Akció a házasság hetére a Kolozsvári Magyar Operában

Kedvezményes jegyárakkal várja a házaspárokat a házasság hete alkalmából a Kolozsvári Magyar Opera. Giuseppe Verdi csütörtökön 18.30-tól sorra kerülő, A haramiák című operájára két személyre összesen 10 lejért válthatnak jegyet a házastársak. 

Az idén hetedik alkalommal megszervezett házasság hete elnevezésű rendezvénysorozat február 9. és 16. között zajlik. Az Angliából indult kezdeményezés célja, hogy minden évben egy hétig a házasság fontosságára irányítja az emberek figyelmét.

„A házasság és a család olyan pozitív érték, amelyre a Kolozsvári Magyar Opera az évad során többször felhívja a közönség figyelmét olyan programok szervezésével és kedvezmények ajánlásával, mint a Családbarát opera program, Nagyszülők és unokák program vagy a Házasság hete az operában program” – olvasható a kolozsvári dalszínház közleményében.

A haramiák egyébként a második darabja a Kolozsvári Magyar Opera és a budapesti Magyar Állami Operaház együttműködése eredményeképpen bemutatott Verdi-trilógiának, amelyet a zeneszerző születésének 200. évfordulója alkalmából vittek színre. A német drámaíró, Schiller műveire komponált, méltatlanul keveset játszott Verdi-operákat Kolozsváron december 6–7–8-án mutatták be, mindhármat országos premierként. Mivel a produkciókban több intézmény művészei működnek közre, nehézkes az egyeztetés, így az idei évadban most utoljára lehet látni A haramiákat.

A trilógia másik két darabja, a Szent Johanna és a Luisa Miller, előbbit február 6-án láthatta utoljára ebben az évadban a közönség, utóbbit májusban tűzi műsorra a társulat. A csütörtöki produkcióban ismét színpadra állnak olyan neves vendégművészek, mint Hector Lopez (Kolozsvári Román Nemzeti Opera), Massányi Viktor, Egyed Apollónia, Daróczi Tamás és Jekl László (Magyar Állami Operaház). Vezényel Kulcsár Szabolcs, az előadás rendezője pedig a budapesti Göttinger Pál.