Hatok: Láthatatlan Állomás

A Hatok regionális művészeti csoport (Gaszner Ildikó, Gerlóczy Gábor, Molnár-Gőb Zoltán, Somogyi Ferenc, Vladár Csaba, Vladár Krisztina, Zátonyi Tibor) tavaly mutatkozott be először Palkonyán. A hét alkotóművészből álló kisközösség és a falu lakói között kialakuló barátság újabb ötletet hozott és öntevékeny munkára sarkalta őket.

Az Ördögkatlanon (augusztus 1-én) egy olyan műavatásra hívnak bennünket, amely a világon is egyedülálló módon átlényegít egy falusi vasútállomást. Életállomás, üzenet, landart, tér és idő megfogalmazása egy csak itt, és csak most látható történetben. Az a szeretet, ahogy Palkonya és a Hatok készülődnek erre, már megváltoztat mindent!

„A helyet nem szabad összetéveszteni a térrel. A tér és a hely között az a különbség, hogy a térnek száma, a helynek arca van. A tér, ha csak nem kivételes, minden esetben pontos vonalakkal határolható, területe négyzetmilliméterre kiszámítható és alakja körzővel és vonalzóval megrajzolható. A tér mindig geometriai ábra. A hely mindig festmény és rajz, és nincs belőle több, mint ez az egy. A térnek képlete, a helynek géniusza van.“ (Hamvas Béla)



augusztus 1-én 16.00 órakor VERNISSZÁZS
A megnyitón részt vesz (többek között): Wombo Orchestra, Katlankórus, Göttinger Pál, Faluturisták, Hatok… (tán még pecsételünk is Menzel-módra)

augusztus 3-án 16.00 órakor FINISSZÁZS
Szigorúan ellenőrzött pecsételés! Jelen vannak: Jiri Menzel, Hatok Művészeti Csoport – és – és számos gyönyörű, pecsételnivaló leány…