Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

Csehov, Virginia Woolf és rengeteg kortárs szerző darabja az eSzínház Fesztiválon

Az elmúlt két évadban többet ültünk otthon a képernyők előtt, mint valódi színházakban, ha új bemutatókat vagy régebbi sikerdarabokat akartunk látni. Bár most ősszel újranyitottak a színházak, az eSzínház úgy döntött, hogy egy stream fesztivállal nyitja meg a 2020/2021-es évadot, mi pedig elhoztuk a 10 legjobban várt előadást, amiket szeptember 17-26 között nézhetünk meg bármikor, bárhonnan. 1. Boross Martin: Kiváló dolgozók - igaz történetek a gondoskodásról (Örkény Színház) Az előadást ITT nézheted meg az eSzínház Fesztiválon. A Stereo Akt művészeti vezetője Boross Martin nem először dolgozott színházban a színészek mellett civilekkel is (például legutóbbi rendezésében az Ex Katedrában ), viszont az Örkény Színházban ezzel a részvételi színházi előadással mutatkozott be rendezőként. A járvány alatt talán a megszokottnál többször gondoltunk bele némi empátiával a szociális szférában dolgozók helyzetébe, de lássuk be, legtöbbször elfeledkezünk róluk, mindennapi alázatos munkájukat ter

Négy Napos Néző Képző - minifesztivál


A Szkénében ünnepel az 5 éves Nézőművészeti Kft. A Mucsi Zoltán, Scherer Péter, Katona László és Kovács Krisztián alkotta kvartett szinte az összes előadását bemutatja a 4 nap alatt a legkülönbözőbb műfajban: lesz osztályterem-színházi előadás, felolvasószínház, színházi előadás és persze kísérő programok is – Eugenia koncert és közönségtalálkozó. 

Az előadások közül nem hiányzozhat majd a már klasszikussá vált Nézőművészeti Főiskola sem, ahonnan a Kft. a nevét is kapta. S hogy emeljük a fesztivál hangulatát, a büfében megkóstolhatod Pepe kedvenc italát, Kapa kedvenc szendvicsét, nyerhetsz dedikált plakátot, de azt is megtudhatod, hogy kerül a kakas a színpadra.
A részletes program:

április 5., szombat
16.30 Esther Gerritsen: És reggel ugyanúgy... – felolvasószínház
Fordította: Varga Orsolya
Olvassák: Mucsi Zoltán, Scherer Péter, Kovács Krisztián
19.00 Parti Nagy Lajos: Bivaly-szuflé
22.00 Eugénia koncert

április 6., vasárnap
14.00 A gyáva – osztályterem-színházi előadás
16.30 Emmanuel Robert-Espalieu: A halak nem halnak bele a szabad merülésbe – felolvasószínház
Fordította: Gáldi Éva
Olvassák: Scherer Péter, Katona László
19.00 A zsidó
21.00 közönségtalálkozó

április 7., hétfő
16.00 Ady/Petőfi – osztályterem-színházi előadás
vendég: Parti Nagy Lajos
19.00 A gondnok


április 8., kedd
17.00 A fajok eredete
20.00 Nézőművészeti Főiskola