Castel Felice - az ezahir.hu képei

Castel Felice – A Móricz Zsigmond Színház új bemutatója

A darab címadója az a hajó, a Boldog vár, amelyen 1958-ban nyolc magyar tartott Ausztráliába a nyár és az az új élet felé. A darab nagyon jó, és az előadás is rendben van. A Móricz Zsigmond Színház új főrendezőjének első rendezése ebben a pozícióban a nyíregyházi teátrumban.

Nyolc magyar Ausztráliába utazik a Castel Felicén, egy kivándorlókat szállító óceánjárón, 1958 októberében. Négy férfi és négy nő veti minden reményét az ismeretlenbe. Az egy hónapig tartó út alatt közös pontot keresnek egymásban, szerelmesek lesznek, szimatolnak, mellébeszélnek, nevetnivalóan esendőek és kegyetlenek. Amikor kiderül, hogy nemcsak a saját múltjukat hozták magukkal, hanem egymás múltját is, egy régvolt gyilkosság nyomán megindul a hajtóvadászat… és egymástól menekülnének a menekülők, de már nincsen hová…

Szereplők:

Illyés Ákos a férfi, Jenei Judit a nő, Kosik Anita a szépség, Pregitzer Fruzsina az öregasszony, Széles Zita a hölgy, Dengyel Iván az öregember, Tóth Károly a vándor és Vicei Zsolt a szemüveges szerepében – Hamvai Kornél Castel Felice című történelmi színdarabja. Bemutató 2017. március 4-én Göttinger Pál rendezésében.

Móricz Csaba / ezahir.hu


Castel Felice - képek az ezahir.hu oldalról