$type=ticker$label=0$cols=3$va=0$count=99

Ördögkatlan negyedszer

Írta: Jeges-Varga Ferenc

„Ma már nem megszólítható senki, a hírességek sem, de te sem meg én sem, maximum a Facebookon. Ne az legyen, hogy a fellépők kiszállnak a kisbuszból, megnézik a hűtőt, hogy megvan-e minden, amit kértek, lenyomják a műsort, kitöltik a számlát, aztán be a kisbuszba és haza. Kiss Tibi például, aki tavaly volt díszvendég, gyönyörűségeket csinált egy épületben képzőművészekkel közösen Nagyharsány központjában, mondta, hogy idén is folytatná.” (Hodászi Ádámnak mondta Bérczes László)

A legenda szerint azon a gyönyörű Pécs környéki vidéken, ahol Nagyharsány, Kisharsány, Palkonya települések is elterülnek, az ördögszántotta hegyek között egy szépséges harsányi lányra, bizonyos Harkára szemet vetett az ördög. Még azt is vállalta érte, hogy a Szársomlyó mészkövét egy éjszaka alatt felszántja. Az ördög ekéje azonban beletörött a vállalkozásba. A felszántott rész barázdái viszont megmaradtak. Sőt! A balul sikerült kísérlet eredménye lett a monda szerint a siklósi, a beremendi hegy, de még a harkányi fürdő kénes vize is...

Az Ördögkatlan Fesztivál szervezőivel ilyen kudarc nem eshet meg. Kiss Mónika és Bérczes László igazgatók, inasok, művészetről álmodók és toitoivécé-beszerzők már többször bizonyítottak: tudniillik ez a fesztivál a Művészetek Völgyében éveken át megrendezett Bárka Kikötő folytatása. A Bárka 2001-től hat éven át szervezte Pulán a Völgy talán legszínvonalasabb összművészeti programját, ezt fejlesztik tovább 2008 óta Baranyában. És ha a szervezők jól számolnak, ebben az évben jubileumot ünnepelhetnek, hiszen ha a pulai hatot és a baranyai négyet összeadjuk, idén tizedszer szervez fesztivált a csapat.

A IV. Ördögkatlan Fesztivál egyik tiszteletbeli fővédnöke a két évvel ezelőtt éppen a programsorozat ideje alatt elhunyt Cseh Tamás. Emléke idén is elkíséri a katlanosokat. Augusztus 7-én a palkonyai faluközpontban 17.04-kor harangszóval emlékeznek a szervezők barátjukra. A másik tiszteletbeli fővédnök, Törőcsik Mari személyesen is megtiszteli a katlanlátogatókat. A Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház lenyűgöző szépségű, A szarvassá változott fiú című előadásának egyik főszerepében, oldalán a zseniális Trill Zsolttal lép a Szoborpark festői amfiteátrumába.

Az Ördögkatlan Fesztiválnak idén öt díszvendége lesz. Egyikük a fővédnökként is már említett Törőcsik Mari, aki azon kívül, hogy fellép, Bérczes Lászlóval is beszélget színházról, szerepekről, emlékekről Micsoda útjaim címmel.

Aztán ott van Berecz András, aki nélkül még nem volt Ördögkatlan. Mesél majd nekünk életéről (Mese a meséről), arról, hogyan lesz egy pesti srácból a nemzet mesélője. Ezenkívül pedig barátaival együtt a legújabb műsorát (Új út teteje), a Gyergyóban gyűjtött székely népdalokat, meséket is elhozza a közönségnek.

Rajtuk kívül Lovasi András is főszerepet kap idén. Rengeteg dolga akad majd: latin himnuszokat énekel a Sator Quartettel a kisharsányi templomban, beszélget Háy Jánossal, fellép a Budapest Bárral, Lackfi János verseit zenéli a Narancsligetben, utolsó éjszaka pedig bezárja a Katlant a Kiscsillaggal. És ha mindenki biztatja, az is lehet, hogy ördögöt is fest a falra Kiss Tibi és Cseh Andris mellett.

A fotográfia Kossuth-díjas nagymestere, Korniss Péter is díszvendég lesz. Kötődés (Attachment) című tárlata egyenesen Nürnbergből érkezik a Vylyan teraszra. A kiállítás megnyitója a művész 74. születésnapján augusztus 4-én lesz. Aznap tanítványával, Pettendi Szabó Péterrel beszélget, majd ezután fogja a masináját, és végigfotózza a falvakat.

