Fekete humor a Belvárosi Színházban Szabó Kimmel Tamással

Június 21-én tartja az Orlai Produkciós Iroda az évad utolsó premierjét a Belvárosi Színházban, Jez Butterworth fekete humorú darabját Göttinger Pál állítja színpadra. Az 50-es évek Londonjában játszódó történet az akkori klubélet és gengsztervilág összefonódását mutatja be, a Sohoban található Atlantic Club tulajdonosa, Ezra és feltörekvő sztárénekese, Silver Johnny életének izgalmas eseményeit követhetjük nyomon.

„Azért is izgalmas számomra a Mojo, mert efféle helyzetekben lehetséges viselkedési módokat villant fel, és megsejteti azt is, hogy bármennyire úgy érezzük is, képesek vagyunk befolyásolni a körülöttük zajló eseményeket, rá kell döbbennünk, hogy ezekre tulajdonképpen nincs túl sok ráhatásunk.” – mondja a rendező az előadásról. A darab 1995-ben a Royal Court színházban debütált Londonban, olyan színészekkel, mint a Trónok harcából ismert Aiden Gillen, vagy a legutóbb a Fekete párducban látható Andy Serkis. Az alkotás sikerességét mi sem jelezhetné jobban, mint hogy a kritikusok egyöntetűen magasztalták a bizarr, ám mégis végtelenül vicces cselekményt.

A Magyarországon most először látható előadás szereplői Szabó Kimmel Tamás, Nagy Dániel Viktor, Csőre Gábor, Schruff Milán, Ötvös András és Hunyadi Máté lesznek. A jelmeztervező Cselényi Nóra, a díszlet Ondraschek Péter munkája.