$type=ticker$label=0$cols=3$va=0$count=99

„Utak és tükröződések”

Tíz évre visszatekintve az elmúlt évadban volt a legmagasabb, 90 százalék feletti nézettség a tatabányai Jászai Mari Színház, Népházban: a teátrum hat felnőtt és hét gyerek bemutatót tartott, az előadásokra 38 ezer 600 néző volt kíváncsi.

"Az intézmény szervezeti átalakítása, a kiadások ésszerűsítse következtében a színház pozitív mérleggel zárta az évet, annak ellenére, hogy idén tízmillió forinttal csökkent a finanszírozás, ezért 250 millió forintból gazdálkodhattunk. A bevételből elkezdtük a hang- és világítástechnikai eszközök bővítését, nyáron pedig fejlesztésként forgószínpadot építünk be" - mondta Crespo Rodrigo, a színház igazgatója a sajtótájékoztatón. A következő évad mottója az "utak és tükröződések" lesz. Az igazgató kifejtette, hogy Molnár Ferenc A testőr című vígjátékában a színész férj a testőr szerepébe bújva keresi az utat feleségéhez, A dzsungel könyve című musicalben pedig Maugli két világ határán él. "Az ügynök halála című Miller-drámában Willy Loman álmait kergetve próbálja fiait egy olyan útra terelni, ami számukra nem vezet sehová" - jegyezte meg Crespo Rodrigo. 
Kitért arra, hogy Kosztolányi Édes Annáját Závada Pál írta színpadra, Parti Nagy Lajos Gengszterek című tragikomédiájának ősbemutatója pedig a Jászai Mari Színház, a Szkéné Színház és a Nézőművészeti Kft. közös produkciója Mucsi Zoltán, Scherer Péter, Katona László és Kovács Krisztián szereplésével. Harling Acélmagnóliák című darabjának főhőse Shelby, a fiatal lány, aki mindent vállalva járja be az anyasághoz vezető utat. A Jászai Mari Színház, Népház az országban egyedülálló módon a következő évadban is hét gyerekbemutatót tervez. A színház igyekezett a lehető legszínesebben összeválogatni a gyerekeknek szóló produkciókat, így lesz egy mesebalett és egy táncjáték - ami eddig nem volt Tatabányán -, meseoperett, különböző népek népmeséiből létrehozott meseelőadások, illetve bábelőadás - mondta az igazgató.

A 2012/ 2013-as évad Gyermek premierjei:

Bumba 
mese 
Afrikai népmesék alapján írta az Aprószínház Társulata 
A Jászai Mari Színház és az Aprószínház közös produkciója 
Rendező: Vidovszky György 
Kamaraszínház 
A Bumba gyermekeknek szóló előadás afrikai népmesék alapján. Zene, tánc, ritmus, mese. Kalandos történet egy varázslatos világ lakóiról, az ott élő emberekről és állatokról. Mesénket a nyugat-afrikai Száhel-övezet mondavilága, az őshonos törzsek kultúrája és művészete inspirálta. A ritmus, a tánc és a történetmesélés úgy kapcsolódik össze az Apró Színház és a Jászai Mari Színház közös előadásában, ahogyan az ősi afrikai színházban.

Kormos István: 
Vackor Kalandjai 
táncjáték gyerekeknek 
Inversedance I Fodor Zoltán Társulata és a Nemzeti Táncszínház közös produkciója 
Koreográfus: Fodor Zoltán 
Nagyszínpad 
Történetünkben Kormos István egyik legkedvesebb meséjét dolgozzuk fel. Vackor alakja elevenedik meg a színpadon, hogy kedves és humoros utazásra invitálja a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Főhősünk egy esetlen, de nagyon bájos kis maci, aki egy kora őszi napon elcsatangolva, egy öreg fa árnyékában leheveredve boldog álmodozásba merül. Csintalan falevelek repítik Álomországba, ahol barátaival számtalan, izgalmasabbnál izgalmasabb kalandba keverednek, hogy végül elérkezzenek a tanulságos végkifejlethez. A mese közben a zenetörténet legismertebb klasszikusai is felcsendülnek a gyerekek fülére hangolva, hogy dallamukkal játékosan ismerkedhessenek meg a legkisebbek is.


