„Az a te szerencséd, hogy jó a társulatod” – Jó kérdés a K:antinban

A Jó kérdés, a Magyar Színházi Társaság és a Színház folyóirat sorozatának következő beszélgetéséhez Spiró György Az imposztor című drámájából kölcsönözték a címet. A következő Jó kértést február 12-én 17 órától a Katona József Színház K:antinjában tartják.

De mitől jó egy társulat? Mennyi idő alatt érik össze egy társulat, és mitől bomolhat meg az egység? Ki tud társulatot vezetni? Hogyan válnak csapattá az egyetlen produkcióra szövetkezők? Kötöttség-e a társulati lét, és szabadság-e a szabadúszás? Van-e hátránya a társulatnak és előnye a szabadcsapatoknak?


Felbomolhat-e rövid vagy középtávon a magyar színházra jellemző társulati rendszer? A gazdasági környezet milyen hatással van a társulatokra és a szabadúszókra? Hogyan vállal közéleti szerepet egy művész, ha társulati tag, és hogyan, ha szabadúszó? Milyen ügyekben áll(hat) ki egy társulat vagy egy színház kollektíven, és kinek a nevében nyilatkozhat meg egy független alkotó?

Az izgalmas témákról február 12-én 17 órától Göttinger Pál, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház főrendezője, Kováts Adél színművész, a Radnóti Színház igazgatója és Molnár Áron (noÁr) színművész beszélget a Katona József Színház K:antinjában. A beszélgetés vezetője szokás szerint Veiszer Alinda.

A program ezúttal is ingyenes, támogatója az NKA és az MMA. A beszélgetésről készülő videó- és írásos összefoglaló itt érhető el.