Bemutatóval és vendégelőadással indítja a februárt a Csiky Gergely színház

Február 4-én, 19 órakor újabb bemutatója lesz a temesvári magyar színháznak. A tavalyi évad ősbemutatójaként színre vitt Furnitur után ismét egy kortárs magyar szerző művét mutatja be a temesvári társulat. 

A Pintér Béla által írt Parasztopera az utóbbi idők egyik legizgalmasabb és legsajátosabb színpadi műve, melynek zenéjét Darvas Benedek szerezte. Szikszai Rémusz rendező szerint a szöveg lényege nagyon is ősi, hisz a sorsot boncolgató archaikus történet a görög tragédiák hangulatvilágát idézi A bemutatót követően a zenés produkciót február 9-én, szombaton láthatja a közönség. 

Február 6-án, szerdán 19 órától a Közép-Európa Táncszínház Pyramidon című produkciója látható a temesvári nézők számára jól ismert koreográfus, Katona Gábor rendezésében. "Az izgalmas táncprodukcióban alá-fölé rendelt viszonyok, érzelmi szintkülönbségek, energiák jelennek meg, melyek ellentétes irányokba ható szándékokat generálnak. E két energiasík vertikális kommunikációjának alapja egyfajta rítus lehet. Ebben a rendszerben keressük helyünket." - nyilatkozza az előadásról Katona Gábor. 

Hétfőn, 11-én a színház Nagytermében a Furnitur látható. A Vinnai András által írt és ősbemutatóként bemutatott zenés vígjátékot Göttinger Pál rendezte. Február 12-én a Karel Čapek nyomán készült Vagabondó, Peter Pashov és Zheni Pashova rendezésében a fiatalabb közönséget szórakoztatja a színház Stúdió Termében 10, valamint 12 órától. 

Németh Ákos előadása, a Deviancia február 13-án, szerdán 18 órától lesz látható. A Presznyakov testvérek által írt Özönvíz előtt című vígjáték a színház Nagytermében 15-én tekinthető meg, 24-én pedig a kortárs lengyel dráma, a Gardénia látható a színház Stúdiójában, 19 órától. A hónap 27-én zárul a Rendőrséggel, amelyet Hernyák György rendezett Mrożek klasszikusa alapján. 

A temesvári magyar színház és a budapesti Forte Társulat közös produkciója, a Peer Gynt Horváth Csaba rendezésében február 19-én és 20-án vendégszerepel Budapesten a Trafóban. (közlemény)