Forgószél avagy a képzelet csodája 
mesebalett 
L.F.Baum „Óz a csodák csodája” című műve alapján 
A Győri Balett vendégelőadása 
Rendező, koreográfus: Velekei László 
Nagyszínpad 
A Győri Balett L. F. Baum Óz a csodák csodája című műve alapján állította színpadra Forgószél avagy a képzelet csodája című mesebalettjét a Győri Balett legifjabb táncosainak és a Győri Tánc - és Képzőművészeti Iskola balett növendékeinek közreműködésével. Az eredeti történetben csak a kutya nem szólal meg. Beszél az oroszlán, a majom, csak éppen Totó, Dorka kutyája nem. Persze, hogy nem, mert Totó valóságos kutya, egyenesen Kansasból. Noha Óz birodalmában minden megtörténhetne, Totó ott is hallgat, pedig a történet szerint vannak érzelmei és gondolatai. Az alkotók mindezt nagyon különösnek találták, ezért ezt a mesét a táncokon és Totó belső monológjain keresztül mutatják meg.

Grimm-Barabás-Albert-Lőrinczy: 
Hófehérke meg a törpék 
meseoperett 
Rendező: Pille Tamás 
Kamaraszínház 
A Jászai Mari Színházban tíz évvel ezelőtt volt az ősbemutatója a Grimm testvérek műve alapján, Albert Péter és Barabás Árpád átiratában színpadra állított Hófehérke meg a törpék című meseoperettnek. Az előadás azóta az ország több színházában is nagy sikerrel került bemutatásra. Most, reményeink szerint a nézők nagy örömére, megújulva tér vissza a darab Tatabányára.

Lázár Ervin: 
A négyszögletű kerek erdő 
mesejáték 
Rendező: Pesty-Nagy Kati 
Nagyszínpad 
A szeretet nyelvét sokan értik már abban a csodálatos erdőben, ahol mesénk játszódik. Itt élnek ugyanis olyan varázsos figuráink, mint Mikkamakka vagy Nagy Zoárd, Dömdödöm és Szörnyeteg Lajos. Egy Kiscsillag látogatóba érkezik, s feltárul előtte megannyi titok, cselszövés, vetélkedés, megismerhetjük vele együtt a barátság, a hűség örökérvényű igazságait, miközben dallal, tánccal ünnepeljük Bruckner Szigfrid hencegő szerethetőségét, Aromo nagy eszét, vagy Ló Szerafin kitartását, Vacskamati élceit. Kötelező érvényű mese, nemcsak fiataloknak, hanem mindenkinek, aki még érti, vagy újra tanulná a szeretet szavait, a barátság nyelvét, a hűség törvényeit, humorral, zenével, tánccal fűszerezve…...

Csukás István: 
A Nagy Ho-ho-ho-horgász 
játék 
Rendező: Pille Tamás 
Kamaraszínház 
Csukás István A Nagy Ho-ho-ho-horgász című meséjén generációk nőttek fel. Nótája méltán lett sláger kicsik és nagyok körében egyaránt. A 100 Folk Celsius zenekar gondoskodott róla, hogy mindenki ismerje és szeresse az Orrom krumpli, hajam kóc, a Miki Manó és az Icipici kis mese című dalokat. Előadásunkban ezek a gyerekslágerek is elhangzanak majd, sőt Gombóc Artúr is vendégünk lesz. Az előadást egyaránt ajánljuk nosztalgiázni vágyó felnőtteknek és szórakozni vágyó gyereknek.

Arany Lille 
mese 
Lappföldi (számi) mese alapján írta az Aprószínház Társulata 
Az Aprószínház vendégelőadása 
Nagyszínpad 
A lappföldi, számi mese két fivérről szól, akik útra kelnek, hogy megmentsék a holdon élő boszorkány fogságából testvérüket. Kalandjaik során különféle varázslatos lényekkel kell felvenniük a harcot. Ahhoz, hogy sikerrel járjanak, a számi mondavilág óriásaival és sziréneivel, vagyis a sztállókkal és a gufitárokkal kerülnek szembe. Az Arany Lille helyszínéül egy hatalmas libikóka szolgál, a történetet a tánc, a zene és a tárgyi animáció nyelvén meséljük el, ami egyedülálló élménnyé teszi előadásunkat.

