A Nyíregyházi Televízió a 17/18-as évadnyitóról




Hamarosan indul az új színházi évad. A Móricz Zsigmond Színház hét nagyszínpadi és hét kamara bemutatóval várja a nézőket. Összeszokott társulattal, fiatal vendégművészekkel, új és visszatérő rendezőkkel készülnek az új darabok, de az előző évadból repertoáron marad több sikeres darab, például a Hello Dolly! és a Szibériai Csárdás is.

FEJLESZTETT A SZÍNHÁZ

Az előadások ugyan szüneteltek nyáron, de a nyíregyházi teátrum gőzerővel készült az új évadra – kezdte a színház évadnyitó társulati ülését Kirják Róbert ügyvezető igazgató. Kiemelte, új ügyelő és hívórendszerrel, valamint 3 vendégszobával bővült a színház, megújult a büfé, új székek kerültek a Krúdy Kamarába és egy kistehergépjárművet is vettek. De a közönség számára a legszembetűnőbb változás a nagyszínpad új függönye lesz.

SIKERES BÉRLETÉRTÉKESÍTÉS

A teátrum igazgatója büszke a bérleteladási adatokra is. Kirják Róbert elmondta, a bérletes időszak még messze nem ért a végéhez. Az majd szeptember végén zárul, de az augusztus 17-ei adatok szerint a bérletbevétel a tavalyi 26 millióról 31 millió forintra emelkedett. Az ügyvezető igazgató hozzátette, már ez is bizakodásra ad okot. Egy, a féléves beszámolóból nyilvánosságra hozható adatból pedig az látszik, hogy a jegyárbevétel fél év alatt 63%-on áll, ami szintén azt mutatja, hogy jól dolgoztak az első félévben. Az évadnyitón jelen volt dr. Kovács Ferenc is. Szerinte eredményes, folyamatosan fejlődő teátrum a nyíregyházi. A polgármester azt mondta, a színháznál nincsenek pénzügyi gondok, sőt. Folyamatosan fejlődik a színház és a színészház is, a szabadtéri színpad felújítása pedig hamarosan elkezdődik. Ezekre az önkormányzat és a város minden lakója büszke lehet.

ÚJ DARABOK, TAVALYI ELŐADÁSOK IS LESZNEK

Az új darabok összeszokott társulattal, új és visszatérő rendezőkkel, valamint fiatal vendégművészekkel készülnek. Az előző évadból repertoáron marad több sikeres darab is: a Hello Dolly!, a Függöny fel!, a Főnőnök, a Szibériai Csárdás, valamint az Emilia Galotti is. Az új évad pedig hamarosan elstartol. Szeptember 9-én mutatják be a Sherlock Holmes – A sátán kutyája című krimikomédiát, Szente Vajk rendezésében. A Móricz Zsigmond Színház az új évadban hét nagyszínpadi és hét kamara bemutatóval, valamint új színházi, mobil applikációval várja a nézőket.