Nyár Óbudán 2012-ben is

Az Óbudai Társaskör kertjében és a Kiscelli Múzeum udvarán a nyári hónapokban is gazdag programkínálat várja az érdeklődőket.

A jazz- és világzene szereleseinek június 27-én Szalóki Ági ad különleges hangulatú estet, ahol a városi folklór, a különböző népek zenéje és a sanzon világa keveredik majd. Az énekesnő legutóbb két éve lépett fel a Társaskörben, most két gitáros partnerrel, Lamm Dáviddal és Juhász Gáborral érkezik. Július 4-én a Pataj Jazz Kvintetté a színpad, akik vérbő jazzt játszanak a '60-as, '70-es évek hard-pop zenéit alapul véve. Az együttes tagjai közül a vezető, Pataj György 1998-ban harmadik lett a Füsti Balogh Gábor Jazz-zongora Tehetségkutatón, a dobos, Lakatos Pecek András ugyanabban az éven a Kovács Gyuláról elnevezett versenyt nyerte meg, tehát mindenképp elsőrangú produkcióra számíthatunk.

Július 11-én a Kék Duna Koncert-Szalonzenekar ad hangversenyt klasszikus darabokból, operett- és musicalrészletekből, Broadway-számokból és filmzenebetétekből. Augusztus 1-jén a gitáros jazz egyik legmeghatározóbb alakja, az elképesztő technikával, virtuozitással rendelkező, a Németországban élő magyar művész, Snétberger Ferenc érkezik a Társaskörbe. Művészetét a roma hagyományok, a brazil zene és a flamenco éppúgy inspirálja, mint a klasszikus gitár és a jazz.

Az opera műfajának kedvelőit július 13-án és 14-én várják Óbudára Donizetti Don Pasquale vígoperájával. A rendező Fehér András, az énekesek Altorjay Tamás, Szakács Ildikó, Hajdú András és Gaál Csaba lesznek. A szabadtéri koncertek kedvelőinek a Plein Air Koncertekkel kedveskednek majd a Kiscelli Múzeum udvarán. Július 23-án a Liszt Ferenc Kamarazenekar szólistája Varga Gábor klarinét-, július 30-án Kokas Katalin és Kelemen Barnabás hegedűművészek lesznek. Augusztus 6-án a tavalyi nagy sikerű ráadáskoncert után idén a Liszt Ferenc Kamarazenekar különleges zenei csemegéket kínál a Társaskör kertjében. A szólisták ezúttal is a zenekar tagjai közül kerülnek ki, bizonyítva, hogy nemcsak csapatban, de önállóan is méltók a figyelemre, sikerre.

A prózai műfajjal rokonszenvezők sem maradnak program nélkül. A Színház a kertben sorozatban június 28-án és július 5-én A Szkalla lányok című darab lesz látható. Az Örkény István Macskajáték című műve alapján készült alkotást színpadra alkalmazta Berényi Gábor, a két főszereplő Béres Ilona és Tordai Teri lesznek. Daniel Glauttner Gyógyír északi szélre című művét pedig július 18., 19., 20., 21., 25., 26., 27. és 28-án tekinthetik meg az Orlai Produkciós Irodával közös szervezésben, Göttinger Pál rendezésében.

E programkínálaton végigtekintve, mindenképp tartalmas nyárnak nézünk elébe! Az Óbudai Társaskörről szóló hírek között itt érdemes tallózni.