Gazdag programokkal érkező díszvendég még Kárpátalja. Kiállítással, bábszínházzal, templomi koncertekkel, autentikus népzenével, beregszászi színházzal örvendeztetik meg a nagyérdeműt.

Mostanra azt is megszokhattuk, hogy a Katlanban a három faluhoz más-más műfajokat kötünk. Palkonya például az irodalmi programoké, beszélgetéseké, a színpadon pedig jazzkoncertek zajlanak. A festői panorámát nyújtó Vylyan teraszon finom borok mellett elüldögélve Jelenkor-délután tanúi lehetünk. Ágoston Zoltán, a Jelenkor főszerkesztője Tolnai Ottót és Tóth Krisztinát várja beszélgetésre.

A nagyharsányi focipályán lesznek a fesztivál „nagy durranásai”. Idén a Kiscsillag, a Budapest Bár, az Európa Kiadó és a Quimby lép a több ezres közönség elé. Szombat éjszaka két zenekar is húzza majd a talpalávalót: a bemelegítést egy őrült berlini csapat, a BudZillus fogja levezetni. A swing, ska, surf és balkán zenei hangzást jóféle punk attitűddel prezentáló csapat fergeteges színpadi show-ja után pedig a hazai világzenei szcéna egyik legkiemelkedőbb csapata, a Besh o droM veszi birtokába a színpadot. A már megszokott letaglózó energia és a szégyenlősöket is táncra perdítő ritmusok mellett ezúttal megújult hangzásra, új hangszerekre, zenei térképük új felfedezéseire, valamint legújabb lemezük bemutatására számíthatunk.

A Szársomlyói Szoborparkban három zenevirtuóz ad közös koncertet: Dresch Mihály, Lajkó Félix és Brasnyó Antal trióját a francia festő, MATT B egy óriásvásznon örökíti meg. Idén a festői környezetben levő helyszínt az „ördögien angyali kasztrált bűnöző anarchista brechti trió”, a The Tiger Lillies búcsúztatja augusztus 7-én.

Kisharsány elsősorban a Mediawave kezében lesz. A sajátosan családias hangulatú faluban a nap kicsit talán később kezdődik majd, mint másutt. Ennek oka, hogy a beszélgetések, közös zenélések, vetítések általában hajnalig tartanak. Spontánabb, szabadabb itt minden, mint a Katlan többi helyszínén. A szervezők megtartják persze a műsorfüzetben meghirdetett programokat, de azok mindig kibővülnek alkalmi, ott és akkor születő, egyszeri történésekkel.

Ami azonban már most biztos, a Mediawave-falu 2011-ben is színes zenei felhozatallal várja a látogatóit. Lesz francia, izraeli, török, indiai, marokkói, algériai, kárpátaljai, amerikai, és még sokféle zene a felújított kisharsányi templomban. Ízelítő a „hivatalos” programból: Ferenczi György és Both Miklós zenei műhelyt vezetnek, segít ebben a Kárpátaljáról érkező Pál István „Szalonna” is – így aztán hallgathatjuk majd Ferenczi György és a Rackajam és a Pál Banda koncertjét is. De lesz Flamenco Műhely is és számos különleges koncert. Pécsről jön például a Psycho Mutants, az Egyesült Államokból The Durgas, Izraelből és Törökországból a Light in Babylon…

A kisharsányi zárókoncertet a Romungro Gipsy Band tartja majd, akik autentikus lovári és beás cigány népzenét játszanak, olyan hagyományos roma hangszereken, mint az akusztikus gitár, kanna, kanál. Ezt egészíti ki az ének és a szájbőgő, nagybőgő, mandolin és darbuka.

Színházi produkciókból sem lesz hiány az Ördögkatlanban. A beregszásziak két előadással is fellépnek a szabad ég alatt A szarvassá változott fiú című előadást és Csehov Három nővérét is Vidnyánszky Attila rendezte.

A Bárka Nehéz című előadása (rendező: Bérczes László) is látható lesz, Mucsi Zoltánnal, aki idén a legjobb férfi főszereplő díjat nyerte el Pécsi Országos Színházi Találkozón. Mucsi Zoltánt, azaz Kapát egy másik előadásban is láthatjuk. A fajok eredetét Dömötör Tamás állította színpadra. Az előadásban Kapa partnerei Thuróczy Szabolcs és Scherer Péter. Pepe (Scherer Péter) is hoz egy saját produkciót, amiben egy kicsit játszik is, de a darab szinte monodráma Kovács Krisztiánnal, aki egy drogfüggőt alakít, nem akárhogyan. A Gyáva című darab idén elnyerte a 6. Gyermek- és Ifjúsági Szemle fődíját. Kapát és Pepét Göttinger Pállal kiegészülve az Ördögkatlan falvai között közlekedő alkalmi színházzá avanzsált buszokon is láthatjuk. Ők hárman a maguk módján idén is ismertetni fogják a fontosabb hely-, fesztivál-, irodalom- és eszmetörténeti tudnivalókat, valamint a biztonsági előírásokat és néhány sötét titkot. Ez lesz a Busz-Színház.