A 2012/ 2013-as évad Felnőtt premierjei:

Dés L.–Geszti P.–Békés P.: 
A Dzsungel könyve 
musical 
(a musical Rudyard Kipling azonos című könyvén alapul) 
Az eredeti színpadi változat kialakításában közreműködött: Hegedűs D. Géza és Radnóti Zsuzsa 
Rendező: Forgács Péter 
Nagyszínpad 
Főbb szerepekben: Vikidál Gyula, Fésűs Nelly, Klinga Péter, Kovács Lotti

Ugyan ki tudná összefoglalni, mi mindenről szól a farkasok közt nevelkedett Maugli, az emberek ketrecéből szabadult Bagira, a törvényt bölcsen oktató Balu, a titokzatos Ká, a bosszúra és embervérre szomjas Sír Kán története? Szól a születésről és a halálról, a befogadásról és a kitaszításról, a csapatról és a magányról, a gyerekkor és a kamaszkor varázslatos időszakáról, vagyis mindarról, ami egy „kölyökkel” megeshet, akár farkasok, akár emberek között nevelkedik.

Molnár Ferenc: 
A testőr 
vígjáték 
A Jászai Mari Színház és a Győri Nemzeti Színház közös produkciója 
Rendező: Guelmino Sándor 
Kamaraszínház 
Főbb szerepekben: Balsai Móni, Crespo Rodrigo, Töreky Zsuzsa, Csankó Zoltán

A színészpár házassága fél év után ellaposodik, magánéletük prózaiságának köze sincs a színpadi csillogáshoz. És mivel a férfi jó színész, elhatározza, hogy más alakban: testőrként környékezi meg az asszonyt, hogy kiderüljön: felesége hű-e hozzá, és ha nem, ha a nő elcsábítható, legalább ne más csábítsa el. Ez lesz a színész legjobb alakítása: elkeseredett, szerelmes játékába minden tehetségét belesűríti, ettől lesz vonzó, csábító, hódító, férfiasan elegáns. De mivel mindketten jó színészek, a férfi nem lehet bizonyos benne, hogy felesége felismerte-e, őbelé szeret-e újra, vagy a testőr hatott rá elementárisan. Ráadásul aminek testőrként örülnie kell, amiatt férjként össze kellene törnie. Látszat és valóság, játék és igazi érzelem menthetetlenül összekeveredik, s férfi vagy színész legyen a talpán, aki ebből a helyzetből győztesen keveredik ki…

Arthur Miller: 
Az ügynök halála 
dráma 
Rendező: Korcsmáros György 
Nagyszínpad 
Főbb szerepekben: Kuna Károly, Töreky Zsuzsa, Crespo Rodrigo, Csizmadia Gergő

A kérdés ma is aktuális: vajon csak pénzben, eredményben mérjük az embert? És senki az, akinek nem sikerült? Akinek nem így sikerült? Willy Loman megtört, hajlott hátú alakja mindörökre összeforrt a sikertelen, szerencsétlen kisemberrel. Arthur Miller az árumintával teli bőröndöket cipelő ügynököt éppen halálával emelte a halhatatlanságba. Születésekor a darab az amerikai álom kegyetlen torzképe volt. Sikert hazudni, mosolyogni, bizakodást színlelni akkor is, ha már nincs többé remény, kötelező amerikai lecke. Ha nincs pénzed, pozíciód, senki vagy. Nem becsül többé a szomszédod, a főnököd, sőt a saját fiaid se. Nem marad számodra más, mint a halál. Az előadás utolsó jeleneténél mindig tapintható a csend. A nézőtéren ott motoz a kimondatlan kérdés: és nálunk? Mi is ide tartunk? Vagy már ide is értünk? Csak pénzben, eredményben mérjük az embert? És senki az, akinek nem sikerült? Akinek nem így sikerült? Talán nem. Reméljük, hogy nem. Hogy nem késő. Hogy mégsem késő.

Kosztolányi Dezső: 
Édes Anna 
színmű 
színpadra írta Závada Pál 
Rendező: Hargitai Iván 
Nagyszínpad 
Főbb szerepekben: Kerekes Éva, Csankó Zoltán, Törőcsik Franciska e.h.

