Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

Irodalom Éjszakája 2021

BELGIUM (VALLÓNIA – BRÜSSZEL) | ANTOINE WAUTERS | Nézz a lábad elé Fordította: Bíró Péter Antoine Wauters (*1981) Francia nyelvű belga író, forgatókönyvíró, az utóbbi évek belga irodalmának egyik izgalmas felfedezettje. Nos mères (Anyáink) című első regénye (2014) széles körben feltűnő sikert aratott. A 2018-ban megjelent Pense aux pierres sous tes pas (Nézz a lábad elé) lelkes fogadtatásban részesült és bejutott a Prix Décembre döntőjébe, valamint elnyerte a Második regény díjat. Nézz a lábad elé! Egy egymást követő diktátorok által modernizálni próbált ismeretlen nevű országban járunk, ahol a szüleik farmján, a pusztaság kellős közepén él egy ikerpár. Marcio a földeken dolgozik kemény, erőszakos apjukkal, Léonora pedig anyjuknak segít a háztartásban. Alig tizenkét évesek, szinte elválaszthatatlanok, és a játékaik gyakran tiltott területre tévednek. Egy este, amikor az istállóban heverészve egyre bizalmasabb testi közelségbe kerülnek, felbukkan az apjuk, és rájön, hogy igaz, amit régó

Momentán + Soharóza a Katlanban!

A kórusmuzsikát improvizáló Soharóza és a színházat improvizáló Momentán is ott lesz idén a Katlanban - szombat este pedig egy előadás erejéig összeeresztjük őket! Történetmesélés, jelenetek, játékok, gyors helyzetfelismerés és zene - a közönség ötletei alapján, rögtönítélő módon!

25 közreműködő improvizál egy egész előadást, beleadva mindent, amivel két nap workshopolás és a saját koncert illetve előadás során a katlanozók is megismerkedhetnek addigra... és még többet is!

Harsányi Bence, Nemes Takách Kata, Kiskovács Attila és Göttinger Pál, valamint Halas Dóra és a Soharóza Kórus egy színpadon, csak erre az egy estére!