Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

Ördögkatlanos karszalag felerősítése csak védettségi igazolvánnyal!

A KARSZALAGOT CSAK A VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNY ÉS A HOZZÁ TARTOZÓ SZEMÉLYAZONOSSÁG ELLENŐRZÉSE UTÁN TEHETJÜK FEL - SZEMÉLYESEN AZ ILLETŐ CSUKLÓJÁRA. (AZAZ KARSZALAG TŐLÜNK MÁSHOGY NEM KERÜLHET KI, CSAK CSUKLÓRA LEVEHETETLENÜL RÁERŐSÍTVE. PÁROS BÉRLET ESETÉN IS MINDKÉT EMBERNEK OTT KELL LENNI AZ ÁTVÉTELKOR.) EBBEN NINCS MOZGÁSTERÜNK, NEM MÉRLEGELHETÜNK. A KARSZALAG SÉRTETLENSÉGE IGAZOLJA MAJD A FESZTIVÁL IDEJE ALATT, HOGY AZ ADOTT LÁTOGATÓ ESETÉBEN EZ AZ AZONOSÍTÁS ÉS VÉDETTSÉG-ELLENŐRZÉS MEGTÖRTÉNT. KÖSZÖNJÜK, HOGY EBBEN (A MINDANNYIUNKNAK MACERÁS) ÜGYBEN MEGÉRTŐEN EGYÜTTMŰKÖDTÖK MUNKATÁRSAINKKAL - ESSÜNK TÚL EZEN, ÉS AZTÁN JÖHESSEN VÉGRE A FESZTIVÁL! Forrás: www.ordogkatlan.hu

BÖRTÖNRÁDIÓ AZ ÖRDÖGKATLANBAN

Együttműködésben a Börtönrádióval, egy egész speciális programsorozatot készítünk elő a Caminussal. Egy olyan világgal ismerkedünk meg, amelyről mindannyian gondolunk valamit, de mégis szinte semmit nem tudunk. Mítoszok, hiedelmek, igaznak vagy máskor teljesen tévesnek bizonyuló előítéletek a börtönökről - egy felkavaró utazás valahová, aminél jobbat (minden szörnyűsége ellenére) a társadalom nem bírt kitalálni. Vagy mégis? Van más mód is? Beszélgetés, kiállítás, rádióműsorok, találkozások, történetek, személyes tapasztalatok, veszélyek és remények: vendégünk az Adj Hangot Egyesület és velük a Börtönrádió csapata.

A projekt célkitűzése a Börtönrádió magyarországi bevezetése, meghonosítása, egy országos hálózat kiépítése és a fogvatartottak ill. szabadultak által készített hanganyagok megismertetése a szélesebb közönséggel.
Jelenleg három büntetés-végrehajtási intézetben működik börtönrádió: Vácott a Rács Fm 2014 decembere óta, Győrben a Sing Sing Fm 2015 decembere óta. A budapesti Gyorskocsi utcai börtönben pedig 2016 áprilisában csendül fel először a zárkákban a Hessz Fm edása, amelyet női fogvatartottak készítenek.
A börtönrádió célja az, hogy a fogvatartottak aktív közreműködésével olyan belső információs és kommunikációs fórumot biztosítson a fegyintézetekben élőknek, amely segít a konfliktuskezelésben, csökkenti a belső feszültségeket, népszerűsíti a börtön-programokat és a segítő szervezeteket, valamint hatékony segítséget nyújt a fogvatartottak szabadulás utáni reintegrációjában. Olyan műsorok gyártását tűztük ki célul, amelyek áthangolják a bűnelkövetők érték és normavilágát; érzelmek, gondolatok, igények felkeltésével, praktikus információkkal segítik a börtönön belüli eligazodást és növelik a fogvatartottak önrendelkezési képességét.
A börtönrádió a fogvatartottakat leginkább érintő kérdésekben segítséget nyújtani tudó civilekkel együttműködve, a műsorkészítők hitelességén keresztül, a képzést tartók megalapozott szakmaiságával eredeti, eddig nem próbált módon közelít meg egy társadalmi problémát.  https://www.facebook.com/bortonradio

Gyere, játssz és figyelj oda velünk együtt - ha jól felelsz a börtönkvíz kérdéseire, akár meg is nyerheted a lehetőséget, hogy egy börtönlátogatás alkalmával ellátogass a valódi fogvatartottak börtönrádió-stúdiójába.

JOGODBAN ÁLL HALLGATNI.