Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

Premierek az Ördögkatlanon!

Ezen a nyáron számos színházi bemutató lesz az Ördögkatlan színházi tereiben. Protekciósan kiemelünk két Ördögkatlan Produkciót: augusztus 5-én az Amfiteátrumban először látjuk-halljuk a Másnap című koncert-színházat, melyben Cseh Tamás és Csengey Dénes 1986-ban írt dalait tisztogatja meg, énekli el Beck Zoli és Szűcs Krisztián. Stefan Zweig Sakknovella című kisregényéből írt Fekete-fehér címmel vadonatúj monodrámát Légrádi Gergely – ezt augusztus 7-én játssza az Ördögkatlan mindenese, többek között remek színésze, Göttinger Pál. Az előadást Ujj Mészáros Károly rendezte. És premierrel jelentkezik az „Orlai-művek” is: augusztus 4-én Nem baj, majd megértem címmel a Bodor Johanna önéletrajzi regényéből készült előadás látható a Mokos Pincészet színpadán, rendező: Szikszai Rémusz. Először láthatják a nézők a Tar Sándor írásaiból készült A mi utcánk című produkciót is Köles Ferenccel a főszerepben – ennek hivatalos bemutatója majd ősszel történik meg a Pécsi Nemzeti Színházban. És per

Hamarosan megnézhetjük, hogyan habarodik bele Osvárt Andreába két szinkrontolmács

Decemberben írtunk róla, hogy Tóth Barnabás Susotázs című rövidfilmje is felkerült az Oscarra jelölhető filmek shortlistjére, 140 film közül a legjobb tíz közé. Bár végül a legjobb öt film között már nem szerepelt, a rendező a 24.hu-nak januárban adott interjúban elmondta, „hülye lett volna nem megjátszani”.

Bár januárban a film rövid időre felkerült az internetre, annak sem kell elkeserednie, aki nem látta, ugyanis a Susotázst áprilistól a hazai mozik is vetíteni fogják, a Gaspar Noé által rendezett Extázis kísérőfilmjeként. Az alkotást megvásárolta egy világforgalmazó is, így valószínűleg számos országban bemutatják majd, mondta el a rendező.

A Göttinger Pál, Takács Géza és Osvárt Andrea főszereplésével készült Susotázs két magyar szinkrontolmács egy napját mutatja be egy hűtőgépgyártó-konferencián, ahol az események egy szerelmi szálnak köszönhetően nem várt fordulatot vesznek. A film címe egy szinkrontolmács-kifejezésből ered, melynek jelentése „fülbesúgás”. A szinkrontolmácsok akkor használják ezt a technikát, amikor az ügyfél fülébe súgva kell fordítsanak, például egy munkavacsorán, magyarázta Tóth Barnabás.

A Susotázs április 11-től látható a hazai mozikban.

(MTI)

forrás: https://24.hu/