10 ok, hogy megnézzük A Macskadémont az Operettszínházban

1. Már az alcíme is érdekes: albérleti revü, horror vígmusical.

2. Karafiáth Orsolya első színpadi műve olyan sokszínű, izgalmas és szellemes, mint maga az írónő. Ráadásul nem csak a szövegkönyvet, hanem a szuper dalszövegeket is ő jegyzi.

3. Göttinger Pál bár csak két nappal az olvasópróba előtt csöppent a produkcióba, mégis olyan remek előadást rendezett, tele jobbnál-jobb ötletekkel, humorral, mindenféle erőlködés nélkül, mintha évek óta készült volna erre a rendezésre.

4. Szemenyei János és Homonnay Zsolt nem csak Macskadémonként borzolják a kedélyeket a színpadon (és néha a karzaton is), hanem szőke svéd bombázóként is ugyanúgy remekelnek, mint indiai jógiként.

5. A Peller Anna alakította Orsira szinte minden hölgy magára ismerhet, aki költözködött már valaha albérletbe szingliként, aki próbált meg egyedül összeszerelni egy ikeás szekrényt, és az is, akire szaladt már fel hipp-hopp 10-20 kiló plusz.

6. Oszvald Marika a felcicomázott, zsugori Bori néni szerepében izgalmas kirándulást tesz az operettszerepek után a musicalek világába, és úgy búg az álló mikrofonba, hogy bizony minden revüsztár megirigyelhetné.

7. Faragó András a rozzant alkoholista Máté bácsi szerepében méltó párja Oszvald Marikának.

8. Bálint Ádám alakítása nagyszerű példa arra, hogyan kell depressziósan, teljes letargiában énekelni egy színésznek úgy, hogy közben mégis intenzíven van jelen a színpadon.

9. Bella Máté rendkívül változatos zenét komponált a szellemes történethez. A dalok zenei stílusgyakorlatnak is felfoghatóak, nem csak az angolszász vagy a Sondheim musicalek stílusában szólalnak meg, hanem felidézik az operettek, vagy akár a magyar nóták világát is.

10. Az alkotókat megihlette az előadásnak helyt adó Kálmán Imre Teátrum. Kovács Andrea extravagáns, bordó és kék jelmezeket álmodott színpadra, és még a teátrum csillárja is visszaköszön Oszvald Marika fején, és Gulyás Anna koreográfiái is a néző elé varázsolják az orfeumi világot.