$type=ticker$label=0$cols=3$va=0$count=99

BESZÉLGETÉS FURÁK PÉTERREL

„A TEHETSÉG MEGTALÁLJA AZ ÚTJÁT”

A Zeneakadémia és a DE Konzervatóriumának művész szakán végzett, zongoristaként és korrepetitorként olyan produkciók köthetők a nevéhez, mint a Billy Elliott, a Vadregény vagy a Földrengés Londonban. Jelenleg a Budapesti Operettszínház Macskadémon című víg-horrormusicalén dolgozik. Furák Péterrel beszélgettünk.

Hogyan indult a zene iránti vonzódásod, és mikor érezted úgy, hogy a zongorázás több lesz, mint hobbi?

A nővérem kapott a szüleinktől gyerekkorában egy elektromos zongorát, de túlzottan nem érdeklődött iránta, én viszont annál inkább. A nagymamám gyakran énekelt nekem – nagyon szép hangja volt –, és négy-öt évesen már megpróbáltam lepötyögni a dalait. Orosházán zeneiskolába jártam, és valahogy evidens volt, hogy a zene útján haladok tovább.

A legtöbb szülő félti a gyerekét a zenei és a színházi pályától, mondván, túl nagy bennük a szerencsefaktor. Nálatok ez hogy volt?

A szüleim maximálisan támogattak. Nem voltam rossz tanuló, de semmi más nem érdekelt annyira, mint a zene, és ezt ők is tudták. Őszintén szólva, nem is értek máshoz, szóval, ha villanykörtét kell cserélni otthon, azt a feleségem csinálja. A diploma megszerzése után rá kellett jönnöm, hogy hiába vagyok tehetséges, kapcsolatok nélkül művészként elhelyezkedni szinte lehetetlen. Tanári végzettségem is van, így jobb híján elkezdtem tanítani, hiszen muszáj volt megélni valamiből. Tizennyolc évvel ezelőtt felköltöztem Pestre, találtam két zeneiskolát, ahol elhelyezkedtem, és rendszeresen adtam magánórákat is. Imádom a gyerekeket, mert ők az életet kizárólag a jelen aktuális pillanatában értelmezik. A velük való találkozás, a közös munka felüdülésként hat rám, és egy rövid időre „lekapcsol” az élet komoly dolgairól, s öröm látni, ahogy rácsodálkoznak a világ dolgaira, és őszintén képesek élvezni a zenét. Az ilyesmi nagyon tud inspirálni.
Az első színházi munkám a Vámpírok bálja volt, egy barátom ajánlott Köteles Gézának, aki a produkció karmestere volt. Castingon zongoráztam neki, és rábólintott az együttműködésre.

Hat évig – 2016-ig – a Vígszínházban dolgoztál zenei vezetőként, zongoristaként, zeneszerzőként. Milyen emlékeket őrzöl erről az időszakról, és milyen szakmai pluszt adott számodra ez a közeg?

A Vígbe is ajánlással kerültem – Presser Gábor többször meghallgatta a zongorajátékom, aztán egy nap azt mondta, hogy rendben, dolgozzunk együtt. Az első közös projekt a Varró Dániel verses meseregényén alapuló Túl a Maszat-hegyen című darab volt 2010-ben, ami szerencsére olyan jól sikerült, hogy hat évre a színházban ragadtam. Presser és a színház igazgatója, Eszenyi Enikő bizalmat szavaztak nekem, Enikő folyamatosan ellátott munkákkal. Rengeteget tanultam tőlük a színházról, itt nyílt rálátásom arra, hogyan működik egy zenés és egy prózai darab, vagy hogy hogyan kell bánni a színészekkel. Enikő szerette, ha jelen vagyok a próbákon, mert minden alkalommal kíváncsi volt arra, hogy amit színpadra álmodott, és amit a színészekkel meg kívánt valósítani, hogyan működik zenei aláfestéssel. Ez folyamatos alkotásra késztetett, real time-ban írtam a zenéket, az improvizációs készségem nagy mértékben fejlődött. Ma már nem jövök zavarba, ha bejön a színpadon jobbról egy színész, a rendező pedig azonnal zenét kér tőlem.

