A Macskadémon - Karafiáth Orsolya horror vígmusicaljét mutatja be az Operettszínház

Karafiáth Orsolya és Bella Máté horror vígmusicaljét, A Macskadémont mutatja be az Operettszínház 2018. március 16-án Göttinger Pál rendezésében. A címszerepben Homonnay Zsoltot és Szemenyei Jánost láthatják majd a nézők.

A Kálmán Imre Teátrumban bemutatásra kerülő musical több alkotója is először mutatkozik be az Operettszínházban. 
Karafiáth Orsolya több sikeres prózai- és verseskötetet jegyző író- és költőnő pályafutása során ez lesz az első alkalom, hogy klasszikus színházi körülmények között kerül színre egy alkotása, eddig ugyanis Karafiáth-színművel csak felolvasószínházi keretek közt találkozhatott a közönség.

A Junior Prima Díjjal kitüntetett zeneszerző, Bella Máté fiatal kora ellenére már szép sikereket tudhat magáénak, a Macskadémon szellemes történetéhez pedig rendkívül változatos, sokszínű zenét komponált. 

Az előadás rendezője Göttinger Pál, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház főrendezője, aki bár még nem dolgozott a teátrumban, a társulatot természetesen ismeri, sőt: Peller Annával, és a címszereplő Szemenyei Jánossal egy időben járt a Színház- és Filmművészeti Egyetemre. 

A horror vígmusical története szerint a főhősnő Orsi új albérletbe költözik, és próbálja megérteni, miért nem halad úgy az élete, ahogy szeretné. Sok bosszantó dologgal kell megbirkóznia a sikertelen párkapcsolattól az összerakhatatlan IKEA szekrényig. A különös házban lakik még Máté bácsi, egy rozzant, öreg alkoholista, Bori néni, a szerelemre éhes, mindig felcicomázott idős hölgy, valamint András, az örökké depressziós újságíró. Ráadásul ide fészkelte be magát a macskadémon is, aki a legváltozatosabb alakokat öltve igyekszik pokollá tenni a lakótársak életét...

Orsit, a duci szingli lányt Peller Anna alakítja, a felcicomázott főbérlőt, Bori nénit Oszvald Marika kelti életre, az iszákos Máté bácsit Faragó András játssza, a totál depressziós András szerepében Bálint Ádámotláthatják a nézők. Macskadémonként a szálakat Homonnay Zsoltkavarja majd össze váltott szereposztásban az Operettszínházban újra fellépő Szemenyei Jánossal.