Végzet asszonyai gyűlnek a Magyar Színházban

Március 25-én a Magyar Színház Sinkovits Imre Színpadán a színház új vezetése művészgyűlést tartott. A teátrum bemutatta az új tagokat és tematikus évadot hirdetett.

Őze Áron a színház új igazgatója tolmácsolta Kállai Ferenc feleségének üzenetét a társulatnak és a közönségnek. A Kossuth-díjas művész "hiszi, hogy a megújuló Magyar Színház legalább olyan úton jár, amely a szükségszerű, remélhetőleg frissítő változásaival együtt pontosan azt a minőséget jelenti majd, amelyhez mindig is érdemes hűségesnek lenni".

Az igazgató ezt követően ismertette az új tagok névsorát (Holecskó Orsolya, Losonczi Kata, Balsai Móni, Györgyi Anna, Horváth Illés, Pál András, Gula Péter és Horváth Lajos Ottó), majd Guelmino Sándor művészeti igazgató beszámolt a következő évad tervezett előadásairól, és a színház távolabbi terveiről.

A színház új vezetése tematikus évadokat tervez. A 2010-2011-es évad a "Femme fatale", vagyis a végzet asszonya koncepció köré csoportosul.

Tervezett bemutatók között van John Ford Kár, hogy kurva című darabja Koltai M. Gábor rendezésében, Füst Milán Feleségem története című írása, amit októberben Galambos Péter visz színre. Kiss Csaba decemberben adaptálja A kaméliás hölgyet, Guelmino Sándor pedig a Macska a forró bádogtetőnt rendezi. Márciusban várható Háy János a társulat számára írott új darabjának bemutatója, rendező Göttinger Pál. További darabok: Egy hölgy a Maximból (rendező: Anger Zsolt - tervezett bemutató: április), Molière - Parti Nagy Lajos: Don Juan (rendező: Guelmino Sándor - tervezett bemutató: május).

A 2012-es tematikus évad mottója az útkereső férfi. Ennek jegyében Máté Gáborra, Mohácsi Jánosra és Vidnyánszky Attilára számít a Magyar Színház. Ugyanakkor egy frissen végzett főiskolás rendezőnek is lehetőséget ad majd a teátrum.