesternt hozza fővárosba, a címszerepben Szabó Gabit láthatjuk.

A nagyszínpadi darabok mellett három stúdióelőadás is bemutatkozik: a Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház tragikomédiája, az Üveganya Sztarenki Pál rendezésében, a Kecskeméti Katona József Színház Hangyaboly című színműve, melyet rendezőként Dér András jegyez, valamint a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház legfrissebb bemutatója, a Tigris és hiéna című dráma, melynek rendezője Koltai M Gábor.

A Thália Színház, a szeptember 7. és 14. között megrendezésre kerülő fesztivállal újra szeretne lehetőséget adni a budapesti, illetve a főváros vonzáskörzetében élő, színházkedvelő közönségnek, hogy olyan előadásokat is láthassanak, amelyekért egyébként hosszú utat kellene megtenniük. A kedvező jegyárakkal pedig igyekeznek még elérhetőbbé tenni a színvonalas szórakozást. Jegyek a fesztiválra július 8-tól lesznek kaphatók.