Az, hogy hat év után a biztos egzisztenciát feladva eljöttél a színháztól, roppant nagy bátorságra vall.

Szerettem volna magam más színházakban is kipróbálni. A vígszínházas hat év alatt rettentő keveset aludtam, hiszen délelőtt próbákon vettem részt, este ott voltam az előadásokon, és gyakran éjjelbe nyúlóan hangszereltem. Szinte alig voltam otthon. A kislányom, Jázmin gyakorlatilag úgy nőtt fel mellettem, hogy alig tudtam vele lenni. Hónapokig hajnalban jártam haza, nem voltam ott a vacsoráknál, a mókázásoknál, és amikor a család reggel elment otthonról, én még javában aludtam. Éreztem, hogy muszáj váltani, mert tudtam, hogy hosszútávon nem fogom így bírni, ráadásul közel a negyvenhez eltöprengtem azon, hogy mit értem el az életben, mik azok a dolgok, amiken változtatni kellene – arra jutottam, hogy levegőre van szükségem. Rájöttem, hogy mást is szeretnék még az életemben kipróbálni, így aztán a 2016-os évad végén eljöttem a Vígből, és otthagytam a zeneiskolát is, ahol tanítottam.Azóta szabadúszó vagyok.

Nem bántad meg a döntésed?

Nem. Örülök, hogy több időm jut a családra, ráadásul azóta eggyel többen vagyunk – Jázminnak testvére született. Sok szakmai impulzust és lehetőséget kaptam az elmúlt két évben, például a Pécsi Nemzeti Színházban az Ádám almái című darabhoz írtam a zenét, Paczolay Béla rendezővel dolgoztam együtt, ezt követően pedig a tatabányai Jászai Mari Színházban vittük színre a Tizenkét dühös ember című bűnügyi játékot.

Jelenleg a Budapesti Operettszínházban dolgozol Bella Máté Erkel Ferenc-díjas zeneszerzővel a KARAFIÁTH ORSOLYA regényén alapuló Macskadémon című, sötét humorú előadáson.

Mátéval még a Vígszínházban dolgoztam, aki a Macskadémonnál ragaszkodott hozzám, és elmondta a vezetőségnek, hogy szeretné, ha én lennék Mihalics János mellett a másik zenei vezető. Igazi fülbemászó kortárs musicalről van szó, de akárcsak a színészeket, engem is kihívás elé állított a darab, ugyanis némelyik dalt kifejezetten nehéz volt megtanulni a folyamatosan változó ütemmutató és lüktetés miatt.

A popzene világában is otthonosan mozogsz: négy éve fut sikerrel az Oláh Ibolyával közös, Ibolyántúl című zenés színházi est, ami – ahogy a madarak csicsergik – márciustól a Spirit Színházban is látható-hallható.

Ez egy személyes hangvételű est, tulajdonképpen csöndes feltárulkozás a dalokon és az énekesnő életének fontosabb eseményein keresztül, és amelynek keretében Ibolya saját régi és új, zongorára hangszerelt művei csendülnek fel. Ehhez keresett annak idején Oláh Ibolya zongoristát, Vörös Róbert rendező pedig engem ajánlott neki. Rögtön egymásra hangolódtunk, és azóta is nagyon jól működik a közös munka.

2016 márciusában Molnár Csaba (Fura Csé) és Vincze Gergő (BLR) alapította meg a rap és hiphop profilú Follow The Flow zenekart, majd csatlakoztál hozzájuk te, illetve Kerekes László (basszusgitár), Pintér Tamás (dob), Balla Gergely Mózsi (gitáros) és Szakács Gergő (ének). Szerinted mik azok kritériumok, amelyekkel egy kezdő zenekar sikeressé tehető?

A jó menedzsment elengedhetetlen, mi a Supermanagementnek nagyon sokat köszönhetünk. Kellenek a szakemberek, a tapasztalt tanácsadók, akik megtalálják azokat a csatornákat, amelyeken keresztül eljuthat a zenénk az emberekhez. Az, hogy valaki tehetséges, véleményem szerint nagyon kevés ebben a szakmában, habár én őszintén hiszek abban, hogy szponzori háttér nélkül sem lehetetlen sikereket elérni, és hogy a tehetség komoly, koncepciózus munkával előbb-utóbb megtalálja a maga útját.