Kosztolányi története újra virágkorát éli. Nem nosztalgiázunk rajta, nem kellemes történelmi távlatból vizsgálgatjuk, hanem testközelből megéljük. Újraéljük. Mintha minden szó szerint megismétlődne: rendszerváltás ádáz gyűlölettel, köpönyegforgató házmestereink, egymásra irigykedő prolik, moralizáló értelmiségiek, cseléd-gondokba belebetegedő polgárasszonyok, és az elnyomott, csendben tartott annák. Kisbetűvel. Mert annákból lett/van a legtöbb. Jó szándékú, naiv, érzelmes cselédeink nap mint nap még hiszik, hogy van igazság, szerelem, becsület. Bízzunk abban, hogy ők vannak többségben, miattuk kell, kötelességünk eljátszani az „Édes Annát".


Parti-Nagy Lajos: 
Gengszterek /munkacím/ 
tragikomédia 
A Jászai Mari Színház, a Szkéné Színház és a Nézőművészeti Kft. közös produkciója 
Rendező: Göttinger Pál 
Nagyszínpad 
Főbb szerepekben: Mucsi Zoltán, Serer Péter, Katona László, Kovács Krisztián

Négy kisstílű bűnöző egy nagy fogás után a rivális profi banda elől menekül. Útközben viszont egy baleset miatt kénytelenek átmenetileg megszállni egy erdőszéli, elhagyott, romos házban. A laza „Főnök” mellett, az agresszív és vad „örök második”, a tétova és gyámoltalan amatőr, és a vicces mókamester mind azt tervezi, hogy kiszáll a gengszter-mókuskerékből. Mind a négyen megnyugvásra és biztos pontra vágynak az életükben. Csak ülnek a világ végén, és várnak. S eközben rengeteg minden történik bennük és közöttük. A történet, bár valós és hihető, mégis tele van lehetetlen helyzetekkel, morbidsággal, különös karakterekkel és nagyon szórakoztató abszurd humorral. Parti Nagy Lajos új darabjának ősbemutatója a Jászai Mari Színház, a Szkéné Színház és a Nézőművészeti Kft. közös produkciója.

Robert Harling: 
Acélmagnóliák 
színmű 
Rendező: Bálint András 
Nagyszínpad 
Főbb szerepekben: Pápai Erika, Vándor Éva, Szabó Emília, Major Melinda

Hat nő egy kisvárosi szépségszalonban. Fecsegnek, csacsognak, pletykálkodnak, vitatkoznak, viccelődnek, szépítkeznek, házasodnak, elválnak élik az életüket. Különböző korú, temperamentumú és sorsú asszonyok, akik megosztják egymással bánataikat és örömeiket, mert tudják, akármi is történjék, egymásra mindig számíthatnak. Az összetartás akkor válik különösen fontossá, mikor egyikük élete tragikus fordulatot vesz. Hat acélmagnólia; kívülről finomak és törékenyek, akár egy szál magnólia, de belül szilárdak és erősek, mint az acél. Egy színdarab a női lélekről - nőknek és férfiaknak.

Ezeken az oldalakon nincsenek saját írások. A cikkek forrását az egyes bejegyzések végén lehet megtalálni.

/fa-tags/ TÁRGYMUTATÓ.

