A Jurányi pultos naplója / Korponovics Roland kiállítás / Jurányi Galéria

A tárgymutatóban: ,
Korponovics Roland kiállítás
A Jurányi pultos naplója
Jurányi Galéria

Kiállítás megnyitó: november 6. 19.00 
Megtekinthető: november 29.

Megnyitja: Zenkő Bogdán

,,Göttinger Pál, A csemegepultos naplója után - legtöbben kérnek egy sört. A Ház sörét, a Jurányit, még akkor is, ha sosem mondhatjuk meg, hogy melyik sört neveztük át. Vagy egy rozé fröccsöt, de azt inkább előtte. Még akkor is, ha már az ajtóban tépik a jegyeket és nem viheti be senki az italát. Csak a technikusok, de ők amúgy sem tőlem veszik. Előadás alatt senki nem kér, szünet nincs, úgyhogy van elég idő felkészülni a taps utáni rohamra - mindenki torka fontosabb lesz, mint azelőtt. De vajon az előadás után, ugyanúgy nézel a szemembe, mint amikor az előadás előtt lefőztem neked a presszót?” Korponovics Roland

Korponovics Roland a Magyar Képzőművészeti Egyetem, Intermédia tanszékének végzős hallgatója. 2009 óta vannak kiállításai, amelyek középpontjában mindig saját identitásának megkérdőjelezése állt, mivel alkotásai legtöbbször a társadalom által meghatározott önkép határait feszegetik. A Jurányi Galériában készülő krétarajz kiállítása ismét őt célozza meg: 2014 óta a Jurányi Suterene jól beépült pultosaként, az őt látogató fogyasztók világát mutatja be és önmagát, ezen világ tükrében.
Ezeken az oldalakon nincsenek saját írások. Az itt megjelenő cikkek az internetről és más forrásokból összegyűlő anyagok. A forrást a bejegyzések végén lehet megtalálni.
Képek

Men of the Docks