Göttinger Pál rendezőt a Katlanban színészként is láthatjuk. Ő játssza ugyanis a Telefondoktor című egyszemélyes bohózat címszerepét, és égeti nőgyógyászként több szálon, azaz telefonvezetéken a gyertyát. Lesz még sok jó gyerekelőadás, zenés orfeum, pécsi színház és a Katlan zárásaként látható az elmaradhatatlan Mulatság.

Délelőttönként (Palkonyán) és délutánonként (Nagyharsány, Kisharsány) számtalan gyermek- és családi program várja azokat, akik családostul indulnak Baranyába. A MeseLadiktól az Alma zenekarig, a MárkusZínháztól a pécsi székhelyű a Bóbita Bábszínházon keresztól Jankovics Marcell filmjeiig, Bognár Szilvitől a Cók Mók Bábszínházig… Felsorolni is nehéz.

A tavalyi sikerre való tekintettel idén is lesz Esélykikötő. Az esélyegyenlőség, az emberi jogok tudatosítása, a környezetvédelem, valamint az önkéntesség területén fáradozó civil szervezetek ezúttal is gazdag programkínálattal érkeznek: bárki megmérettetheti magát a Hétpróbán, kipróbálhatja a Szociopoly-t, vagy lapozgathat az Önkéntesség Élő Lexikonában. Megtekinthető lesz a Szegény Cigányok – Szegény Cserehát című fotókiállítás, valamint egy másik tárlat mélyszegénységben élő gyermekek rajzaiból.

Emellett leköltözik a SANSZ filmklub is, ahol másságról, a sokszínűségről, a kirekesztésről és az elfogadásról, valamint a közösségről szóló filmeket nézhetnek meg az érdeklődő katlanlakók.

Palkonyán Családi Kuckó nyílik, ahol arc- és hennafestés, valamint interaktív társasjátékok várják kicsiket és nagyokat. Lesznek még kiállítások, filmvetítés, kirándulás, házfestés, irodalmi előadások. Képtelenség minden programot felsorolni, ezért inkább mindenki látogasson el az Ördögkatlan Fesztivál honlapjára, és válogasson kedvére.

„Azt gondolom, hogy aki egy szép, emberi, családias fesztiválra vágyik, annak az Ördögkatlan tökéletes. Egy kicsit olyan, mint Kapolcs a kezdeti időkben... Akárkivel beszélgettem ott, mindenki akart jövőre is menni. Nekem az egyik kedvenc fesztiválom. Persze van, aki ezt szereti, van, aki azt... De szerintem üdítően más, mint azok a nagy bungee jumpingos bulik, amiket megszoktunk.” (Waliczky Annamáriának mesélte Kiss Tibor)

IV. Ördögkatlan Fesztivál
2011. augusztus 3–7.

Ezeken az oldalakon nincsenek saját írások. A cikkek forrását az egyes bejegyzések végén lehet megtalálni.

/fa-tags/ TÁRGYMUTATÓ.

