Ugrás a fő tartalomra

Most épp ez

Csehov, Virginia Woolf és rengeteg kortárs szerző darabja az eSzínház Fesztiválon

Az elmúlt két évadban többet ültünk otthon a képernyők előtt, mint valódi színházakban, ha új bemutatókat vagy régebbi sikerdarabokat akartunk látni. Bár most ősszel újranyitottak a színházak, az eSzínház úgy döntött, hogy egy stream fesztivállal nyitja meg a 2020/2021-es évadot, mi pedig elhoztuk a 10 legjobban várt előadást, amiket szeptember 17-26 között nézhetünk meg bármikor, bárhonnan. 1. Boross Martin: Kiváló dolgozók - igaz történetek a gondoskodásról (Örkény Színház) Az előadást ITT nézheted meg az eSzínház Fesztiválon. A Stereo Akt művészeti vezetője Boross Martin nem először dolgozott színházban a színészek mellett civilekkel is (például legutóbbi rendezésében az Ex Katedrában ), viszont az Örkény Színházban ezzel a részvételi színházi előadással mutatkozott be rendezőként. A járvány alatt talán a megszokottnál többször gondoltunk bele némi empátiával a szociális szférában dolgozók helyzetébe, de lássuk be, legtöbbször elfeledkezünk róluk, mindennapi alázatos munkájukat ter

Független humor a Tháliában

Március 29-én a Thália Színház Arizona Stúdiójában Szabó Borbála Telefondoktor című egyszemélyes bohózatát nézheted meg Göttinger Pállal a főszerepben.

A Független Thália Projekt Telefondoktor című előadását Orosz Dénes rendezte. Szabó Borbála bohózata, egy harmincas éveiben járó, sikeres nőgyógyászról szól, aki véletlenül bezárja magát a rendelőjébe. A gond azonban nem csak ez, hanem az is, hogy sajnos soha nem mond igazat. Mindenkinek azt mondja, amit az hallani szeretne. Miközben a rendelőből próbálja telefonon megoldani ezt az aprónak tűnő kellemetlenséget, kis hazugságai önálló életre kelnek odakinn, ő pedig egyre elkeseredettebben próbálja helyrehozni a lassan helyrehozhatatlant - mindvégig bezárva. Vajon képes lesz-e elrendezni ezt a délutánt (és vele az egész romba dőlni látszó életét), újra egybesodorni a két óvodás gyermeke, egy link barátja, annak naiv barátnője, valamint öko-bio-liberális-Waldorfos felesége, idős édesanyja és egy paciensének éppen születőfélben lévő kisbabája által darabokra cincált szálakat - vagy kénytelen lesz elkezdeni igazat mondani?

Aki kedveli a humort, kedvesével, barátokkal menne színházba, a Szerelmi varázslat-bérlettel biztosan elégedett lesz. A Független Thália Projekt bérlete három olyan előadást tartalmaz, amely a megismerkedéstől kezdve egészen a házasságig követi a szerelem állomásait, sok humorral és zenével fűszerezve. Benne: a Szentivánéj, a Szeret...lek és a a Telefondoktor. A bérletet megváltók egész évadban, és bármilyen időpontban beválthatók az előadásokra.

További előadások: március 30., április 19. és 29.