Ugrás a fő tartalomra

MOST ÉPP EZ

Grisnik Petra 35 éves

Ma ünnepli 35. születésnapját Grisnik Petra Junior Prima-díjas színésznő, Göttinger Pál rendező felesége. Grisnik Petra 1986. október 16-án látta meg a napvilágot Pécsett, egy horvát nemzetiségű családban nevelkedett a város melletti Kökényben. Már gyermekként megcsillogtatta művészi tehetségét, ugyanis 1999-től kezdve fellépett a Pécsi Horvát Színházban. Természetesen ezen a pályán folytatta, 2008-ban fejezte be a Kaposvári Egyetem színművész szakát, majd gyakorlatát a kaposvári Csiky Gergely Színházban töltötte. 2008 és 2014 között ennél a társulatnál talált otthonra, 2014-től kezdve viszont szabadúszó. Eddigi pályafutása során játszott már a Rómeó és Júliában, a West Side Story-ban, A víg özvegyben, a La Mancha lovagjában, az Egérfogóban, a Nyolc nőben és a Csoportterápiában is, de nem idegenek számára olyan közkedvelt darabok sem, mint a Nem élhetek muzsikaszó nélkül, a Játék a kastélyban vagy a Száll a kakukk fészkére. Jelenleg több előadása is műsoron van, például a Kolibri Pincé

Parti Nagy Lajos Bivaly-szufléja a Szkéné Színházban

Bivaly-szuflé címmel mutatnak be előadást a Szkéné Színházban, a Nézőművészeti Kft. produkcióját szerdán láthatja először a budapesti közönség.

A Szkéné Színház, a tatabányai Jászai Mari Színház és a Nézőművészeti Kft. közös előadásában a Mucsi Zoltán, Scherer Péter, Katona László és Kovács Krisztián alkotta társulat tagjai mellett Horváth Lajos Ottó is játszik, a produkció rendezője pedig Göttinger Pál, aki először dolgozik együtt ezzel a csapattal.

Parti Nagy Lajos Bivaly-szuflé című komédiája a képzeletbeli ukrán-osztrák határon játszódik napjainkban. A produkció ősbemutatóját februárban tartották a tatabányai Jászai Mari Színházban, a társulat által felkért szerző szövege Budapesten szerdán hangzik el először.

A közlemény Scherer Pétert idézi, aki arról beszélt, hogy a darab négy gengszterről szól, akik egy rablás után egy elhagyott, régi kastélyszállóban húzzák meg magukat. "Én alakítom az egyik gengsztert, aki kitalálja, hogy vegyék meg a szállót és nyissanak benne egy éttermet" - ismertette a történetet a színész, hozzátéve, hogy kiderül: az ottani faluban a polgármestertől a rendőrfőnökig mindenki korrupt és kicsalják a négy gengsztertől az egymillió eurót.

Parti Nagy Lajos a színészekre írta a darabot, a szereplőket is az ő beceneveikből alakította ki - mondta Scherer Péter.

A darab ötletadója a Gengszterek fogadója című dán-svéd film volt.