HALÁSZ JUDIT NYITJA A KULTKIKÖTŐT

Újraindul a Kultkikötő a Balatonföldvári Szabadtéri Színházban június 14 és szeptember 28 között.

A déli part színházi csomópontja, a 2006 óta folyamatosan működő balatonföldvári KULTKIKÖTŐ ez év nyarán kezdi 9. évadát. Az Összpróba Alapítvány által működtetett, júniustól szeptember végéig működő szabadtéri színház Magyarország leghosszabb nyári színházi programsorozatát kínálja a kisgyermekes családoktól a felnőtt, nyugdíjas korosztályig, a nyaralóvendégek, a helyi és környékbeli lakosok és a távolabbról is szép számmal érkező kultúra és színházszerető közönség számára.

A Balaton déli partjának kulturális védjegyévé váló, 960 fős befogadóképességű Kultkikötő mára hozzátartozik Balatonföldvár és környéke kulturális-turisztikai látnivalóihoz, egy-egy különleges színházi bemutatóra vagy zenei eseményre pedig a Balaton északi partjáról, Somogy és Veszprém megyéből, valamint a fővárosból is érkeznek vendégek.

A Kultkikötő az előadó-művészetek széles palettáját igyekszik bemutatni. Szinte minden, a szabadtéri környezet lehetőségei között működni tudó műfaj: vígjáték, tragédia, lélektani dráma, zenés est és musical, kortárs- és néptánc-előadás szerepel a műsorban. A színházi és tánc produkciók mellett kézműves-foglalkozások, koncertek, filmvetítések, kiállítások és borkóstolók is várják az érdeklődőket.

A Kultkikötő az idei szezont június 14-én Halász Judit nagyszínpadi koncertjével indítja. Június 21-én a kaposvári Csiky Gergely Színház „A csúnya" című fekete komédiával érkezik, majd június 28-án az Orlai Produkció és a Kultkikötő közös rendezésében Bill Manhoff komédiája, a „Bagoly és Cica" országos bemutatójára kerül sorJordán Adél és Szabó Kimmel Tamás előadásában.

Júliusban többek között jön az „Amadeus" Kulka Jánossal és Keresztes Tamással, a „Hitted volna?" Hernádi Judittal és Kern Andrással, a budapesti Játékszín „Bányavirág" produkciója László Zsolt, Stohl Andrásfőszereplésével, a Honvéd Táncszínház a „Csárdás!" című fergeteges Zsuráfszky Zoltán koreográfiával, a kecskeméti Katona József Színház pedig Cseke Péter rendezésével, a „Páratlan páros" című bohózattal érkezik, és a Quimby is visszatér . Július 10-én ismét egy vadonatúj színházi bemutató a „Csemegepultos naplója" látható majd.

Augusztusban a L'art pour L'art, a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház, a Budaörsi Latinovits Színház, a Thália Színház, az Orlai Produkciós Iroda előadásai mellett a Budapest Bár is a Kultkikötőbe érkezik.

Idén először határon túli társulatok bemutatói is szerepelnek a programban: a Szabadkai Népszínház Lajkó Félix közreműködésével látható majd, valamint vendégünk lesz egy-egy előadással az Újvidéki Színház és a kassai TeatRovás is.

Kultkikötő balatonföldvári helyszíne mellett idén Balatonlellén és Balatonfenyvesen is várja a családokat, elsősorban gyerekeknek szóló előadásokkal.