600 kilométer 100 guinness a csemegepultos naplója a gyáva a gyermek és a varázslat a haramiák a hülyéje a kék hajú lány a kéz a kis kéményseprő a köpeny a közös többszörös alapítvány a magyar színházakért alba regia szimfonikus zenekar aldi női futógála állj bele aNNa anyám éhesnek tűnik aradi kamaraszínház aranytíz archívum arden az elvarázsolt disznó az ember tragédiája az öreghíd alatt b32 baal babel sound baja balatonboglár balatonfüred balfácánt vacsorára bálna bárka bátorságpróba bencs villa beszélő levelek bisb bivaly-szuflé bob herceg bogáncsvirág bohémélet borral oltó fesztivál börtönrádió bsi budaörs budapest improv show budapest music center budapesti kamaraszínház budapesti vonósok budoár kiállítás busz-színház CAFe Budapest caminus castel felice castel felice vizsga centrál címlap club70 cosí fan tutte cover cupido és a halál cv családi játszmák családi ünnep cseh tamás csíkszerda csoportterápia csukás-díj dankó rádió danubia zenekar debrecen debreceni tavaszi fesztivál delila deszka fesztivál dido és aeneas díjak elismerések don juan dráma kortárs színházi találkozó drámaíró verseny due duett dunapart dunaújváros e-színház egri tavaszi fesztivál egy kiállítás rémei éhség élnek mint a disznók előadásszámok email ének a három hollóhoz english erkel színház ernani érzékenyítő fesztivál esztergom eucharisztikus kongresszus europa cantat ezek mennek fekete-fehér fellegek fesz segélyalap fiatal írók fidelio színházi est finito firkin fishing on orfű fogság francia sanzonest friss hús furnitur füge független előadóművészeti szövetség gianni schicchi gödöllő grecsó grisnik petra gusztinak megjött az esze gyerekstúdió gyilkosok gyógyír északi szélre győr győri tavaszi fesztivál gyulai várszínház hajmeresztő halál hotel halastó hangoló hárman a padon harminchárom változat haydn-koponyára háromszögek hatok csoport hatszín teátrum hazug hét domb fesztivál hetedik alabárdos hetedik mennyország hírek hírszerzők hogy szeret a másik hol hoppart hrabal-vurstli humorfesztivál így tanultam meg vezetni imprójam imprómaraton in medias brass in memoriam cseh tamás interjú irodalom éjszakája jak jászberény jegyek jó kérdés junior príma jurányi k2 színház kalandra fül fesztivál kaposvár katona képek kibelátó kicsi szívem kávéba pottyant kis suttogás kisfaludy színházi fesztivál kisvárda kmtg kolozsvár koma komárom komédium koronavírus kortárs drámafesztivál kórusok éjszakája kőszeg köszönet estéje-estélye kritika kritikusdíj-átadó kuk kultkikötő kultúrfürdő kurátorok lakott sziget láthatatlan állomás latinovits diákszínpad leenane szépe leonardo lev&te limerick-bajnokság líra és epika london love and money love and money vizsga macskadémon madách színház madame poe magdafeszt mágnás miska magvető magyar rádió magyar színház magyar színházi társaság magyar zene háza manhattan short manna manőver margó irodalmi fesztivál más olvasnivaló menház színpad merlin mesterjátszma mikor mindenütt jó mindenütt nő mintaapák miskolc miszépmiszépmiszép mojo momentán monodráma fesztivál móra kiadó most fesztivál motto mozart-kommandó mozgófénykép mozsár műhely mu múzeumok éjszakája művészetek palotája művészetek völgye nagykanizsa naptár nefelé négyhangú opera nemzeti filharmonikusok nemzeti színház nézőművészeti kft nézőpont színház nofilter nyílt nap nyinyernya nyíregyháza nyolc nő óbudai társaskör ómama online fordítónapok operabeavató operaház operajátszóház operamacera operavita operettszínház orlai othello gyulaházán ők ördögkatlan örkény örkény vurstli örömimpró pájinkás jános pannonhalma papp jános párkák patália páternoszter patreon pécs pécsi egyetem pesthidegkúti művészeti fesztivál pesti barokk pesti magyar színiakadémia petőfi irodalmi múzeum pim dia hangoskönyvek pinceszínház placcc pokol portré postart poszt poznan pozsonyi piknik rádió rádiójátékosok radnóti remény rendezők viadala rév fülöp rögvest russian indie film fesztival sakknovella shots festival sinaia sly snowman soharóza sokszemközt somló cirqsz song-óra sopron sorozat a vidéki operajátszásról stockholm susotázs szabadesés szeged székely-könyv szemes fesztivál szénakutyák szent imre szentendrei teátrum szép heléna szerzői munkák szfe színház a város színház tv színházak éjszakája színházi törvény színlapok szívem szeret szkéné szombathely szöveg szputnyik hajózási társaság táblázat tárgymutató tartalom tatabánya telefondoktor temesvár tengeren 2008 tengeren 2019 térkép terminál workhouse teszt thália the irish coffee thealter tilos rádió tivoli tóbiás és az angyal törőcsik-emlékest trefort színjátszó fesztivál váci dunakanyar színház vágánybenéző van egy határ városmajor vaskakas veled kerek vera vidéki színházak fesztiválja vidor fesztivál vigadó visszaszámláló volt egyszer egy ndk vonalhúzás zalaegerszegi kvártélyház zeneakadémia zichy major zsolnay negyed
Név