600 kilométer 100 guinness a csemegepultos naplója a gyáva a gyermek és a varázslat a haramiák a hülyéje a kék hajú lány a kéz a kis kéményseprő a köpeny a közös többszörös alapítvány a magyar színházakért alba regia szimfonikus zenekar aldi női futógála állj bele aNNa anyám éhesnek tűnik aradi kamaraszínház aranytíz archívum arden az elvarázsolt disznó az ember tragédiája az öreghíd alatt b32 baal babel sound baja balatonboglár balatonfüred balfácánt vacsorára bálna bárka bátorságpróba bencs villa beszélő levelek bisb bivaly-szuflé bob herceg bogáncsvirág bohémélet borral oltó fesztivál börtönrádió bsi budaörs budapest improv show budapest music center budapesti kamaraszínház budapesti vonósok budoár kiállítás busz-színház CAFe Budapest caminus castel felice castel felice vizsga centrál címlap club70 cosí fan tutte cover cupido és a halál cv családi játszmák családi ünnep cseh tamás csíkszerda csoportterápia csukás-díj dankó rádió danubia zenekar debrecen debreceni tavaszi fesztivál delila deszka fesztivál dido és aeneas díjak elismerések don juan dráma kortárs színházi találkozó drámaíró verseny due duett dunapart dunaújváros e-színház egri tavaszi fesztivál egy csók és más semmi egy kiállítás rémei éhség élnek mint a disznók előadásszámok email ének a három hollóhoz english erkel színház ernani érzékenyítő fesztivál esztergom eucharisztikus kongresszus europa cantat ezek mennek falstaff fekete-fehér fellegek fesz segélyalap fiatal írók fidelio színházi est finito firkin fishing on orfű fogság francia sanzonest friss hús furnitur füge független előadóművészeti szövetség gianni schicchi gödöllő grecsó grisnik petra gusztinak megjött az esze gyerekstúdió gyilkosok gyógyír északi szélre győr győri tavaszi fesztivál gyulai várszínház hajmeresztő halál hotel halastó hangoló hárman a padon harminchárom változat haydn-koponyára háromszögek hatok csoport hatszín teátrum hazug hét domb fesztivál hetedik alabárdos hetedik mennyország hírek hírszerzők hogy szeret a másik hol hoppart hrabal-vurstli humorfesztivál így tanultam meg vezetni imprójam imprómaraton in medias brass in memoriam cseh tamás interjú irodalom éjszakája jak jászberény jegyek jó kérdés junior príma jurányi k2 színház kalandra fül fesztivál kaposvár katona képek kibelátó kicsi szívem kávéba pottyant kis suttogás kisfaludy színházi fesztivál kisvárda kmtg kolozsvár koma komárom komédium koronavírus kortárs drámafesztivál kórusok éjszakája kőszeg köszönet estéje-estélye kritika kritikusdíj-átadó kuk kultkikötő kultúrfürdő kurátorok lakott sziget láthatatlan állomás latinovits diákszínpad leenane szépe leonardo lev&te limerick-bajnokság líra és epika london love and money love and money vizsga macskadémon madách színház madame poe magdafeszt mágnás miska magvető magyar rádió magyar színház magyar színházi társaság magyar zene háza manhattan short manna manőver margó irodalmi fesztivál más olvasnivaló menház színpad merlin mesterjátszma mikor mindenütt jó mindenütt nő mintaapák miskolc miszépmiszépmiszép mojo momentán monodráma fesztivál móra kiadó most fesztivál motto mozart-kommandó mozgófénykép mozsár műhely mu múzeumok éjszakája művészetek palotája művészetek völgye nagykanizsa naptár nefelé négyhangú opera nemzeti filharmonikusok nemzeti színház nézőművészeti kft nézőpont színház nofilter nyílt nap nyinyernya nyíregyháza nyolc nő óbudai társaskör ómama online fordítónapok operabeavató operaház operajátszóház operamacera operavita operettszínház orlai othello gyulaházán ők ördögkatlan örkény örkény vurstli örömimpró pájinkás jános pannonhalma papp jános párkák patália páternoszter patreon pécs pécsi egyetem pesthidegkúti művészeti fesztivál pesti barokk pesti magyar színiakadémia petőfi irodalmi múzeum pim dia hangoskönyvek pinceszínház placcc pokol portré postart poszt poznan pozsonyi piknik rádió rádiójátékosok radnóti remény rendezők viadala rév fülöp rögvest russian indie film fesztival sakknovella shots festival sinaia sly snowman soharóza sokszemközt somló cirqsz song-óra sopron sorozat a vidéki operajátszásról stockholm susotázs szabadesés szeged székely-könyv szemes fesztivál szénakutyák szent imre szentendrei teátrum szép heléna szerzői munkák szfe színház a város színház tv színházak éjszakája színházi törvény színlapok szívem szeret szkéné szombathely szöveg szputnyik hajózási társaság táblázat tárgymutató tartalom tatabánya telefondoktor temesvár tengeren 2008 tengeren 2019 térkép terminál workhouse teszt thália the irish coffee thealter tilos rádió tivoli tóbiás és az angyal törőcsik-emlékest trefort színjátszó fesztivál váci dunakanyar színház vágánybenéző van egy határ városmajor vaskakas veled kerek vera vidéki színházak fesztiválja vidor fesztivál vigadó visszaszámláló volt egyszer egy ndk vonalhúzás zalaegerszegi kvártélyház zeneakadémia zichy major zsolnay negyed
Név