A szakma pozitívumaival és árnyoldalaival is tisztában vagy. Ha a lányod egy nap eléd áll, és bejelenti, hogy zenei terepen kíván mozogni, mit lépsz majd?

Jázmin pontosan látja, hogy milyen pálya az enyém, tudja, mennyire tudok lelkesedni egy új munkáért, és milyen letört vagyok, ha valami nem sikerül. Kisebb korában ott volt velem a Vígszínházban, nézte, ahogy dolgozom, és Follow the Flow-koncertekre is gyakran eljött. Nagyon tehetséges, ügyesen fuvolázik, de talán pont azért fog csupán hobbiként tekinteni a zenére, mert érzékeli a pálya árnyoldalait is. Nála sokkal nagyobb az érdeklődési spektrum, mint amilyen annak idején nálam volt, de ha a zenét szeretné hivatásául választani, természetesen támogatni fogom.

Mi az, amit az évek során a saját károdon tanultál meg, és milyen terveid vannak a jövőre nézve?

Mondanám, hogy meggondolom, hogy kiben bízzak, de ez a szakma egy csapatjáték, együtt visszük vásárra a bőrünket, tehát egy alapvető bizalmat muszáj megelőlegeznünk egymásnak. Az utóbbi két évben megtanultam nemet mondani. Volt egy egzisztenciálisan nehéz időszakom, amikor minden kínálkozó lehetőséget megragadtam, de mára némileg átrendeződtek a prioritások: igyekszem több időt tölteni a családommal, és próbálok többet pihenni, mert őszintén szólva az elmúlt tíz évben elég keveset aludtam. A jövőre nézve sok tervem van: szeretnék minél több zenét komponálni mind a színházi, mind a popzenében. Már van konkrét megkeresésem a jövő évadra is színházi zeneszerzésre, a nagy álmaim között pedig szerepel egy filmzene. Remélem, egyszer rámtalál, és írhatok filmhez zenét.JÓNÁS ÁGNES
Ezeken az oldalakon nincsenek saját írások. A cikkek forrását az egyes bejegyzések végén lehet megtalálni.

/fa-tags/ TÁRGYMUTATÓ.

