16 éves a Momentán Társulat

Hétvégén ünnepelte születésnapját a Momentán Társulat, immáron 16 éve nyújtanak előadásaikkal valódi közösségi élményt a személyesség, a kapcsolódás és a humor révén. A 12 fős társulat számára az improvizáció nem csak egy színházi forma, világszemléletként tekintenek rá, amely figyelemre és a pillanat megélésére tanít, ezt közvetítik előadásaikkal is.

A hétvégi jeles alkalmat három vadonatúj bemutatóval ünnepelték. Pénteken mutatkozott be a Community című darab, amely igazi nemzetközi improélményt ígér: egy bolgár, egy dán, egy finn, egy litván és egy szlovén színész boncolgatja a közösség szó mai jelentését a társadalmi-kulturális-politikai előadás keretében. Szombaton este mutatták be a Gyilkosság az Ó utcában című misztikus improvizációs estet, ahol a nézők egy igazi gyilkossági nyomozásban vehetnek részt, és ebben maga az áldozat kéri a segítségüket. A vasárnap esti Dzsinn című darab pedig azt a kérdést járja körbe, hogy mi történik akkor, ha véletlenül valóra válnak az álmaink, vagy ha éppen nem…

A 2010 óta saját játszóhelyet fenntartó társulat új bemutatóin, illetve repertoáron lévő előadásain keresztül mindenki bepillanthat az igazi Momentán-életérzésbe, várnak mindenkit a Budapest szívében található Ó utcai teátrumba.