Tóth Barna új kisfilmje igazi momentános összmunka

Barna írta és rendezte, Pirisi Laci a zeneszerzője, Göttinger Pali játszik benne, Lisztes Linda mint a rendező munkatársa, Várady Zsuzsi pedig mint dramaturg-konzulens működött közre a Van egy határ című kisfilmben. Szóval tényleg igazi momentános csapatmunka Barna legújabb alkotása. Ráadásul most debütál a Friss Hús Budapesti Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon, amit március 29. és április 2. között rendeznek meg. #frisshus

A történet szerint egy apa és a fia a ’40-es évek végén nyugatra menekül az erdőben a vasfüggönyön át. A tét a disszidálás sikere, a történetben pedig végig feszülten várjuk, hogyan alakul a két főhős sorsa. Az apát az Ernelláék Farkaséknál rendező-főszereplője, Hajdu Szabolcs játssza, a fiút pedig Barna hétéves kisfia, Tóth Mátyás. Göttinger Pál, a Momentán vendég-műsorvezetője a tolmács szerepét alakítja a filmben.

„Ez az első kosztümös filmem, ami nem ma játszódik, ezért nagyon izgalmas volt a látványvilág megteremtése” – meséli Barna. – „Bár kis költségvetésből készült a film, ebből a kicsiből is sokat áldoztunk a látványra. Királyházán, a Börzsönyben vettük fel a film nagy részét egy vadászházban, ami nagy élmény volt. A színészek, különösen Hajdu Szabolcs profizmusa minden várakozásomat felülmúlta. A forgatókönyvet egy megtörtént eset inspirálta. Egy percig sem gondolkodtam azon, hogy elég erős-e a sztori, hanem szorgalmas és alázatos mesélő lehettem.”

Tóth Barna filmjét a Friss Hús fesztiválon tekinthetitek meg április 1-jén 19.00-kor vagy április 2-án 15.00-kor és 20.00-kor. Jegyeket március 23-tól lehet majd venni, a vetítések pedig a Toldi moziban lesznek.

Friss Hús Facebook oldala: https://www.facebook.com/frisshusbudapest