600 kilométer 100 guinness a csemegepultos naplója a gyáva a gyermek és a varázslat a haramiák a hülyéje a kék hajú lány a kéz a kis kéményseprő a köpeny a közös többszörös alapítvány a magyar színházakért alba regia szimfonikus zenekar aldi női futógála állj bele aNNa anyám éhesnek tűnik aradi kamaraszínház aranytíz archívum arden az elvarázsolt disznó az ember tragédiája az öreghíd alatt b32 baal babel sound baja balatonboglár balatonfüred balfácánt vacsorára bálna bárka bátorságpróba bencs villa beszélő levelek bisb bivaly-szuflé bob herceg bogáncsvirág bohémélet borral oltó fesztivál börtönrádió bsi budaörs budapest improv show budapest music center budapesti kamaraszínház budapesti vonósok budoár kiállítás busz-színház CAFe Budapest caminus castel felice castel felice vizsga centrál címlap club70 cosí fan tutte cover cupido és a halál cv családi játszmák családi ünnep cseh tamás csíkszerda csoportterápia csukás-díj dankó rádió danubia zenekar debrecen debreceni tavaszi fesztivál delila deszka fesztivál dido és aeneas díjak elismerések don juan dráma kortárs színházi találkozó drámaíró verseny due duett dunapart dunaújváros e-színház egri tavaszi fesztivál egy csók és más semmi egy kiállítás rémei éhség élnek mint a disznók előadásszámok email ének a három hollóhoz english erkel színház ernani érzékenyítő fesztivál esztergom eucharisztikus kongresszus europa cantat ezek mennek falstaff fekete-fehér fellegek fesz segélyalap fiatal írók fidelio színházi est finito firkin fishing on orfű fogság francia sanzonest friss hús furnitur füge független előadóművészeti szövetség gianni schicchi gödöllő grecsó grisnik petra gusztinak megjött az esze gyerekstúdió gyilkosok gyógyír északi szélre győr győri tavaszi fesztivál gyulai várszínház hajmeresztő halál hotel halastó hangoló hárman a padon harminchárom változat haydn-koponyára háromszögek hatok csoport hatszín teátrum hazug hét domb fesztivál hetedik alabárdos hetedik mennyország hírek hírszerzők hogy szeret a másik hol hoppart hrabal-vurstli humorfesztivál így tanultam meg vezetni imprójam imprómaraton in medias brass in memoriam cseh tamás interjú irodalom éjszakája jak jászberény jegyek jó kérdés junior príma jurányi k2 színház kalandra fül fesztivál kaposvár katona képek kibelátó kicsi szívem kávéba pottyant kis suttogás kisfaludy színházi fesztivál kisvárda kmtg kolozsvár koma komárom komédium koronavírus kortárs drámafesztivál kórusok éjszakája kőszeg köszönet estéje-estélye kritika kritikusdíj-átadó kuk kultkikötő kultúrfürdő kurátorok lakott sziget láthatatlan állomás latinovits diákszínpad leenane szépe leonardo lev&te limerick-bajnokság líra és epika london love and money love and money vizsga macskadémon madách színház madame poe magdafeszt mágnás miska magvető magyar rádió magyar színház magyar színházi társaság magyar zene háza manhattan short manna manőver margó irodalmi fesztivál más olvasnivaló menház színpad merlin mesterjátszma mikor mindenütt jó mindenütt nő mintaapák miskolc miszépmiszépmiszép mojo momentán monodráma fesztivál móra kiadó most fesztivál motto mozart-kommandó mozgófénykép mozsár műhely mu múzeumok éjszakája művészetek palotája művészetek völgye nagykanizsa naptár nefelé négyhangú opera nemzeti filharmonikusok nemzeti színház nézőművészeti kft nézőpont színház nofilter nyílt nap nyinyernya nyíregyháza nyolc nő óbudai társaskör ómama online fordítónapok operabeavató operaház operajátszóház operamacera operavita operettszínház orlai othello gyulaházán ők ördögkatlan örkény örkény vurstli örömimpró pájinkás jános pannonhalma papp jános párkák patália páternoszter patreon pécs pécsi egyetem pesthidegkúti művészeti fesztivál pesti barokk pesti magyar színiakadémia petőfi irodalmi múzeum pim dia hangoskönyvek pinceszínház placcc pokol portré postart poszt poznan pozsonyi piknik rádió rádiójátékosok radnóti remény rendezők viadala rév fülöp rögvest russian indie film fesztival sakknovella shots festival sinaia sly snowman soharóza sokszemközt somló cirqsz song-óra sopron sorozat a vidéki operajátszásról stockholm susotázs szabadesés szeged székely-könyv szemes fesztivál szénakutyák szent imre szentendrei teátrum szép heléna szerzői munkák szfe színház a város színház tv színházak éjszakája színházi törvény színlapok szívem szeret szkéné szombathely szöveg szputnyik hajózási társaság táblázat tárgymutató tartalom tatabánya telefondoktor temesvár tengeren 2008 tengeren 2019 térkép terminál workhouse teszt thália the irish coffee thealter tilos rádió tivoli tóbiás és az angyal törőcsik-emlékest trefort színjátszó fesztivál váci dunakanyar színház vágánybenéző van egy határ városmajor vaskakas veled kerek vera vidéki színházak fesztiválja vidor fesztivál vigadó visszaszámláló volt egyszer egy ndk vonalhúzás zalaegerszegi kvártélyház zeneakadémia zichy major zsolnay negyed
Név