600 kilométer 100 guinness,4,a csemegepultos naplója,244,a gyáva,1,a gyermek és a varázslat,3,a haramiák,32,a hülyéje,21,a kék hajú lány,2,a kéz,48,a kis kéményseprő,2,a köpeny,34,a közös többszörös,34,alapítvány a magyar színházakért,3,alba regia szimfonikus zenekar,7,aldi női futógála,1,állj bele,1,aNNa,29,anyám éhesnek tűnik,3,aradi kamaraszínház,3,aranytíz,4,archívum,3,arden,1,az elvarázsolt disznó,12,az ember tragédiája,1,az öreghíd alatt,60,b32,8,baal,2,babel sound,1,baja,1,balatonboglár,2,balatonfüred,2,balfácánt vacsorára,27,bálna,2,bárka,268,bátorságpróba,6,bencs villa,1,beszélő levelek,4,bisb,1,bivaly-szuflé,54,bob herceg,37,bogáncsvirág,33,bohémélet,63,borral oltó fesztivál,1,börtönrádió,3,bsi,1,budaörs,5,budapest improv show,10,budapest music center,1,budapesti kamaraszínház,1,budapesti vonósok,11,budoár kiállítás,1,busz-színház,11,CAFe Budapest,8,caminus,72,castel felice,43,castel felice vizsga,5,centrál,3,címlap,18,club70,1,cosí fan tutte,47,cover,4,cupido és a halál,30,cv,1,családi játszmák,59,családi ünnep,3,cseh tamás,4,csíkszerda,65,csoportterápia,17,csukás-díj,10,dankó rádió,1,danubia zenekar,6,debrecen,11,debreceni tavaszi fesztivál,1,delila,2,deszka fesztivál,19,dido és aeneas,52,díjak elismerések,1,don juan,3,dráma kortárs színházi találkozó,6,drámaíró verseny,1,due,1,duett,2,dunapart,6,dunaújváros,2,e-színház,32,egri tavaszi fesztivál,1,egy csók és más semmi,1,egy kiállítás rémei,1,éhség,8,élnek mint a disznók,13,előadásszámok,1,email,1,ének a három hollóhoz,2,english,25,erkel színház,65,ernani,4,érzékenyítő fesztivál,1,esztergom,3,eucharisztikus kongresszus,7,europa cantat,7,ezek mennek,16,falstaff,1,fekete-fehér,39,fellegek,14,fesz segélyalap,9,fiatal írók,1,fidelio színházi est,3,finito,16,firkin,264,fishing on orfű,1,fogság,1,francia sanzonest,2,friss hús,2,furnitur,49,füge,124,független előadóművészeti szövetség,9,gianni schicchi,30,gödöllő,1,grecsó,1,grisnik petra,9,gusztinak megjött az esze,1,gyerekstúdió,2,gyilkosok,1,gyógyír északi szélre,85,győr,5,győri tavaszi fesztivál,3,gyulai várszínház,5,hajmeresztő,27,halál hotel,24,halastó,116,hangoló,1,hárman a padon,66,harminchárom változat haydn-koponyára,94,háromszögek,25,hatok csoport,1,hatszín teátrum,74,hazug,1,hét domb fesztivál,2,hetedik alabárdos,1,hetedik mennyország,15,hírek,3,hírszerzők,1,hogy szeret a másik,76,hol,4,hoppart,1,hrabal-vurstli,14,humorfesztivál,6,így tanultam meg vezetni,1,imprójam,1,imprómaraton,3,in medias brass,1,in memoriam cseh tamás,4,interjú,92,irodalom éjszakája,7,jak,2,jászberény,6,jegyek,1,jó kérdés,13,junior príma,4,jurányi,59,k2 színház,2,kalandra fül fesztivál,2,kaposvár,142,katona,76,képek,330,kibelátó,13,kicsi szívem kávéba pottyant,1,kis suttogás,5,kisfaludy színházi fesztivál,2,kisvárda,8,kmtg,1,kolozsvár,33,koma,38,komárom,5,komédium,1,koronavírus,136,kortárs drámafesztivál,15,kórusok éjszakája,63,kőszeg,195,köszönet estéje-estélye,1,kritika,458,kritikusdíj-átadó,15,kuk,3,kultkikötő,10,kultúrfürdő,26,kurátorok,9,lakott sziget,17,láthatatlan állomás,4,latinovits diákszínpad,1,leenane szépe,30,leonardo,1,lev&te,2,limerick-bajnokság,7,líra és epika,38,london,1,love and money,73,love