Lókolbászok között kezd új életet a csemegepultos Debrecenben

Debrecen – A csemegepultos naplója: a poszt- és junior Prima-díjas Ötvös András nagy sikerű előadása közkívánatra újra látható Debrecenben.

Március 21-én újra Debrecenbe érkezik egy különleges történet. Gerlóczy Márton A csemegepultos naplója című monodrámáját láthatjuk a Kölcsey Központban, az Orlai Produkciós Iroda előadásában.

A csemegepultos naplója

Mit tehet egy író, ha alkotói és magánéleti válságba kerül, ráadásul úgy érzi, hogy a véres valóságtól is eltávolodott? Csemegepultosnak áll. „A lókolbászok akarták így. A lejárt májasok. A kolozsvárik. Ők mentettek meg, hogy újra embernek érezhessem magam.” A fiatal pesti író egy szép napon két dolgot határoz el: hogy egyedülálló lesz és hogy csemegepultos lesz. Hogy színt vigyen az életébe.

Beleveti magát Budapest – és a Vásárcsarnok – sűrűjébe. Egy darabig minden jól alakul… Gerlóczy Márton regényét Ötvös András eleveníti meg, a kolbászok, a májasok, a kolozsvárik segítségével. „Göttinger rendezésében ez a környezettanulmány – a képzeletjátékot is hangsúlyozandó – igazán kis térben játszódik. A Jurányi egyik fekete stúdiótermében alig 2×2 méteres, görgőkön forgó, műanyag kolbászokkal, szalonnákkal és sonkákkal megrakott csemegepultjában Ötvös András az elénk vetített-játszott élet fő mozgatója. Ötvös nagyszerű színész, és olyan eszköztárat vonultat fel a szereplők megformálásában, animálásában, ami egy pillanatig nem ejti le a néző tekintetét. Muszáj őt követni, akkor is, ha sejthető, ami történni fog” – írta az előadás kapcsán Varga Anikó, Revizor Online kritikusa.

Előadja: Ötvös András

Színpadra alkalmazta: Lőkös Ildikó és Göttinger Pál
Dramaturg: Lőkös Ildikó
Díszlet: Szalai József
Rendező munkatársa, látvány és bábtervező: Schneider Jankó
Rendező: Göttinger Pál
Producer: Orlai Tibor