600 kilométer 100 guinness,4,a csemegepultos naplója,245,a gyáva,1,a gyermek és a varázslat,3,a haramiák,32,a hülyéje,21,a kék hajú lány,2,a kéz,48,a kis kéményseprő,2,a köpeny,34,a közös többszörös,34,alapítvány a magyar színházakért,3,alba regia szimfonikus zenekar,7,aldi női futógála,1,állj bele,1,aNNa,29,anyám éhesnek tűnik,3,aradi kamaraszínház,3,aranytíz,4,archívum,3,arden,1,az elvarázsolt disznó,12,az ember tragédiája,1,az öreghíd alatt,60,b32,8,baal,2,babel sound,1,baja,1,balatonboglár,2,balatonfüred,2,balfácánt vacsorára,27,bálna,2,bárka,268,bátorságpróba,6,bencs villa,1,beszélő levelek,4,bisb,1,bivaly-szuflé,54,bob herceg,37,bogáncsvirág,34,bohémélet,63,borral oltó fesztivál,1,börtönrádió,3,bsi,1,budaörs,5,budapest improv show,10,budapest music center,1,budapesti kamaraszínház,1,budapesti vonósok,11,budoár kiállítás,1,busz-színház,11,CAFe Budapest,8,caminus,72,castel felice,43,castel felice vizsga,5,centrál,3,címlap,15,club70,1,cosí fan tutte,47,cover,4,cupido és a halál,30,cv,1,családi játszmák,59,családi ünnep,3,cseh tamás,4,csíkszerda,65,csoportterápia,17,csukás-díj,10,dankó rádió,1,danubia zenekar,6,debrecen,11,debreceni tavaszi fesztivál,1,delila,2,deszka fesztivál,19,dido és aeneas,52,díjak elismerések,1,don juan,3,dráma kortárs színházi találkozó,6,drámaíró verseny,1,due,1,duett,2,dunapart,6,dunaújváros,2,e-színház,32,egri tavaszi fesztivál,1,egy csók és más semmi,1,egy kiállítás rémei,1,éhség,8,élnek mint a disznók,13,előadásszámok,1,email,1,ének a három hollóhoz,2,english,25,erkel színház,65,ernani,4,érzékenyítő fesztivál,1,esztergom,3,eucharisztikus kongresszus,7,europa cantat,7,ezek mennek,16,falstaff,1,fekete-fehér,39,fellegek,14,fesz segélyalap,9,fiatal írók,1,fidelio színházi est,3,finito,16,firkin,264,fishing on orfű,1,fogság,1,francia sanzonest,2,friss hús,2,furnitur,49,füge,124,független előadóművészeti szövetség,9,gianni schicchi,30,gödöllő,1,grecsó,1,grisnik petra,9,gusztinak megjött az esze,1,gyerekstúdió,2,gyilkosok,1,gyógyír északi szélre,85,győr,5,győri tavaszi fesztivál,3,gyulai várszínház,5,hajmeresztő,27,halál hotel,24,halastó,116,hangoló,1,hárman a padon,67,harminchárom változat haydn-koponyára,94,háromszögek,25,hatok csoport,1,hatszín teátrum,74,hazug,1,hét domb fesztivál,2,hetedik alabárdos,1,hetedik mennyország,15,hírek,3,hírszerzők,1,hogy szeret a másik,76,hol,4,hoppart,1,hrabal-vurstli,14,humorfesztivál,6,így tanultam meg vezetni,1,imprójam,1,imprómaraton,3,in medias brass,1,in memoriam cseh tamás,4,interjú,93,irodalom éjszakája,7,jak,2,jászberény,6,jegyek,1,jó kérdés,13,junior príma,4,jurányi,59,k2 színház,2,kalandra fül fesztivál,2,kaposvár,142,katona,76,képek,330,kibelátó,13,kicsi szívem kávéba pottyant,1,kis suttogás,5,kisfaludy színházi fesztivál,2,kisvárda,8,kmtg,1,kolozsvár,33,koma,38,komárom,5,komédium,1,koronavírus,136,kortárs drámafesztivál,15,kórusok éjszakája,63,kőszeg,195,köszönet estéje-estélye,1,kritika,458,kritikusdíj-átadó,15,kuk,3,kultkikötő,10,kultúrfürdő,26,kurátorok,9,lakott sziget,17,láthatatlan állomás,4,latinovits diákszínpad,1,leenane szépe,30,leonardo,1,lev&te,2,limerick-bajnokság,7,líra és epika,38,london,1,love and money,73,love