and money vizsga,9,macskadémon,33,madách színház,4,madame poe,7,magdafeszt,6,mágnás miska,13,magvető,4,magyar rádió,17,magyar színház,140,magyar színházi társaság,9,magyar zene háza,2,manhattan short,5,manna,110,manőver,38,margó irodalmi fesztivál,7,más olvasnivaló,3,menház színpad,27,merlin,5,mesterjátszma,1,mikor,3,mindenütt jó,34,mindenütt nő,1,mintaapák,1,miskolc,1,miszépmiszépmiszép,54,mojo,51,momentán,134,monodráma fesztivál,9,móra kiadó,1,most fesztivál,6,motto,3,mozart-kommandó,2,mozgófénykép,44,mozsár műhely,4,mu,5,múzeumok éjszakája,1,művészetek palotája,17,művészetek völgye,31,nagykanizsa,1,naptár,1,nefelé,2,négyhangú opera,50,nemzeti filharmonikusok,7,nemzeti színház,11,nézőművészeti kft,46,nézőpont színház,9,nofilter,4,nyílt nap,4,nyinyernya,30,nyíregyháza,370,nyolc nő,26,óbudai társaskör,28,ómama,2,online fordítónapok,1,operabeavató,238,operaház,80,operajátszóház,21,operamacera,7,operavita,12,operettszínház,35,orlai,605,othello gyulaházán,42,ők,2,ördögkatlan,314,örkény,1,örkény vurstli,5,örömimpró,3,pájinkás jános,1,pannonhalma,2,papp jános,1,párkák,44,patália,2,páternoszter,1,patreon,2,pécs,42,pécsi egyetem,2,pesthidegkúti művészeti fesztivál,1,pesti barokk,84,pesti magyar színiakadémia,16,petőfi irodalmi múzeum,4,pim dia hangoskönyvek,3,pinceszínház,8,placcc,30,pokol,10,portré,1,postart,1,poszt,63,poznan,1,pozsonyi piknik,4,rádió,1,rádiójátékosok,3,radnóti,45,remény,10,rendezők viadala,4,rév fülöp,34,rögvest,24,russian indie film fesztival,1,sakknovella,2,shots festival,1,sinaia,1,sly,55,snowman,6,soharóza,82,sokszemközt,1,somló cirqsz,7,song-óra,1,sopron,1,sorozat a vidéki operajátszásról,4,stockholm,2,susotázs,126,szabadesés,39,szeged,224,székely-könyv,4,szemes fesztivál,2,szénakutyák,1,szent imre,1,szentendrei teátrum,15,szép heléna,21,szerzői munkák,4,szfe,18,színház a város,1,színház tv,60,színházak éjszakája,29,színházi törvény,1,színlapok,67,szívem szeret,4,szkéné,29,szombathely,28,szöveg,4,szputnyik hajózási társaság,25,táblázat,1,tárgymutató,1,tartalom,2,tatabánya,46,telefondoktor,176,temesvár,46,tengeren 2008,104,tengeren 2019,69,térkép,1,terminál workhouse,4,teszt,16,thália,75,the irish coffee,46,thealter,15,tilos rádió,3,tivoli,3,tóbiás és az angyal,30,törőcsik-emlékest,11,trefort színjátszó fesztivál,1,váci dunakanyar színház,4,vágánybenéző,11,van egy határ,28,városmajor,11,vaskakas,5,veled kerek,1,vera,102,vidéki színházak fesztiválja,13,vidor fesztivál,83,vigadó,2,visszaszámláló,1,volt egyszer egy ndk,3,vonalhúzás,34,zalaegerszegi kvártélyház,16,zeneakadémia,1,zichy major,1,zsolnay negyed,3,
ltr
item
GÖTTINGER PÁL: Ördögkatlan negyedszer
Ördögkatlan negyedszer
GÖTTINGER PÁL
https://www.gottingerpal.com/2011/07/ordogkatlan-negyedszer.html
https://www.gottingerpal.com/
https://www.gottingerpal.com/
https://www.gottingerpal.com/2011/07/ordogkatlan-negyedszer.html
true
457243742996709958
UTF-8
Ez a vége. Nincs találat erre. LÁSD MINDET Tovább... Reply Cancel reply Delete By Címlap PAGES CIKK Lásd mindet LÁSD MÉG A TÁRGYMUTATÓBAN ARCHIVE KERESÉS MINDEN CIKK. Nem találtunk semmit erre a keresésre Címlap Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content