600 kilométer 100 guinness,4,a csemegepultos naplója,242,a gyáva,1,a gyermek és a varázslat,3,a haramiák,32,a hülyéje,21,a kék hajú lány,2,a kéz,48,a kis kéményseprő,2,a köpeny,34,a közös többszörös,34,alapítvány a magyar színházakért,3,alba regia szimfonikus zenekar,7,aldi női futógála,1,állj bele,1,aNNa,29,anyám éhesnek tűnik,3,aradi kamaraszínház,3,aranytíz,4,archívum,3,arden,1,az elvarázsolt disznó,12,az ember tragédiája,1,az öreghíd alatt,60,b32,8,baal,2,babel sound,1,baja,1,balatonboglár,2,balatonfüred,2,balfácánt vacsorára,27,bálna,2,bárka,268,bátorságpróba,6,bencs villa,1,beszélő levelek,4,bisb,1,bivaly-szuflé,54,bob herceg,37,bogáncsvirág,32,bohémélet,60,borral oltó fesztivál,1,börtönrádió,3,bsi,1,budaörs,5,budapest improv show,10,budapest music center,1,budapesti kamaraszínház,1,budapesti vonósok,11,budoár kiállítás,1,busz-színház,11,CAFe Budapest,8,caminus,72,castel felice,42,castel felice vizsga,5,centrál,3,címlap,4,club70,1,cosí fan tutte,47,cover,3,cupido és a halál,30,cv,1,családi játszmák,59,családi ünnep,3,cseh tamás,4,csíkszerda,65,csoportterápia,17,csukás-díj,10,dankó rádió,1,danubia zenekar,6,debrecen,11,debreceni tavaszi fesztivál,1,delila,2,deszka fesztivál,19,dido és aeneas,51,díjak elismerések,1,don juan,3,dráma kortárs színházi találkozó,6,drámaíró verseny,1,due,1,duett,2,dunapart,6,dunaújváros,1,e-színház,32,egri tavaszi fesztivál,1,egy kiállítás rémei,1,éhség,8,élnek mint a disznók,13,előadásszámok,1,email,1,ének a három hollóhoz,2,english,25,erkel színház,65,ernani,4,érzékenyítő fesztivál,1,esztergom,3,eucharisztikus kongresszus,7,europa cantat,7,ezek mennek,16,fekete-fehér,38,fellegek,14,fesz segélyalap,9,fiatal írók,1,fidelio színházi est,3,finito,16,firkin,264,fishing on orfű,1,fogság,1,francia sanzonest,2,friss hús,2,furnitur,49,füge,124,független előadóművészeti szövetség,9,gianni schicchi,30,gödöllő,1,grecsó,1,grisnik petra,9,gusztinak megjött az esze,1,gyerekstúdió,2,gyilkosok,1,gyógyír északi szélre,85,győr,5,győri tavaszi fesztivál,3,gyulai várszínház,5,hajmeresztő,27,halál hotel,24,halastó,116,hangoló,1,hárman a padon,63,harminchárom változat haydn-koponyára,94,háromszögek,25,hatok csoport,1,hatszín teátrum,71,hazug,1,hét domb fesztivál,2,hetedik alabárdos,1,hetedik mennyország,15,hírek,3,hírszerzők,1,hogy szeret a másik,76,hol,4,hoppart,1,hrabal-vurstli,14,humorfesztivál,6,így tanultam meg vezetni,1,imprójam,1,imprómaraton,3,in medias brass,1,in memoriam cseh tamás,4,interjú,92,irodalom éjszakája,7,jak,2,jászberény,6,jegyek,1,jó kérdés,13,junior príma,4,jurányi,59,k2 színház,2,kalandra fül fesztivál,2,kaposvár,142,katona,76,képek,329,kibelátó,13,kicsi szívem kávéba pottyant,1,kis suttogás,5,kisfaludy színházi fesztivál,2,kisvárda,8,kmtg,1,kolozsvár,33,koma,38,komárom,5,komédium,1,koronavírus,136,kortárs drámafesztivál,15,kórusok éjszakája,63,kőszeg,193,köszönet estéje-estélye,1,kritika,458,kritikusdíj-átadó,15,kuk,3,kultkikötő,10,kultúrfürdő,26,kurátorok,9,lakott sziget,17,láthatatlan állomás,4,latinovits diákszínpad,1,leenane szépe,30,leonardo,1,lev&te,2,limerick-bajnokság,7,líra és epika,38,london,1,love and money,73,love and money