BÖRTÖNRÁDIÓ AZ ÖRDÖGKATLANBAN

Együttműködésben a Börtönrádióval, egy egész speciális programsorozatot készítünk elő a Caminussal. Egy olyan világgal ismerkedünk meg, amelyről mindannyian gondolunk valamit, de mégis szinte semmit nem tudunk. Mítoszok, hiedelmek, igaznak vagy máskor teljesen tévesnek bizonyuló előítéletek a börtönökről - egy felkavaró utazás valahová, aminél jobbat (minden szörnyűsége ellenére) a társadalom nem bírt kitalálni. Vagy mégis? Van más mód is? Beszélgetés, kiállítás, rádióműsorok, találkozások, történetek, személyes tapasztalatok, veszélyek és remények: vendégünk az Adj Hangot Egyesület és velük a Börtönrádió csapata.

A projekt célkitűzése a Börtönrádió magyarországi bevezetése, meghonosítása, egy országos hálózat kiépítése és a fogvatartottak ill. szabadultak által készített hanganyagok megismertetése a szélesebb közönséggel.
Jelenleg három büntetés-végrehajtási intézetben működik börtönrádió: Vácott a Rács Fm 2014 decembere óta, Győrben a Sing Sing Fm 2015 decembere óta. A budapesti Gyorskocsi utcai börtönben pedig 2016 áprilisában csendül fel először a zárkákban a Hessz Fm edása, amelyet női fogvatartottak készítenek.
A börtönrádió célja az, hogy a fogvatartottak aktív közreműködésével olyan belső információs és kommunikációs fórumot biztosítson a fegyintézetekben élőknek, amely segít a konfliktuskezelésben, csökkenti a belső feszültségeket, népszerűsíti a börtön-programokat és a segítő szervezeteket, valamint hatékony segítséget nyújt a fogvatartottak szabadulás utáni reintegrációjában. Olyan műsorok gyártását tűztük ki célul, amelyek áthangolják a bűnelkövetők érték és normavilágát; érzelmek, gondolatok, igények felkeltésével, praktikus információkkal segítik a börtönön belüli eligazodást és növelik a fogvatartottak önrendelkezési képességét.
A börtönrádió a fogvatartottakat leginkább érintő kérdésekben segítséget nyújtani tudó civilekkel együttműködve, a műsorkészítők hitelességén keresztül, a képzést tartók megalapozott szakmaiságával eredeti, eddig nem próbált módon közelít meg egy társadalmi problémát.  https://www.facebook.com/bortonradio

Gyere, játssz és figyelj oda velünk együtt - ha jól felelsz a börtönkvíz kérdéseire, akár meg is nyerheted a lehetőséget, hogy egy börtönlátogatás alkalmával ellátogass a valódi fogvatartottak börtönrádió-stúdiójába.

JOGODBAN ÁLL HALLGATNI.