Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

KEDDEN ELSTARTOL A 14. ÖRDÖGKATLAN FESZTIVÁL

A tizennegyedik Ördögkatlan Fesztivál augusztus 3-án kezdődik! Pécstől délre, a legjobb magyar borok vidékén, három kicsi faluban (Nagyharsány, Beremend, Villánykövesd), a Szoborparkban és a Vylyan és a Mokos Pincészet tereiben. Baranya legnagyobb összművészeti fesztiválja augusztus 3 és 7. között 600 programnak és produkciónak ad otthont. A teljes műsor itt található.(külső hivatkozás) Premierek a Katlanban Ezen a nyáron számos színházi bemutató lesz az Ördögkatlan(külső hivatkozás) színházi tereiben. Protekciósan kiemelünk két Ördögkatlan Produkciót: augusztus 5-én az Amfiteátrumban először látjuk-halljuk a Másnap című koncert-színházat, melyben Cseh Tamás és Csengey Dénes 1986-ban írt dalait tisztogatja meg, énekli el Beck Zoli és Szűcs Krisztián. Stefan Zweig Sakknovella című kisregényéből írt Fekete-fehér címmel vadonatúj monodrámát Légrádi Gergely – ezt augusztus 7-én játssza az Ördögkatlan mindenese, többek között remek színésze, Göttinger Pál. Az előadást Ujj Mészáros Károly r

Sajtótájékoztató Törőcsik Marival május 29-én 11 órakor a Katona József színház kávézójában

Ördögkatlan Fesztivál 
2014. augusztus 5.-9. 

Mert 2014. augusztus 5 és 9 között idén újra Ördögkatlan fesztivál... 

A beszélgetésen részt vesz: 


  • Törőcsik Mari, az Ördögkatlan Fesztivál fővédnöke. 
  • Máté Gábor, a Katona József Színház (az idei Ördögkatlan egyik díszvendége) igazgatója. 
  • Göttinger Pál rendező (az In Memoriam Cseh Tamás-program és a Hrabal 100 főszervezője). 
  • Dinyés Dániel zeneszerző, zongoraművész és Kolonits Klára operaénekes (a szabadtéri Beethoven: IX. szimfónia, a Lajkó-Dohnányi-koncert és az Opera-beavató sorozat vezetője és résztvevője). 
  • Kiss Mónika és Bérczes László főszervezők („kosárfonók”). 

A katlan fesztiválozói és fellépői is tudják, hogy AZ az öt nap mennyi mindent jelent: MŰVÉSZET – TALÁLKOZÁS – KÖZÖSSÉG – MINŐSÉG – SZEMÉLYESSÉG - EMBERI LÉPTÉK – ELFOGADÁS – SZERETET – ÜNNEP – ezek a nem harsogva kimondott, de legbelül érezhető jelszavai a négy kis baranyai faluban (Nagyharsány, Kisharsány, Palkonya, Beremend) és a Vylyan-teraszon az életet ünneplő összművészeti fesztiválnak. Még akkor is, ha ez nem számít normálisnak – hiszen Törőcsik Mari fővédnökkel együtt vallja minden katlanozó, hogy „nem vagyunk normálisak”! Lássuk, idén kik azok a „nemnormálisak”! Erről, és mindenféle részletről beszélgetünk a csütörtöki sajtótájékoztatón. Senki ne feledje: a bérletek ára még mindig alacsony, a villányi borok még mindig ugyanolyan mesések és selymes ízűek, ez az öt nap pedig hetedszer is a derűé és az emberségé.