Független Thália Projekt: Felfrissülés tavaszra!

Töltődj fel függetlenekkel, hogy friss maradj tavasszal is! 
A Független Thália Projekt (FTP) mindamellett, hogy műsoron tartja eddigi kínálatát, igyekszik ízelítőt adni az idei évad bemutatói közül, úgyhogy most számos újdonsággal találkozhat az érdeklődő a projekttel kapcsolatban.
A Láthatóságiak: Egy kis szentivánéji zene trailere mellett már elérhető a Dermedési Pont kapcsán készített videóösszeállítás, mely arra keresi a választ, hogy hogyan vélekednek a nézők az előadás által felvetett „Menni vagy maradni?” témáról, illetve a látottakról.

Év elején Dömötör András dolgozott együtt a kortárs német dráma egyik fiatal tehetségével, a Berlinben élő Marianna Salzmann-nal. A Kleist-díjas szerzőt a Mamelosn* című darab hazai ősbemutatója kapcsán ismerhette meg a budapesti közönség az FTP-programjában. A XX. század történelmét sok humorral, három nő sorsán keresztül feldolgozó előadáshoz továbbra is igényelhető közönségtalálkozó az időközben következő bemutatójára, a Pizza Kamikaze-ra készülő Gólem Színház alkotóival. Ezen kívül minden A gyáva előadást, mely egy drogfüggő valós története alapján készült, beszélgetés zár le szakemberek közreműködésével, ezáltal a néző több ponton is be tud kapcsolódni az FTP egy-egy programjába.

Mivel irodalom és színház elválaszthatatlanok egymástól, és a kultúra, valamint a költészet napja is a tavaszi időszakra esik, az FTP-ben most egymást követik a színházat és irodalmat különböző módon összekötő elődások: egy elképzelt Vonnegut-darab március 31-én a KoMa Társulat előadásában, egy színházi irodalomóra Adyról és Petőfiről, Závada Péter költő, rapper, slammer vendégszereplésével április 2-án, illetve műsoron marad az Ulickaja novellából készített adaptáció, a Rövid is, ami legközelebb március 21-én és április 2-án látható.

Május-júniusban két bemutatóval színesedik az FTP-kínálata: Vékes Csaba Oszd meg című előadása nyitja majd a májust, ami a Facebook, párkapcsolat, távkapcsolat témaköröket járja körül, a szerelem sok nyűgével, Budapest-Ingolstadt-Kuala Lumpur vonalán. Az FTP-évadát idén Radnai Márk Másikember című bemutatója zárja. Mindkét fiatal szerző-rendező a Thália Színház tavaly megrendezett tehetségkutatójának nyertese volt. 

Végül pedig, de nem utolsósorban a játékos kedvű színházkedvelők nagy örömére folytatódnak az FTP által rendszeresen meghirdetett játékok is: még számos nyereményt fognak kisorsolni az évad végéig. Így aki szívesen inná reggeli kávéját egy Göttinger Pál, Rába Roland vagy épp Szamosi Zsófia dedikálta bögréből, vagy nyerne az FTP-előadásokhoz kapcsolódó kiegészítőket, ne feledje lájkolni és követni az FTP Facebook profilját! Mindemellett egy-egy előadás előtt a nézőtéren ülőket is meglephetik két ajándékjeggyel, ahogy ez az év elején készült felvételen is látható: FTP-JÁTÉK.

A Független Thália Projekt a független, alternatív színházi produkciók, társulatok népszerűsítését igyekszik segíteni azzal, hogy a közönség egy helyen, "normál" kőszínházi közegben találkozhat velük.

Jegyek, bővebb információk: jegy.ftp@gmail.com 70/ 429 3346