Parti Nagy Lajos Bivaly-szufléja a Szkéné Színházban

Bivaly-szuflé címmel mutatnak be előadást a Szkéné Színházban, a Nézőművészeti Kft. produkcióját szerdán láthatja először a budapesti közönség.

A Szkéné Színház, a tatabányai Jászai Mari Színház és a Nézőművészeti Kft. közös előadásában a Mucsi Zoltán, Scherer Péter, Katona László és Kovács Krisztián alkotta társulat tagjai mellett Horváth Lajos Ottó is játszik, a produkció rendezője pedig Göttinger Pál, aki először dolgozik együtt ezzel a csapattal.

Parti Nagy Lajos Bivaly-szuflé című komédiája a képzeletbeli ukrán-osztrák határon játszódik napjainkban. A produkció ősbemutatóját februárban tartották a tatabányai Jászai Mari Színházban, a társulat által felkért szerző szövege Budapesten szerdán hangzik el először.

A közlemény Scherer Pétert idézi, aki arról beszélt, hogy a darab négy gengszterről szól, akik egy rablás után egy elhagyott, régi kastélyszállóban húzzák meg magukat. "Én alakítom az egyik gengsztert, aki kitalálja, hogy vegyék meg a szállót és nyissanak benne egy éttermet" - ismertette a történetet a színész, hozzátéve, hogy kiderül: az ottani faluban a polgármestertől a rendőrfőnökig mindenki korrupt és kicsalják a négy gengsztertől az egymillió eurót.

Parti Nagy Lajos a színészekre írta a darabot, a szereplőket is az ő beceneveikből alakította ki - mondta Scherer Péter.

A darab ötletadója a Gengszterek fogadója című dán-svéd film volt.