vizsga,9,macskadémon,33,madách színház,4,madame poe,7,magdafeszt,6,mágnás miska,13,magvető,4,magyar rádió,17,magyar színház,140,magyar színházi társaság,9,magyar zene háza,2,manhattan short,5,manna,110,manőver,38,margó irodalmi fesztivál,7,más olvasnivaló,3,menház színpad,27,merlin,5,mesterjátszma,1,mikor,3,mindenütt jó,34,mindenütt nő,1,mintaapák,1,miskolc,1,miszépmiszépmiszép,54,mojo,51,momentán,133,monodráma fesztivál,9,móra kiadó,1,most fesztivál,6,motto,3,mozart-kommandó,2,mozgófénykép,44,mozsár műhely,4,mu,5,múzeumok éjszakája,1,művészetek palotája,17,művészetek völgye,30,nagykanizsa,1,naptár,1,nefelé,2,négyhangú opera,49,nemzeti filharmonikusok,7,nemzeti színház,11,nézőművészeti kft,46,nézőpont színház,9,nofilter,4,nyílt nap,4,nyinyernya,30,nyíregyháza,368,nyolc nő,26,óbudai társaskör,28,ómama,2,online fordítónapok,1,operabeavató,236,operaház,79,operajátszóház,21,operamacera,7,operavita,10,operettszínház,35,orlai,599,othello gyulaházán,42,ők,2,ördögkatlan,314,örkény,1,örkény vurstli,5,örömimpró,3,pájinkás jános,1,pannonhalma,2,papp jános,1,párkák,44,patália,2,páternoszter,1,patreon,2,pécs,42,pécsi egyetem,2,pesthidegkúti művészeti fesztivál,1,pesti barokk,84,pesti magyar színiakadémia,16,petőfi irodalmi múzeum,4,pim dia hangoskönyvek,3,pinceszínház,8,placcc,30,pokol,10,portré,1,postart,1,poszt,63,poznan,1,pozsonyi piknik,4,rádió,1,rádiójátékosok,3,radnóti,45,remény,10,rendezők viadala,4,rév fülöp,34,rögvest,24,russian indie film fesztival,1,sakknovella,2,shots festival,1,sinaia,1,sly,55,snowman,6,soharóza,82,sokszemközt,1,somló cirqsz,7,song-óra,1,sopron,1,sorozat a vidéki operajátszásról,4,stockholm,2,susotázs,126,szabadesés,39,szeged,219,székely-könyv,4,szemes fesztivál,2,szénakutyák,1,szent imre,1,szentendrei teátrum,15,szép heléna,21,szerzői munkák,4,szfe,18,színház a város,1,színház tv,58,színházak éjszakája,29,színházi törvény,1,színlapok,65,szívem szeret,4,szkéné,29,szombathely,28,szöveg,4,szputnyik hajózási társaság,25,táblázat,1,tárgymutató,1,tartalom,2,tatabánya,46,telefondoktor,176,temesvár,46,tengeren 2008,104,tengeren 2019,67,térkép,1,terminál workhouse,4,teszt,16,thália,73,the irish coffee,46,thealter,15,tilos rádió,3,tivoli,3,tóbiás és az angyal,30,törőcsik-emlékest,11,trefort színjátszó fesztivál,1,váci dunakanyar színház,4,vágánybenéző,11,van egy határ,28,városmajor,11,vaskakas,5,veled kerek,1,vera,99,vidéki színházak fesztiválja,13,vidor fesztivál,83,vigadó,2,visszaszámláló,1,volt egyszer egy ndk,3,vonalhúzás,34,zalaegerszegi kvártélyház,16,zeneakadémia,1,zichy major,1,zsolnay negyed,3,
ltr
item
GÖTTINGER PÁL: „Utak és tükröződések”
„Utak és tükröződések”
GÖTTINGER PÁL
https://www.gottingerpal.com/2012/05/utak-es-tukrozodesek.html
https://www.gottingerpal.com/
https://www.gottingerpal.com/
https://www.gottingerpal.com/2012/05/utak-es-tukrozodesek.html
true
457243742996709958
UTF-8
Ez a vége. Nincs találat erre. LÁSD MINDET Tovább... Reply Cancel reply Delete By Címlap PAGES CIKK Lásd mindet LÁSD MÉG A TÁRGYMUTATÓBAN ARCHIVE KERESÉS MINDEN CIKK. Nem találtunk semmit erre a keresésre Címlap Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content