and money vizsga,9,macskadémon,33,madách színház,4,madame poe,7,magdafeszt,6,mágnás miska,13,magvető,4,magyar rádió,17,magyar színház,140,magyar színházi társaság,9,magyar zene háza,2,manhattan short,5,manna,110,manőver,38,margó irodalmi fesztivál,7,más olvasnivaló,3,menház színpad,27,merlin,5,mesterjátszma,1,mikor,3,mindenütt jó,34,mindenütt nő,1,mintaapák,1,miskolc,1,miszépmiszépmiszép,54,mojo,51,momentán,134,monodráma fesztivál,9,móra kiadó,1,most fesztivál,6,motto,3,mozart-kommandó,2,mozgófénykép,44,mozsár műhely,4,mu,5,múzeumok éjszakája,1,művészetek palotája,17,művészetek völgye,31,nagykanizsa,1,naptár,1,nefelé,2,négyhangú opera,50,nemzeti filharmonikusok,7,nemzeti színház,11,nézőművészeti kft,46,nézőpont színház,9,nofilter,4,nyílt nap,4,nyinyernya,30,nyíregyháza,371,nyolc nő,26,óbudai társaskör,28,ómama,2,online fordítónapok,1,operabeavató,238,operaház,80,operajátszóház,21,operamacera,7,operavita,12,operettszínház,35,orlai,607,othello gyulaházán,42,ők,2,ördögkatlan,314,örkény,1,örkény vurstli,5,örömimpró,3,pájinkás jános,1,pannonhalma,2,papp jános,1,párkák,44,patália,2,páternoszter,1,patreon,2,pécs,42,pécsi egyetem,2,pesthidegkúti művészeti fesztivál,1,pesti barokk,84,pesti magyar színiakadémia,16,petőfi irodalmi múzeum,4,pim dia hangoskönyvek,3,pinceszínház,8,placcc,30,pokol,10,portré,1,postart,1,poszt,63,poznan,1,pozsonyi piknik,4,rádió,1,rádiójátékosok,3,radnóti,45,remény,10,rendezők viadala,4,rév fülöp,34,rögvest,24,russian indie film fesztival,1,sakknovella,2,shots festival,1,sinaia,1,sly,55,snowman,6,soharóza,82,sokszemközt,1,somló cirqsz,7,song-óra,1,sopron,1,sorozat a vidéki operajátszásról,4,stockholm,2,susotázs,126,szabadesés,39,szeged,224,székely-könyv,4,szemes fesztivál,2,szénakutyák,1,szent imre,1,szentendrei teátrum,15,szép heléna,21,szerzői munkák,4,szfe,18,színház a város,1,színház tv,61,színházak éjszakája,29,színházi törvény,1,színlapok,67,szívem szeret,4,szkéné,29,szombathely,28,szöveg,4,szputnyik hajózási társaság,25,táblázat,1,tárgymutató,1,tartalom,2,tatabánya,46,telefondoktor,176,temesvár,46,tengeren 2008,104,tengeren 2019,70,térkép,1,terminál workhouse,4,teszt,16,thália,75,the irish coffee,46,thealter,15,tilos rádió,3,tivoli,3,tóbiás és az angyal,30,törőcsik-emlékest,11,trefort színjátszó fesztivál,1,váci dunakanyar színház,4,vágánybenéző,11,van egy határ,28,városmajor,11,vaskakas,5,veled kerek,1,vera,102,vidéki színházak fesztiválja,13,vidor fesztivál,83,vigadó,2,visszaszámláló,1,volt egyszer egy ndk,3,vonalhúzás,34,zalaegerszegi kvártélyház,16,zeneakadémia,1,zichy major,1,zsolnay negyed,3,
ltr
item
GÖTTINGER PÁL: BESZÉLGETÉS FURÁK PÉTERREL
BESZÉLGETÉS FURÁK PÉTERREL
GÖTTINGER PÁL
https://www.gottingerpal.com/2018/04/beszelgetes-furak-peterrel.html
https://www.gottingerpal.com/
https://www.gottingerpal.com/
https://www.gottingerpal.com/2018/04/beszelgetes-furak-peterrel.html
true
457243742996709958
UTF-8
Ez a vége. Nincs találat erre. LÁSD MINDET Tovább... Reply Cancel reply Delete By Címlap PAGES CIKK Lásd mindet LÁSD MÉG A TÁRGYMUTATÓBAN ARCHIVE KERESÉS MINDEN CIKK. Nem találtunk semmit erre a keresésre Címlap Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content