MEGHIRDETTE NYÁRI ESEMÉNYSOROZATÁT A THÁLIA SZÍNHÁZ

A tavalyi év sikerességén felbuzdulva idén nyáron is megnyitja kapuit a Thália Nyárikert! 2024. június 14. – augusztus 24. között a kulturális sokszínűség és a felhőtlen szórakozás jegyében várja vendégeit a Thália Színház nyári színjátszóhelye Salföldön, a Káli Fecske Kulturális Központban. Színházi kamaraelőadásokkal, számtalan gyermekprogrammal, nagyszerű koncertekkel és megannyi szórakozási lehetőséggel várja a kikapcsolódni vágyókat a teátrum csapata.

A Balaton északi partjától mindösszesen három kilométerre, a Káli-medence kapujában, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park szívében elhelyezkedő, jelentős geológiai, botanikai és népi építészeti emlékekkel is büszkélkedő Salföld a kikapcsolódás és a pihenés ideális színtere. Ezen a kivételes helyszínen kínálja kulturális programjait – az idei nyáron második alkalommal, június közepétől augusztus végéig – a Thália Nyárikert. A Thália Színház nyári játszóhelye kamaradarabok, gyermekelőadások, valamint koncertek színvonalas lebonyolítására alkalmas fedett színpaddal és 250 fős nyitott nézőtérrel várja a produkciókat és az érdeklődőket.

Az idei kínálatban a tavalyinál is több közkedvelt előadás és koncert is megtalálható, emellett pedig két teljes új produkció bemutatójának helyszínül is szolgál majd az impozáns környezet: 2024. június 14-én egy ősbemutatóval nyílnak meg a Thália Nyárikert kapui, érkezik ugyanis a Madám Bizsu című képzeletbeli dokumentumjáték Molnár Piroska főszereplésével, melyet Göttinger Pál írt és rendezett. Molnár Piroska mellett olyan nagyszerű művészek lépnek színpadra, mint Bordás Barbara, Mórocz Adrienn és Hevesi László. A felnőtt közönség mellett természetesen a legkisebbekre is gondtolt a teátrum vezetősége: a Balatonon nyaraló kisgyermekes családok számos gyerekelőadás közül választhatnak majd a nyári hónapok folyamán, köztük a Marék Veronika népszerű meséit feldolgozó Kippkopp és Tipptopp június 29-ei premierjén is részt vehetnek majd. A darab Hevesi László és Kövesi Csenge szereplésével, Mórocz Adrienn rendezésében, valamint Jeli Viktória szövegkönyve alapján kerül színre.

Színházi előadások tekintetében is mindenki megtalálja majd az érdeklődési körének megfelelő színdarabot. A Thália Színház három produkciója is Salföldre látogat majd egy-egy előadás erejéig; a Madám Bizsu mellett a lebilincselő Killer Joe, a Nőt vagy életet! című virtuóz vígjáték, illetve a Szajré című fekete komédia is látható lesz a Káli Fecske színpadán. A kaposvári Csiky Gergely Színház két előadással, a Dunakanyarral és a Variációk egy rablásra című produkcióval készül a Nyárikert látogatóinak. A repertoáron szerepel még a Vidor Fesztivál Zsűri különdíjas előadása, a Loft; a Székely Stand up Domokos László előadásában; Szabó Győző és Rezes Judit produkciója, a Loveshake; az Egy életem: Mucsi Zoltán életrajzi stand up műsora, illetve a Fedák Sári – Szűcs Nelli önálló estje is, utóbbi a Nemzeti Színház színeiben érkezik a Thália Nyárikertbe.

Gyerekelőadások tekintetében több, mint 11 produkció tiszteletét teszi majd a Nyárikert gyermekközönsége előtt. A teljesség igénye nélkül érkezik az Állati La Fontaine, a Babszem Jankó, a Bohóc a pácban, a Boribon nyaral, a Csizmás kandúr, a Csukás-mese – Süsü és barátai, a Lúdas Matyi és még megannyi izgalmas báb- és gyermekelőadás.

Koncertekben sem lesz hiány, fellép többek között az Anna & The Barbies, a Kaukázus, az Európa Kiadó, Miklósa Erika, valamint több jazz koncert is hozzájárul majd a kikapcsolódni vágyók felhőtlen szórakozásához.

„A Nyárikert helyszíne – mind Salföld, mind a Káli Fecske Kulturális Központ – olyan, mint egy kis ékszerdoboz; egy családias, barátságos helyszín a maga 250 fős nézőterével, és éppen ezért olyan előadásokat és koncerteket válogattunk az idei repertoárra is, ami beleillik ebbe a bensőséges hangulatba. Több gyerekelőadásunk is lesz, részben a Thália Színházból, részben külsős vagy közös produkciók, emellett pedig nagy jelentőséget kapnak a koncertek is az idei felhozatalban; többek között Miklósa Erika és vendégei, az Anna & the Barbies, a Kaukázus és az Európa Kiadó jön majd el hozzánk, de lesz számos jazz koncert is. – nyilatkozta Nagy Viktor, a Thália Színház művészeti vezetője. – „Nehéz szavakkal leírni, de Salföld egy kicsi, varázslatos hely, ahová elbújhatunk a családunkkal, illetve ezekkel az előadásokkal, amik nem csak szórakoztatnak, hanem mélyen el is gondolkodtatnak. A kultúra széles skálán értelmezett legjavát fogják megkapni a nézők mind a helyszín, mind a koncertek, mind a gyerek- és felnőttszínházi előadások formájában”.

Mindenkit vár nagy szeretettel a Thália Nyárikert!

Helyszín: Salföld, Templom utca 1.

Jegyvásárlás: https://thalia.jegy.hu


forrás: https://thalia.hu/