Ugrás a fő tartalomra

MOST ÉPP EZ

Grisnik Petra 35 éves

Ma ünnepli 35. születésnapját Grisnik Petra Junior Prima-díjas színésznő, Göttinger Pál rendező felesége. Grisnik Petra 1986. október 16-án látta meg a napvilágot Pécsett, egy horvát nemzetiségű családban nevelkedett a város melletti Kökényben. Már gyermekként megcsillogtatta művészi tehetségét, ugyanis 1999-től kezdve fellépett a Pécsi Horvát Színházban. Természetesen ezen a pályán folytatta, 2008-ban fejezte be a Kaposvári Egyetem színművész szakát, majd gyakorlatát a kaposvári Csiky Gergely Színházban töltötte. 2008 és 2014 között ennél a társulatnál talált otthonra, 2014-től kezdve viszont szabadúszó. Eddigi pályafutása során játszott már a Rómeó és Júliában, a West Side Story-ban, A víg özvegyben, a La Mancha lovagjában, az Egérfogóban, a Nyolc nőben és a Csoportterápiában is, de nem idegenek számára olyan közkedvelt darabok sem, mint a Nem élhetek muzsikaszó nélkül, a Játék a kastélyban vagy a Száll a kakukk fészkére. Jelenleg több előadása is műsoron van, például a Kolibri Pincé

A "Mezei Néző" c. blog a Gyógyírről

Egy interneten szövődő romantikus szerelem a téma, két színésszel (Fullajtár Andrea + Őze Áron). Én ezt most láttam pénteken, másnap a könyvet is elolvastam, sőt azóta a második részt is. Úgy tűnik, valamennyire felkeltette az előadás az érdeklődésemet. A történet kapcsán az embernek a Trisztán és Izolda is eszébe jut, sőt számos más klasszikus szerelmi történet is, mégis vannak új színei.

A másik dolog: hihetetlenül fontos egy ilyen előadásnál a rendezés. Néhány kollégám a regény ismeretében ment el az előadásra, különösen azért, mert nem hitték, hogy ez egyáltalán színpadra alkalmazható. Göttinger Pál a két szereplő kapcsolatára irányítja a figyelmet, nem vet be öncélú eszközöket. Azt a benyomást kelti, mintha nem is lenne megrendezve az előadás. Két egymástól független szobát tesz egymás mellé. A két színész egymásra nem néz, a közönségnek mondják el az e-mailek szövegét. Nagy dolog, hogy nem lett egysíkú a százperces előadás. Voltaképp ez egy olyan színház, amit a rendezői bravúr éltet, mégis kizárólag a két színész aratja le a sikert. A két szereplő kapcsolata valóban él és a néző óhatatlanul is nekik drukkol.

Jó az előadás, kuriózum. Végülis ritkán látni valakit a színpadon intim viszonyba kerülni a laptopjával - ilyet még csak a való életben láttam, de színházban mindez érdekesebb.

2013. márc.2., feltöltés: Kifejezetten szép emlék még most is.