Vidor plusz a színházban

Thália kedvelői aligha kaphatnak szebb karácsonyi ajándékot, mint jegyet a Vidor Fesztiválokon díjazott valamelyik előadásra, amelyet a két ünnep között tekinthetnek meg a Móricz Zsigmond Színházban.

Remek újítás ez, hiszen az év legvidámabb hetét követően e produkciók híre sokak érdeklődését felkeltette, ahhoz azonban, hogy láthassák ezeket, többnapos fővárosi kiruccanásra lenne szükség. Ráadásul a karácsony és szilveszter közötti hangulathoz kimondottan illik a színházba járás.

– A két ünnep közötti időszakra egy Vidor pluszt gondoltam ki, amikor a fesztiválon díjazott előadások közül nézhetnek meg néhányat a nézők – nyilatkozta a Lokál Extrának Kirják Róbert, a teátrum ügyvezető igazgatója. – A Kutyaharapás – Mucsi Zoltánnal a főszerepben – a legjobb nagyszínpadi előadás és rendezés díját kapta az idei seregszemlén. A Telefondoktort Göttinger Pál, színházunk főrendezője adja elő, aki alakításáért 2014-ben a legjobb terapeutának járó Pulcinella-díjat vehette át. Székhelyi József Trokán Péterrel megosztva kapta a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat az idei Vidoron a Halpern és Johnson című vígjátékban nyújtott teljesítményéért. Szerettem volna, ha csak a fesztiválon bemutatott előadásokat láthatták volna a nézők, de a Játékszín a Kölcsönlakás című produkciót nem tudja elhozni egyeztetési gondok miatt, viszont felajánlotta a Nyolc nő című bűnügyi komédiát, amelyben olyan neves művészek lépnek színre, mint Hernádi Judit, Dobó Kata és Pásztor Erzsi. Ez sem nélkülözi majd a humoros jeleneteket, kiváló szórakozást nyújt, akárcsak a többi előadás. Hamarosan kezdjük árusítani a Vidám bérletet, amiben ugyanúgy három plusz egy előadás tekinthető majd meg, mint az elmúlt évben: három nagyszínpadi és egy kamara. A karácsonyi időszaknak ez lesz a másik kiemelt akciója.

Mint Kirják Róbert elmondta, nagy erőkkel folynak a színházban a próbák ezekben a napokban is. A Leenane szépe című tragikomédiának november 17-én a Krúdy Kamarában lesz a premierje. A Göttinger Pál által rendezett előadás kimondottan a színházi „ínyenceknek” készül. Az Illatszertár című vígjátékot november 25-én a nagyszínpadon láthatják először a nézők Mohácsi János rendezésében. Ő több mint tíz éve dolgozott utoljára a nyíregyházi társulattal, s nagyszerű dolog, hogy el tudta fogadni a felkérést. Hamarosan kezdődnek a Chicago című musical próbái is, amelynek premierje január 20-án lesz a nagyszínpadon. A Sherlock Holmes című krimikomédia iránt óriási a nézők érdeklődése. Ugyanez mondható el az előző évad végén, szintén Szente Vajk rendezésében bemutatott Hello, Dolly! című musicalről is, ami december 16-án bérletszünetben lesz látható.